Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 313
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 380
И аз смятам че са адекватни...А при положение че дни наред сигурно тези хора са спали по няколко часа дневно,какъв вид очаквате да имат?Мислите ли че те са ОК,докато ние ттук си обсъждаме и децата ни са в съседната стая.Телефоните ни не звънят непрекъснат денем,нощем...

# 13 381
Досега беше: "Защо лъжат, че няма? Кога ще кажат?". Сега: "Лъжат, че болните са добре."
Няма ли да мирясате, "специалистите"?
Не са лъгали, а не можеха да ги открият. Това коментирахме и се оказа истина. Тези двамата определено не са пациент 0.

# 13 382
Не съм убедена,че жената с пневмония е била в инфекциозно отделение.

Хепи, ами , чети, слушай брифинги, като не си убедена.
По БТВ включиха шефа на болницата в Габрово.

# 13 383
  • София
Да разбирам ли, че спират и полетите от/до Милано??? Т.е. прекъсват и потока на туристи???
Между другото ефекта от новите мерки на Италия (ако са успешни) ще започне да си личи след около две седмици (цял инкубационен период) или в най-добрия случай седмица.

# 13 384
Затварят целия регион Ломбардия и още няколко провинции в Емилия Романя и Венето предимно - правят ги червено зони и може да се влиза и излиза само в краен случай. Още не е одобрено, но е във всички новини.... Утре ще се знае повече.

- „червената зона“ е разширена до 11 допълнителни провинции : Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Пезаро и Урбино, Венеция, Падова, Тревизо, Асти и Алесандрия. Мерките ще бъдат в сила до 3 април.

Оттук:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 13 385
Оправят се хората, добър знак е.

Радвам се много, че се оправят, но очевидно са се заразили от други хора, които никой не знае кои са, къде са и колко.

От какво се оправят? Ще са оправени, когато имат потвърдено отрицателен тест. И без симптоми могат да не са здрави.

# 13 386
Резюмирайте шефа на болницата в Габрово, моля!

Факт, но не сме единствените със странно заразени хора. Някой цитира Австрия преди малко, същата работа.

# 13 387
  • Варна
Брифинга защо е в полунощ ? За да спестят нечии кошмари. Още в началото на грипната криза в Китай, тук трябваше да е стартирала подготовка.

# 13 388
  • MI
Да разбирам ли, че спират и полетите от/до Милано??? Т.е. прекъсват и потока на туристи???
Предполагам да, щом не може да се влиза и излиза освен по форсмажорни обстоятелства. Simple Smile

Пюр, да, почти всички изброени са в двата региона - Венето и Емилия Романя

# 13 389
В Ломбардия хората са много притеснени. От днес цялата област е затворена зона плюс още 11 общини. Някой назад беше писал, че е починал 51 годишен мъж, който не е имал други заболявания. Става дума да доктор анестезиолог. Вероятно се е заразил на работа. Всичко освен магазините е затворено. Съпругът ми каза, че ако затворят временно фирмата, в която работи ще получава около 1/3 От заплатата си. Не че това го е притеснило толкова много.
И Милано ли?

# 13 390
Дамата в Габрово не е пътувала. Защо е тествана? Нали тестват само пътувалите, а тя уж е добре???
Не е била съвсем добре.
А знаете ли как се е заразила????
Защото масово има хора, които си пътуваха и мислят да пътуват до заразени страни и без да си поставят сами карантина си отиват на работа, ходят до магазина, пращат си децата на училище, после пък контактните хора с тях контактуват с трети лица и така по веригата.Нормално е тези заразените в Габрово и Плевен да кажат,че не са имали контакт със заразени, защото вече вируса е бил тръгнал по веригата.
Грешка беше според мен да се тестват само хора завърнали се от път от чужбина.

Тестват и хората със симптоми, направо да чукат по домовете и да правят тестове...

И границите да затворят...

# 13 391
В Плевен има Медицински университет, в който учат голяма част чужденци- турци, италианци, индийци и т.н. Италианските студенти не са малка част. Също така живеят и голям брой китайци.
Според мен жената от Габрово е лекувана в плевенската болница.

# 13 392
И после в долекуват в Габрово, където болницата е по-лоша? Каква е логиката?

# 13 393
От всичко, което съм прочела златния стандарт за следене на вируса прилага - Южна Корея. Факт , е че при тях е и доста нисък процента на смъртност - но са и излседвани много хора. Изследват по 10 000 на ден.

# 13 394
Скрит текст:
В Плевен има Медицински университет, в който учат голяма част чужденци- турци, италианци, индийци и т.н. Италианските студенти не са малка част. Също така живеят и голям брой китайци.
Според мен жената от Габрово е лекувана в плевенската болница.

Не, не е !
Хайде почетете малко, стига правихте свободни разсъждения.
Написах с 2-3 думи какво каза и шефа на болницата в Габрово. Не съм посочила изрично, че той го е казал.

Общи условия

Активация на акаунт