Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 773
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 315
  • на пистата
Всички 74 проби днес са отрицателни.
https://www.facebook.com/1622143941376548/posts/2628387170752215/

# 15 316
САЩ и Франция са с повече починали, отколкото излекувани. Много лошо!
За мен САЩ много имат да страдат още, за много хора там здравната система просто не съществува. За България не искам да казвам нищо.

# 15 317
  • Bulgaria
Ако всеки, който не се спря да пътува и да попива френска, италианска и не знам още каква култура го пращаха само за 1 денонощие в тези условия си мисля, че много бързо щяха да спрят да мрънкат защо ги карат да стоят 14 дни вкъщи като нямат симптоми. Smile

# 15 318
Не знам дали е коментирано по-рано, от днес всички, които влизат в Израел ще се поставят под задължителна карантина за 14 дни. Румъния затваря всички училища за 10 дни и спира всички полети от и за Италия за поне 2 седмици.

# 15 319
Добре де,ако Вие сте в тези 5% критични?Вие родители,баби и дядовци над 50г нямате ли,или не ви е грижа за тях?Ако вие ги заразите и те са в тези 3.4% смъртност?И те ще са някакъв процент в статистиката,но..на никой няма да му пука .Много ще ми е интересно да ми отговорите.
Е,отговор не получих.
И аз попитах, но в отговор получих заяждане и тросване.
Просто да се правиш на контра и палячо за нещо толкова сериозно е не само признак на нисък интелект, а и опасно безхаберие към здравето на обществото. В такива моменти на световни заплахи интелигентния човек е внимателен и предпазлив.

Ще ми развива теории една пикл*ана, че нямало изобщо вирус, при положение, че половината свят е под тревога.
Затова че прекратяване с такива хора на контакт без разправии е най-удачния вариант - пазиш си здравето и не те товарят с дебилизъм.

# 15 320
  • Terra incognita
Славчо Трифонов и той се включи с тъпунгерско изказване. Били сме свиканли от деца да боледуваме от грип, сега, едва ли не, кое е по-различното?
Ами различно е. Затварят държави. Светът вече не е същият. И не, това не е банален грип. Това е бутиков вирус, който променя света в много аспекти, точно в този момент.

# 15 321
Тези от Капките направо удариха дъното. Тъкмо да ги похваля, че и без публика може предаване, накрая сравниха вируса с ухапване от комар (комарите дори повече убивали)
Жалко за Италия. Можеха да го избегнат, както и ние можем, ама няма да стане. Достатъчно беше да се обясни на хората сериозността, да изолират селата и градчетата временно и да се проверяват камиони, стоки, дезинфекция. Нещо такова си представям поне аз. Сега..жалко и за туризма, икономиката, но най-вече за пострадалите хора и които вече ги няма.
Не ми харесва нашите вече как действат. Беше само за показ май в началото. Не са последователни, не са подготвени (сега щели да ги обучават за тестовете се разбра, искали помощ) , нямат предвидени мерки начертани, нищо не е направено. Това , което се реши се оказва, че не се спазва. Реално -нищо няма.

Вече и не мисля, че ще се уреди някой дори и млад за лечение. Циганите ще окупират болниците за близките си. Не си го представям. Мисля да си купя антибиотик за резерв за моите хора. Не знам какъв. На мен вкъщи също никой не ми вярва. Не било сериозно казват, ако било така щели са да съобщят. Имало нещо, но леко се карало, какво съм се била захванала с този вирус. Дори купих ръкавици за всички, ама само аз ги сложих днес за пръв път, а поне има и не е като маските да нямаме и да ги пазим.

# 15 322
Цяла Италия е под карантина.
https://nova.bg/news/view/2020/03/09/280719/извънредно-цяла-италия-под-карантина/

# 15 323

Не ми харесва нашите вече как действат. Беше само за показ май в началото. Не са последователни, не са подготвени (сега щели да ги обучават за тестовете се разбра, искали помощ) , нямат предвидени мерки начертани, нищо не е направено. Това , което се реши се оказва, че не се спазва. Реално -нищо няма.

Фани успокой се. Нали имаш ракийка, и туршийка. Спокойно, ще се поболееш без време.

# 15 324
  • Mediterraneo
Под карантина е Италия, да.

# 15 325
Защо този мъж от клипа не е в домашна карантина!?!
Условията са потресаващи, така е. Но защо са го прибрали вместо да стои у дома? Защо други, които се прибират видимо здрави изобщо не са под карантина? Обърквам се.

# 15 326
Купувам мозък за резерв...

# 15 327
  • Terra incognita
И аз очаквах адекватно начало от Капките, да кажат една- две сериозни думи, да призовст хората към стриктност. Уви. Веднага се започна с лигавщините и подигравките. Срам.

# 15 328
Абе тия пикльовци и пикли нормални ли са? Лоботомирана история. Ще се тръшкат за права и забавления. Я дърво!

# 15 329
(сега щели да ги обучават за тестовете се разбра, искали помощ)
Това какво е? Да не са си признали, че не ги правят както трябва? Иначе за другото съм напълно съгласна. Представете си да има 10 цигани в болницата - отпред ще е цялото гето. Ако пък не ги приемат ще дойдат с лопатите. Ние да му мислим.

Общи условия

Активация на акаунт