Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 731
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 590
  • София
Ами редно е да спрат всички полета за и до България, да затворят границите, да се прекратят всякакви масови прояви, концерти, състезания, да останат затворени училищата-да се учи дистанционно.
Ако искат да има по-малко поражения към населението на България, трябва да го направят.

Няма да го направят, не разбрахте ли? Всички медии ни призовават да не се паникьосваме, да ограничим контактите, да слагаме маски. Иначе “бизнеса” ще спре. Ние пък се питаме, защо в Китай са толкова тежки рестрикциите, а ние искаме да минем с пожелания да не се ръкуваме?Това ни кара, да се чувстваме много несигурно. Онзи ден сесията на ЕС парламента беше изместен, казаха го по всички телевизии, но едва ден по късно се разбра, че Страсбург щял да наложи карантина и за това нямало да бъдат там. Карантина ще има, но ЕС ще е пак разделена, пак ще има две скорости.

# 13 591
  • Буркина Фасо
А двата положителни с какво са ги лекували?
лекувани са (предполагам) с лекарства за заболяванията, с които са били приети в болницата.
в последствие са им направени тестове за короната и  са били положителни. това не означава напълно
болни от короната. може да оздравеят и да бъдат изписани от болницата, но със сигурност са предали
вирусите на обслужващия персонал (минимум).

# 13 592
Да оставим инкубационния период. Но да не забравяме и че има хора, които го карат на крак, без въобще да разберат, че са болни. Не мисля, че случаят със сина, който изглеждал здрав, но заразил баща си е единствен и феноменален. При положение че се знае, че като цяло младите го карат доста по-леко.

# 13 593
Държавата няма ресурси,за един протест пращат полицай от съседни градове !
Лекарите са застаряващи особенно по малките населени места.Плевен лекува и Ловеч..
Вие искате мерки...
Болниците са в окаяно състояние...нямат елементарни консумативи!

# 13 594
  • София
Да оставим инкубационния период. Но да не забравяме и че има хора, които го карат на крак, без въобще да разберат, че са болни. Не мисля, че случаят със сина, който изглеждал здрав, но заразил баща си е единствен и феноменален. При положение че се знае, че като цяло младите го карат доста по-леко.
Да- това е много по-важното от инкубационният период. Никога не развиват симптоми или развиват някакви минимални десетки проценти.

# 13 595
Вирусните пак ги лекуват с антиботик в БГ. Даже и бронхитите с антибиотик

# 13 596
  • София
МОЛЯ СПРЕТЕ ДА ПОВТАРЯТЕ СЛЕДНИТЕ ДЕЗИНФОРМАЦИИ:
-инкубационният период е 24 27 или не знам колко дни. Инкубационният период е средно около 5 дни, максималният (99%) е 14, по последни данни с натрупването на статистически данни е дори 12 дни. Вероятно висок процент (между 40 и 60%) не развиват симптоми (на база кораба) и при тях дори не може да се говори за инкубационен период- заразни са определен брой дни.
-има 14% повтаряне в Китай. Това не е доказано. Доказано е поне при един пациент в Корея, че става дума за недоизлекуване и два последователни фалшиво отрицателни теста. Доказано е на база на това, че този пациент е бил изолиран и няма как да се е заразил пак.

# 13 597
Вероятно е писано, но съм пропуснала. Безсимптомните колко време са заразни, колко време вирусът е в тях?

# 13 598
  • град-държава
Според мен ще постъпят правилно ако включат и частните болници - те поне консумативи и апаратура имат. Не знам дали ще успеят да обособят отделения, но не виждам как ще се справят държавните, които нямат нищо.
Аз лично се моля това да е опашка.

# 13 599
  • София
Защото Китай е една от най-силните икономики в света, а ние едва кретаме. Те могат да си ги позволят, а ние не.

Много са смешни потребителите, които се изживават като лекари и вирусулози и дават съвети с какво да се лекува или да не се лекува ковид 19. Че и се карат.

Ами редно е да спрат всички полета за и до България, да затворят границите, да се прекратят всякакви масови прояви, концерти, състезания, да останат затворени училищата-да се учи дистанционно.
Ако искат да има по-малко поражения към населението на България, трябва да го направят.

Няма да го направят, не разбрахте ли? Всички медии ни призовават да не се паникьосваме, да ограничим контактите, да слагаме маски. Иначе “бизнеса” ще спре. Ние пък се питаме, защо в Китай са толкова тежки рестрикциите, а ние искаме да минем с пожелания да не се ръкуваме?Това ни кара, да се чувстваме много несигурно. Онзи ден сесията на ЕС парламента беше изместен, казаха го по всички телевизии, но едва ден по късно се разбра, че Страсбург щял да наложи карантина и за това нямало да бъдат там. Карантина ще има, но ЕС ще е пак разделена, пак ще има две скорости.

# 13 600
Наистина за състоянието на болниците, кризата с лекарите е вярно. В малките градове специалистите са по на 70 години, държавните болници в катастрофално състояние. Ако наистина се лекуваме по райони (което е разумно) нашият е от губещите. Много сме зле, няма сестри и лекари, закриваме отделения.

# 13 601
  • на пистата
Според мен ще постъпят правилно ако включат и частните болници - те поне консумативи и апаратура имат. Не знам дали ще успеят да обособят отделения, но не виждам как ще се справят държавните, които нямат нищо.
Аз лично се моля това да е опашка.
Ще ги включат може би.Снаха ми е старша сестра в частна болница.От няколко дни са под пара.Чистят,дезинфекцират...отлагат планови приеми(майка ми в петък трябваше да лежи 3дни за изследвания в тази частна болница,обаче я върнаха) та явно ги готвят всички.

# 13 602
Вероятно е писано, но съм пропуснала. Безсимптомните колко време са заразни, колко време вирусът е в тях?

И аз се интересувам.

# 13 603
  • Варна
Няма смисъл от разправии.Като се появи огнището в Италия, стана ясно ,че няма как да не се разпространи в Европа. Явно, всеки един , ще бъде изложен на вируса. Как ще се пребори с него, ще е индивидуална борба, обаче. Хубаво е, да няма струпвания на хора , че да няма много заразени едновременно и да няма избухвания на разпространение в голяма група . Но, това е, трябва да се подготвим, че в един момент ще имаме пряк сблъсък с вируса. Да се молим, да го изкараме леко и ние и близките ни.

# 13 604
Хора, смейте ми се, но ще купя най-евтината водка и ракия, заедно с шишета с пулверизатор за дезинфекция на ръце.
Водка, че няма специфичния мирис на ракията и не лепне. Приятелката ми си носи спирт в такова шише и периодично ни пръска по ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт