Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 335
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 15 375
  • Terra incognita
Новината излезе преди около половин час, нормално много хора още да не знаят.

# 15 376
В медийте чета, че премиерът на Италия е посъветвал ... (не разбирам италиански, чета в бг сайтове)
Ето цитат: "Премиерът посъветва всички граждани да стоят по домовете си и да излизат само ако трябва да ходят на работа или при спешен случай". (новина от преди 28 мин)

За мен това не е карантина. Реално всеки може да отиде навсякъде.

Аз пък чета в медиите, че има забрана за пътуване в цяла Италия.
https://www.tagesschau.de/ausland/italien-corona-113.html

# 15 377
Ами много хора живеят с усещането, че на нас просто няма как да се случи нещо такова, затова се смеят и отричат до последно. Не си дават сметка, че точно цивилизацията, която сме построили в случая е нашата ахилесова пета. Къде е пазара за диви животни в Ухан, къде е самотна пенсионерка в Габрово? Скоростта, с която се разпространи този вирус по света е умопомрачителна. А реално каквито и мерки да вземе държавата, ако попиващите чужди култури не се стреснат малко и не си седнат на д. и хората като цяло не вземат нещата насериозно и не полагат грижи да се пазят, ще бъде много, много трудно.

# 15 378
То и да броиш 1000 камиона не е уместно.

Не мога да заспя иначе.

# 15 379
Мариана, приеми, че хората още не знаят за забраните. Кара си човекът, не чете новини и форуми. Излезе официална информация за карантината.

Надявам се да спрат, наистина. Днес това говорихме с шефа на мъжа ми, голяма фирма е, уважавана, има повече от 200 камиона. Да спрат всичко за 20 дни. Реакция "Луди ли сте? Как ще спрем за 20 дни?!"...

# 15 380
Като гледам доста хора ще си заминат от инфаркт, преди коронавируса да ги е заразил. Rolling Eyes

Точно това казва берлинският вирусолог,  Дорстен, се е случило в Италия...От Януари са умирали възрастни хора от това или онова, без никой да разбере, че е Корона всъщност. Затова и създалата се ситуация в момента там.

За същият, в момента е най-важно да забавим заразата/вълната.
А това за страшна есенна вълна не го е казвал. По-скоро обратното казва, че до миналата седмица се е смятало, че лятото ще има затишие, но да не разчитаме на лятото и високите температури. Според последните изследвания, може вълната от зараза да си продължи и през лятото. Пазете възрастните хора, дръжте се отговорно и това казва.
Да не пращаме децата при баба и дядо също каза. А по-скоро да ходим и да пазарим за баба и дядо, за да излизат по-малко сред тълпите.
Много неща в ежедневието си трябва да ограничим според него, изключително внимателно да се отнасяме към проблема, но кой ти слуша. Никакъв фитнес, никакъв футбол, нищо.

# 15 381
Скоро няма да има стоки, които да пренасят, така че щат не щат, ще се спрат.

# 15 382
Мариана, приеми, че хората още не знаят за забраните. Кара си човекът, не чете новини и форуми. Излезе официална информация за карантината.
Карантината няма как да се отнася за доставките на 90% от стоките. Всички тежкотоварни автомобили, товарни влакови композиции и т.н. трябва да продължат да доставят, да се връщат и после пак.

# 15 383
Току що мъжът ми говори с негов колега, в Северна Италия е, с камион, кара, няма забрана.
Ами щом пътува по работа, значи може. В смисъл, нали карантината в Италия означава, че хората продължават да си ходят на работа. А  ако фирмата на мъжа ти разнася хранителни продукти, съвсем.

# 15 384
  • Terra incognita
Ами какво да ви кажа. Щастливци сме българите, защото все още много хора обработват лични градинки и си правят консерви. Само с брашно и олио да се запасят, да си правят юфка и домашен хляб.

# 15 385
Аз без мръвка не мога, сори. Успокойте се, бройте камиони 🙂

# 15 386
  • Terra incognita
Аз без мръвка не мога, сори. Успокойте се, бройте камиони 🙂
Взимай си прасенце и кокошки.

# 15 387
Българското правителство действа изцяло според компетенциите си...никак.
Хаотични, непоследователни и безсмислени заявления. Няма ли там някой епидемиолог или вирусолог, който знае за какво иде реч?

Сетиха се някои, че няма лекари, че няма сестри, че болниците са с лоша хигиена, с допотопно оборудване....че персоналът е необучен, че няма молекулярни биолози едни прости PCR-и да пускат....

Няма план, няма идея...Само стискам палци!
Завършихме молекулярна биология и станахме учители. Повечето ми колеги даже са безработни. Кой да ти предположи...
Пък на нас с една колежка ни каза един шеф „ Вие, молекулярните биолози вървите по две за левче”.

# 15 388
Ами какво да ви кажа. Щастливци сме българите, защото все още много хора обработват лични градинки и си правят консерви. Само с брашно и олио да се запасят, да си правят юфка и домашен хляб.
Ами, ами, те почти изчезнаха тези с градинките. Никой вече не ще да копа. По селата са само старци.

# 15 389
  • Terra incognita
Ами, ами, те почти изчезнаха тези с градинките. Никой вече не ще да копа. По селата са само старци.
Ами да почват. Пролет иде.

Общи условия

Активация на акаунт