Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 760
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 550
Ама тук наистина настана апокалипсис! Само да вметна, че смъртността при пневмония(придобита амбулантно, не в болница) при хора над 65-годишна възраст е около 6%. Придобитата в болница вече е със смъртност над 20%. Не виждам да се различава особено много със смъртността от пневмония при инфекция с корона вирус.
Изобщо не се отличава. Точно защото пневмонията (или последствията ѝ) е основната причина за смъртността при КВ. Въпросът е, че при КВ е по-висок рискът да се развие пневмония. Много по-висок отколкото при грипа. При това с характеристиките на вирусна, а не бактериална, каквато е при вторичните инфекции. Тях ги лекуват с антибиотик. Вирусната много по-трудно се лекува.

# 14 551
Ама тук наистина настана апокалипсис! Само да вметна, че смъртността при пневмония(придобита амбулантно, не в болница) при хора над 65-годишна възраст е около 6%. Придобитата в болница вече е със смъртност над 20%. Не виждам да се различава особено много със смъртността от пневмония при инфекция с корона вирус.

И при положение, че е такава смъртността, това че сега има вирус, който може да предизвика много такива пневмонии сред възрастното население, какво следва от това? Да се успокоим ли?

Това да се успокоим/успокоите е много добра идея. Доста повече ще помогне, отколкото да се рисуват апокалиптични картини. Нямам предвид да махнем с ръка и да се правим, че няма корона вирус, ама тая паника е излишна и вредна. Някой даже вече и белодробните трансплантации спомена. Close

# 14 552
При цялото ми желание да съм оптимист, не мога да бъда и не виждам "светлина" в Германия. Германия върви по стъпките на Италия, със седмица- две закъснение.
И вместо да си вземе поука за драстични мерки, за сега се ослушва с инструкции за спазване на хигиена.
 Само преди седмица тук (  Германия ) случаите бяха стотина. Сега са над хиляда.
В петък бях на рожден ден.
Една от поканените разказа, че колежка на дъщеря й ( с която живее) е била в Италия, точно в бума на заразата и като се върнала, не остана в карантина за 14 дена, понеже се чувствала добре.
За мен това е престъпна безотговорност и трябва да се въведе указа за глоби и арест, както направиха ( със закъснение) в други страни.
Иначе, пламваме поетапно всички. Пък който оцелее.

# 14 553
И как да се успокоим. Аз най-много се притеснявам за детето си.  Как да го опазя. Не мога да го спра да ходи на училище....

# 14 554
Не знам защо в отговор до мен споменавате белодробни трансплантации. А и аз предпочитам да съм реалист, отколкото фалшиво спокойна.

# 14 555
Аз доста се успокоих след като обявиха грипната ваканция. Много се надявам да я удължат навсякъде и да измислят нещо за онлайн обучение.

# 14 556
Аз доста се успокоих след като обявиха грипната ваканция. Много се надявам да я удължат навсякъде и да измислят нещо за онлайн обучение.
Да я удължат......колко да я удължат. Ами ако с години не могат да се справят с този вирус. На мен това ми прилича направо на  края на света.....Стопи ми се целият оптимизъм....

# 14 557
Не знам защо в отговор до мен споменавате белодробни трансплантации. А и аз предпочитам да съм реалист, отколкото фалшиво спокойна.

И да се притеснявате, нищо не можете да направите. Това е вирус, който се предава по въздушно капков път, и на всеки с медицинско образование още отначало му беше ясно, че ще се стигне дотук и няма как да бъде спрян. Това с призивите за унищожаване на вируса просто няма как да стане, колкото и карантини да се наложат.

# 14 558
Е не на всеки е било ясно. Д-р Райничка например не знаеше. Simple Smile

# 14 559
Не чак години. Все пак ще измислят лекарства, а и действието на вируса ще отслабне надявам се.

# 14 560
  • Street of Dreams
Прогнозите за Германия, а и не само, както виждаме са реалистични. Ако за някой нещо нвма да стане, докато не стане, него прогнози не го интересуват. Но не пречете на другите да го правят, апострофирайки да се успокои на всеки пост. Всички прогнози в темата, още когато се касаеше само за далечен Китай, се сбъднаха. Много хора тук промениха вижданията си.

# 14 561
Първи два случая в Албания.

Знам, че не може да бъде спрян, но може да бъде забавен. Което може да е разликата между живота и смъртта за много хора. За вас човешките животи може да нямат голямо значение и френските парфюми да речем да са по-ценни, за мен обаче всеки живот е ценен. А ако претендираме дори и за една капка цивилизованост, ще направим всичко възможно, за да ограничим щетите от това до минимум.

Не мога са повярвам, че само в Турция няма. Сигурно тестовете, които ги рекламират са лоши, нямам друго обяснение.

# 14 562
И аз мисля, че може да бъде забавен. Но като си помисля колко малка и недисциплинирана държавица сме, се чудя как ще стане...

# 14 563
Първи два случая в Албания.

Знам, че не може да бъде спрян, но може да бъде забавен. Което може да е разликата между живота и смъртта за много хора. За вас човешките животи може да нямат голямо значение и френските парфюми да речем да са по-ценни, за мен обаче всеки живот е ценен. А ако претендираме дори и за една капка цивилизованост, ще направим всичко възможно, за да ограничим щетите от това до минимум.

Не мога са повярвам, че само в Турция няма. Сигурно тестовете, които ги рекламират са лоши, нямам друго обяснение.

Абсолютно съм съгласна с това, че всеки един живот е ценен. Само че не може да спре целият живот и икономика на една държава и всички да се затворят вкъщи и да не излизат месеци. Аз също имам майка с онкологично заболяване, баби и дядовци на 80+, не е като да не ме интересуват. Това, което искам да кажа, е че стресът и паниката не помагат в тази ситуация!

# 14 564
Не мога да намеря информация за Албания. Къде видяхте, че има първи случай и там?

Общи условия

Активация на акаунт