Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 507
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 915
Въобще не е такова отчайващо положението, никаква депресия не съм забелязал, не знам с какви хора контактувате.

# 18 916
Аз съм в Испания, в града ни има 4 заразени, официално! Забраниха фиести, затварят барове, ресторанти, спортни инсталации, училища и детски градини

# 18 917
  • на пистата
За училища,дискотеки и т.н разбрах за сега 2 седмици,че ще са затворени.Ако положението след това го изисква може и повече.Зададоха  въпроса на Т Дончев  за колко време и той каза за сега 2 седмици.

# 18 918
  • Варна
Само не разбрах как е възможно да не затварят границите. То това е едно от основните неща. Дано скоро им уврат тиквите. Добре че поне за училищата им увряха.
Добре, де тази вечер една позната пусна клипче, че се вози на туристическо корабче във Франция. Дори не знаех, че е заминала, тя как ще се прибере? Не могат да й откажат или?

# 18 919
Не знам къде ги срещате тези депресираните. Тук в Пловдив всичко живо се юрна по улиците след като видя хубаво време. Никой не се е притеснил.

# 18 920
  • В.Търново
Направи ми впечатление, че днес стремглаво са се увеличили офертите в Грабо за почивка за хотели в различни градове.Коронавируса удари здраво по Туризма.

# 18 921
Цитат
“Засегнати държави” - кои? Да кажат, не да да гледаме сайта на външно и препоръки. И какво значи ограничат?
Каза че тепърва ще се изготвят текстовете и не може да каже всичко в аванс, но едно е ясно, ще има ограничителен режим, за излизане ако не е свързано с бизнес, работа или нещо подобно, аз така го разбирам затова е ограничителен режим а не пълно затваряне на границите. Гъз път да види не може да преминава, бизнесът обаче ще могат, да са спокойни всички да не хукнат утре да изкупят магазините, нищо няма да изчезне или да свърши.

Значи утре като се довлекат 10 испанци по работа ( които няма да сложат под карантина) и стоим два дни в залата на хотела с климатика ще е всичко точно
(бизнес и ЕС проекти да има). И след една седмица може да имаш “късмета” да си до или след мен в метрото, на касата в магазина, в асансьора , в банката.....

Simple Smile Ако ме заразиш, няма да ти се разсърдя. Такива са времената. Колкото да ми се иска няма как на всички да се размине. Дори и с крутите мерки ще има определена бройка хора които няма да избягат от вируса. Въпроса е да са по малко. Аз въпреки че съм доволен и одобрявам идеите и действията на правителството, не мога да им спестя критиката, че всъщност тия текстове които сега посред нощ ще ги мъдрят в последният момент и на пожар, можеха отдавна да са ги измислили гледайки какво става в Китай. Както ние всички от началото на темата гледахме какво става в Китай и си задавахме въпроса а ако това чудо дойде тук: Какво правим. Те обаче явно не са си го задавали тоя въпрос и затова сега всичко се прави посред нощ, на пожар и в последният момент и има толкова неясноти.

За детските градини са се колебаели дали също да ги затворят или да оставят да работят при високи мерки за био-сигурност но са решили да ги оставят, за да може родители които имат желание детето им да продължи да ходи (понеже имат данни за голям отлив), да имат възможност да ги посещават. Има предвид че за някои родители  ако детето им не е на градина това значи невъзможност да отидат на работа.

# 18 922
Това на,което са подложени сега управляващите не го пожелавам на никого.Не ги защитавам .Стига  обаче сме ги нападали.
Защото никой от европейските лидери не взе адекватно решение още щом влезе вирусът през задната врата .
Правителството е изправено пред дилемата-Хем хората да спасим,хем от друга страна празната бюджетна хазна.Вижда се,че всички са уморени,недоспали,дори и болни .Вижда се,че искат да вземет някакви адекватни мерки,но ги спира липсата на ресурси.
Ако бяхме по -отговорни нямаше да се стигне до това.

# 18 923
  • София
Мен ме вълнува особено живо КАКВО ще остане отворено и КОЙ ще остане да работи в отворените обекти, като гледам как всеки се чуди КЪДЕ и КАК да се скрие, което е напълно разбираемо.

Освен това, окей, ще оставят границите отворени за стокообмен, но други държави затварят своите. Работя за вносител, Сърбия затваря граници към нас => забавена стока => празен рафт.

# 18 924
Само не разбрах как е възможно да не затварят границите. То това е едно от основните неща. Дано скоро им уврат тиквите. Добре че поне за училищата им увряха.
Добре, де тази вечер една позната пусна клипче, че се вози на туристическо корабче във Франция. Дори не знаех, че е заминала, тя как ще се прибере? Не могат да й откажат или?
Ами крайно време е да започнат и да отказват на такива без акъл.

# 18 925
  • Варна
Не, сериозно питам.

# 18 926
Много повече ме вълнува това, че мислят лечението да е с пътека по каса. Това ще съсипе НЗОК и после няма да има пари за другите заболявания. Може да доведе до драстично увеличаване на здравните осигуровки.

Освен това, ако е по клинична пътека, вероятно лечението ще влезе в общия куп направления, които са лимитирани. Може дори да стигнат дори до там,  касата да  заплаща тестовете, които са скъпи.
До много големи поразии може да доведе такова решение, но явно отиват в такава посока, за да не харчат държавни пари.

# 18 927

Освен това, окей, ще оставят границите отворени за стокообмен, но други държави затварят своите. Работя за вносител, Сърбия затваря граници към нас => забавена стока => празен рафт.
Може би ще пропускат само превоз на храни и лекарства.

# 18 928
Ако ме заразиш, няма да ти се разсърдя. Такива са времената.”

Такива са мерките.
Нали именно за ограничаване говорим, на контакти, пътувания, срещи, това е начинът за намаляване на разпространението.
Хигиена, мерки, ограничаване на контакти, дисциплина, отговорност и императивни разпоредби.
 Това е “лекарството” засега, но много малко хора го осъзнават.

# 18 929
Не, сериозно питам.
Тази вечер не стана ясно. Може би ще ги пускат и после задължителна карантина.
Но като четох как американци днес са хукнали да се прибират, защото от петък САЩ затварят границите, може и да спрат пропуск. В Италия нали забраниха вътре в държавата пътувания.

Общи условия

Активация на акаунт