Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 859
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 730
  • Bulgaria
raptor е много права. Няма как да говорим за каквито и да било %, докато един сериозен % от заболелите са го изкарали на крак или въобще не са разбрали, че са болни. Няма как да ги видим в статистиката.

# 14 731
Само че, като сравнявате грип със ковид, сравнявайте и колко хора процентно стигат до болница заради двете. Чак тогава ми сравнявайте в болницата колко са починалите.
А относно артистите, които не са застраховани. По-добре ли е да се разболеят толкова хора, че болниците да са пълни и да умират всички?
По-добре ли е да се наложи карантина на цели региони, обричайки хората затворени там на глад? Или е по-добре за месец-два да се кротнем всички?
Ще помоля разказа на онзи лекар от Италия да се постави във първия пост по темата. Дано им уври на хората какво точно се случва.
Не, не е висока смъртността, но един на 10 има нужда от интензивно болнично лечение и при повечето е за повече от две седмици. Колко хора с грип лежат по 2 и повече седмици в болница, на вентилация? Колко такива могат да поемат нашите болници? Колко от българските лекари ще могат да действат като италианските?
Цитати от интервюто:
"И вече няма хирурзи, уролози, ортопеди. Ние всички изведнъж се оказахме един общ отбор, изправени пред едно цунами, което ни помита."

"Социалният живот ни е забранен. От няколко месеца съм разделен(от жена си). Винаги съм се старал да виждам сина си често, дори в дните след нощна смяна не спях, или изчаквах, докато си тръгне. Но сега от 2 седмици по мое желание не виждам нито синът ви, нито други роднини от страх да не ги заразя, а те от своя страна да заразят възрастни и болни роднини."

Колко от лекарите ни трябва да умрат, заразени, докато се грижат за хора на които не им пука. Те си искат киното и фитнеса, и почивките, а после реват, че баба е болна, или че те самите са дигнали температура.

В Италия инструкциите са човек да седи си вкъщи поне седмица след появата на симптомите и ако няма подобрение да ходи в болницата. И те пак изнемогват. Дано и тук да го направят така, за да предпазят лекарите и другите пациенти.

# 14 732
Стига с тези изчисления за смъртност. Не се знае още, какви са щетите,колко хора са заразени, че да вадим някакви проценти. Интересно как един по заразен патоген от сезонният грип,до момента е заразил 100 000 човека, това е стотици пъти по-малко от потвърдените случаи на грип само в САЩ?

# 14 733
  • София
3,4% не е смъртност на хоспитализираните с ковид19, а е точно смъртност на всички регистрирани болни. Последно какво точно сравнява професора? Както казах ябълки с портокали.

raptor го е обяснил преди мен вече по-добре. Вече казах какво сравнява професора, лъжа аз не видях. Всеки си преценява на кого да вярва.

# 14 734
Стига с тези изчисления за смъртност. Не се знае още, какви са щетите,колко хора са заразени, че да вадим някакви проценти. Интересно как един по заразен патоген от сезонният грип,до момента е заразил 100 000 човека, това е стотици пъти по-малко от потвърдените случаи на грип само в САЩ?

И преди писах - на този етап всякакви подобни изчисления са просто едни спекулации. Излишно и вредно е да се изнасят цифри, които не са ясни как са изчислени и на фона на липсата на информация за установяване на вирусоносители, че и на болни е само една парлама. С нищо не помага това и дори информация не дава.

# 14 735
Сметни колко са заразени за две седмици в Италия.

# 14 736
Сметни колко са заразени за две седмици в Италия.

Това е абсурдно да се сметне и да се заяви.
Нека не се заиграваме с такива числа - невъзможни са сметките относно проценти на смъртност от заразени, както и брой заразени. Само излишен спам е.

# 14 737
  • София
Ами или всъщност не е по-заразен, ами е много по-малко заразен или смъртността му е много по-ниска пък си е много заразен и всъщност е успял да зарази десет милиона китайци, или някаква комбинация. Да е супер дупер заразен и да не успее да качи 100 000 доказани в Китай ... айде предприели са драстични мерки на 22 януари, ма преди това никакви. Дори не е ясно доказано дали е имало и полза от мерките им с оглед на твърденията, че милиони напуснали провинцията.
 С изчисленията за смъртност няма защо да спираме- има си данни- правят се изчисления и модели- имаме даже кораб със 100% тествани за които всичко е известно (освен евентуални неустановени като положителни при тестването). Точно на база на тия сметки може да се каже, че в Италия 10% са в интензивно, защото са успели да хоспитализират само примерно половината от имащите нужда от хоспитализация.

# 14 738
Мангъра много ме кефи. Отново успокоява хората само както той си знае. Велик е.

# 14 739
  • Пловдив
Мангъра отдавна е изкуфял...кой му дава ефир??? Той е за изгнание направо!

# 14 740
Ми щом националния консултант смята, че няма нужда да се прави нищо...

# 14 741
Относно пенсиите. Можеше да се направи организация по общините. Един или двама куриери да тръгнат с патрулка да разнасят по домовете пенсиите в един район. Това е работа за ден. Ще им се плати допълнително, защото това не е тяхна работа, но мисля че е по-добре от струпване на хора. И задължително с маски и ръкавици

# 14 742
Проблемът не е кое е глиган, кое прасе, а че се лъже безогледно.

# 14 743
Относно пенсиите. Можеше да се направи организация по общините. Един или двама куриери да тръгнат с патрулка да разнасят по домовете пенсиите в един район. Това е работа за ден. Ще им се плати допълнително, защото това не е тяхна работа, но мисля че е по-добре от струпване на хора. И задължително с маски и ръкавици
Пенсии мисля че разнасят пощите, не е само на гише, ама може да е за специални случаи.

# 14 744
Тинкърбел, дори при морбили официалната смъртност е 0,1% (според мои преценки е повече като се включат късни усложнения и индиректни вреди). От тези лъжи вече доверието е напълно подкопано, само това мога да кажа. Всеки има глава на раменете, тези сметки са елементарни и всеки може да ги направи, а данните са общодостъпни.

Общи условия

Активация на акаунт