Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 733
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 100
  • Bulgaria
Аз съм потресена. ББ днес кашляше, сега дават и брифинга и шефа на ВМА също кашля доста сериозно, извинявайки се на журналистите.

# 14 101
Какво като кашлят?

# 14 102
Някой магазини в Англия се изпразват, но през Уикенда това е нормално за там. Хората в чужбина пазаруват основно събота и неделя. Това нещо обаче с хартията е много странно. За какво толкова я ползват, че даже се карат?

# 14 103
Малко инфо за заразените в Стокхолм, които с днешните диагностицирани са 115. Днес новите случаи са 42 засега в цялата страна, общо 204 в цялата страна.

За 115 случаи в Стокхолм:
- 101 от хората са били заразени в Италия или са били в пряк контакт със заразени в Италия.
-  8 случая са били заразени в Иран или са били в пряк контакт с хора, заразени в Иран.
 - един човек е бил заразен след пребиваване в друга държава в Европа.
-  5 от днешните нови случаи все още се разследват, но скоро ще има яснота как и къде са се заразили.

Тези 115 диагностицирани в Стокхолм са резултат от около 1600 взети проби.

https://vardgivarguiden.se/nyheter/2020/mars/fall-av-nya-coronav … kholm-den-8-mars/

# 14 104
  • Bulgaria

Ами нищо, те сигурно също са с просто грип. Само за препоръки се говори и спазване на хигиена, а те какво демонстрират? Или и за тях маски няма.

# 14 105
Да не би да искат да си правят маски от тоалетната хартия??

# 14 106
Испания: +96 нови случая, +7 нови смъртни случая, общо 613 случая, 17 смъртни случая.

NEW: Spain reports 96 new cases of coronavirus and 7 new deaths, raising total to 613 cases and 17 dead https://t.co/eUoE2b20hL

# 14 107
Здравейте момичета! Много ми е притеснено и искам да споделя с Вас. Съпруга ми пътува с камион прави курсове само ( това означава от БГ до европейска държава и назад) . Шефа му го прати в Германия преди 1 седмица да разтовари, да натовари от там и се прибира. Вчера му казва че няма товар от Германия за БГ , а за Италия. Преди  малко е влязъл в Италия без проблем, нямало е никакви проверки. Разтоварването ще бъде в гр. Павия област Ломбардия на 50 км от Милано. Приятелката ми живее в Милано, току що разговарях с нея, от снощи града е под карантина, а довечера ще ми каже как е в Павия и се чуди как може да пращат хора точно в огнището. Не съм от паникьорките, но сериозно съм притеснена. Той ми обеща, че ще отвори щорите да разтоварват и ще стои в кабината, но няма как да няма контакт, документи подписи. Утре вечер ще имам информация как е там.
Няма място за притеснение! На местата под карантина все пак са им нужни доставки ежедневно от всякакво естество. Ако карантинират всеки шофьор ще останат гладни много бързо.

# 14 108
  • Пловдив
Днес в Пловдив народа си щъкаше най-спокойно...на паркингите нямаше места.

# 14 109
  • София
дяволски_очи, едва ли ще успее да "разтовари", след като цялата област е затворена.

# 14 110
  • Другата България
Аз съм потресена. ББ днес кашляше, сега дават и брифинга и шефа на ВМА също кашля доста сериозно, извинявайки се на журналистите.
Колко точно си потресена?
И аз кашлям. И мъжът ми. И съседката, колежката, продавачката в кварталния магазин, и още доста знайни и незнайни хора. Вече по-малко потресена ли си? Поне се надявам да си по-спокойна, че ББ и шефът на ВМА не са единствените кашлящи БГ люде. Утре и с маски ще ги видиш.

# 14 111
  • София
И аз имах билети за концерт в сряда, който явно няма да се състои.
Ще преустановите ли спортуването?

# 14 112
  • Bulgaria
Колко точно си потресена?
И аз кашлям. И мъжът ми. И съседката, колежката, продавачката в кварталния магазин, и още доста знайни и незнайни хора. Вече по-малко потресена ли си? Поне се надявам да се по-спокойна, че ББ и шефът на ВМА не са единствените кашлящи БГ люде.

Чудесно и затова по 5 пъти на ден трябва да кашлят срещу всички журналисти ли? Нали се говори за някакви мерки, но явно никой нищо не спазва и после защо здравите носят маски...

# 14 113
  • на пъпа на Златията
Хора . не е паникьосвайте . Това че са открити  в Плевен и Габрово , не значи че там с най много заразените . Това са вътрешни градове.
По рискови са  граничните градое , Варна, Русе ,  .. и най вече София .
А пък и ви казаха . Получил се е един положителен тест и се правят още два , от които един е положителен и един отрицателен . Аз така и не разбрах  тези тестове антитела ли търсят??
Ами човек ако е оздравял е нормално да има  антитела .
Това че маските не предпазват та дори и обикновени да са , ми не е вярно , според мен . През очите ти щяло да мине . .Ами кой ти се е изплюл или изкашлял в очите ти?
Това западняците са особена порода  хора. Все граждани . Гледат си  плодовете и зеленчуците под похлупак .  . Изнежени . Ние не сме такъв народ.
Аз давам предположение че бабата ще  преживее , а някои по млади може да са в по тежко състояние .

# 14 114
  • Другата България
Не може някой да се изправи и да говори пред журналисти с маска на устата.
А и човек може да кашла по сто и една причини, не само и единствено от коронавирус.
Но да, болен трябва да е с маска, заради останалите около него.

Общи условия

Активация на акаунт