Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 369
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 995
Утре всички ще се натъпчем в градския транспорт и ще отидем на работа, нали? Някоя от всичките мисирки да зададе случайно въпроса, аджеба, тоя градски транспорт някога бил ли е мит, дезинфектиран и прочие нормални хигиенни мерки. Не, разбира се, какво ги интересува това....

Много важен въпрос, но кой ли го интересува...
Нито хигиената я има, нито е възможна нужната дистанция, прибират си парите за билетите, а хората се блъскат един в друг, особено в пиковите часове, за да отидат на работа или училище.

# 13 996
  • MI
Много италианци от Северна Италия тръгнали да се изнасят на юг, блокирали са влакове, за да ги спрат.

Аз пък четох , че е спокойно по гарите
Да, днес е спокойно. Вчера късно, към 22 часа някой е изпял на медиите проектонаредбата и съответно гръмна новината преди да е подписана. Съответно са се юрнали предимно студенти (съдя по снимките, много млади хора) да се приберат при мама. Rolling Eyes Е, сега ще са в карантина при нея. Искам да видя ако заразят възрастните си родители ще им дойде ли акъла.

# 13 997
Оказа се ракията не помага, така че време е да изтрезнеем и да си стоим у дома ако не се налага да сме сред хора.

# 13 998
  • Варна
https://twitter.com/MackayIM/status/1236449541047504896

So clear indication of seroconversion. We will be immune to infecion once we recover.
As is the case for other virus infections.

Този вирусолог си струва да се следва. На база на последното ръководство за диагноза и лечение на Китай и последните резултати там, прекаралите болестта ще развият имунитет както и при останалите вирусни инфекция
Аз предпочитам да следвам инфекционистката от ВМА Райничка каква беше, дето казва, че шанса да дойде вируса в бг е нулев.

# 13 999
  • София
Между другото като бяхме болни с детето от грип миналия месец ( на нея и направихме тест и е сигурно, че беше грип)  не вдигнахме 40 градуса от раз, започнахме с по-ниска Т, казвам го, за да не се панирате веднага, ако и при друг се получи така.

# 14 000
  • град-държава
Има ли изобщо някой, който да вярва, че в България има само 4 бр. болни?
Правилният въпрос е дали има изобщо някой, който вярва, че това е от сега?

# 14 001
Официално са обявили, че ще дезинфектират градския транспорт в София.

# 14 002
  • Bulgaria
Оказа се ракията не помага, така че време е да изтрезнеем и да си стоим у дома ако не се налага да сме сред хора.

Не се знае, тепърва ще проличи дали алкохолиците ще се разболеят от коронавирус. В кръга на шегата. Преди около седмица докато бях в аптеката, аптекарките си коментираха помежду си, че алкохолик болен от грип няма, така че ще видим. Smile

# 14 003
  • София
че днес ще ходят с мама на шопинг в едикойси МОЛ, за да си пазаруват за празника. После на кино и т.н.

бат Бойко с указ забрани кината и театрите до второ нареждане, но това от утре.

# 14 004
Приказват, защото масово ни облъчват по медиите разни....специалисти като тази Райничка, дето по-добре да си хвърли дипломата, че и болни хора лекува и е началник на клиника.

# 14 005

Не се знае, тепърва ще проличи дали алкохолиците ще се разболеят от коронавирус. В кръга на шегата. Преди около седмица докато бях в аптеката, аптекарките си коментираха помежду си, че алкохолик болен от грип няма, така че ще видим. Smile

Аз не пия и въпреки това рядко хващам грип. Така че колко да е истина. Единствено изолацията през грипния сезон ми помага да не го хващам. А може и безсимптомно да го карам, не знам.

# 14 006
  • София
Аз предпочитам да следвам инфекционистката от ВМА Райничка каква беше, дето казва, че шанса да дойде вируса в бг е нулев.
Държа да кажа, че д-р Михайлова лекува съпругата ми и нейното впечатление от нея е чудесно- много грижовен лекар. В крайна сметка нейната работа е да лекува и прогнозирането не й се е получило, но това не е повод да се напада. Жената ще е на предния фронт в инфекциозна клиника на ВМА.
 Разбирам, че са й сърдити хората, но нека да не прекаляваме с нападките!!!

# 14 007
Не мога да повярвам, че все още има хора, които да приказват, че маските не помагали. То бива да си тъп, ма пак пък толкова, наистина не вярвах. Излиза, че и хора изчели темата, са пропуснали постовете, как по точно маските помагат.
По скоро ти не си чела, че Ковид 19 може да проникне и през очите.
Та маската помага, около 15 минути, да се предпазиш от обикновен грип.
Другото са полемики.

# 14 008
Да излизат и да си признават на брифинг,  че всички съмнителни случаи до сега на пристигащи от Китай и Италия,  са тествани със скапания испански тест,  без да приложат и друг вид тест. 'Ся след дъжд качулка,  след месец,  ше ми търсят нулевия пациент...  как ли пък няма го намерят. МноУ съм ядосана на наш' те инфекционисти ли,  лаборанти ли,  и аз не знам на кой.

# 14 009
Раптор - от грижовен до кадърен лекар има разлика да ти кажа. Второто е по за предпочитане според мен.

Общи условия

Активация на акаунт