Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 500
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 950
  • София
Проф.Михаил Константинов и Григор Лилов са ми фаворитите в тази ситуация. Истерия, паника и апокалипсис. Само че ако от страна на държавата, на която плащаме данъци, имаше и микрон нормалност и грижа в ситуацията, тези изобщо нямаше да намират трибуна.
Отвращава ме това, което имаме като управление и не знам защо си мисля, че това повсеместно напрежение ще ескалира в нещо недотам приятно.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 13:44 от Rafiqa

# 1 951

Превод с гугъл на случая с американеца, оказа се японец.

# 1 952
  • София
Не е японец. Американец е. Починал е И японец. За двама различни човека говорим.

# 1 953
Не е японец. Американец е. Починал е И японец. За двама различни човека говорим.
Моя грешка, съжалявам. То си го пише, че са двама.

# 1 954
Като седна на компютъра ще ви сложа такива линкове, които сериозно ще натежат в цялата картинка... С 2 думи-най-вероятно вирусът е биологично оръжие за редуциране на китайското население. Това не е теория на конспирацията, има отлъчени от Америка доктори, които го смятат за такова. Ето единият:
https://youtu.be/TsyujjitOFM

Има ли тук медицински лица, които могат да кажат кои са най-добрите имуномодулатори?

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 14:47 от bethefirst

# 1 955
  • София
Ако е вярна тези теория, нищо добро не чака не-азиатското население, за което гарантирано ще подготвят контра-удар, нали не се заблуждаваме.

# 1 956
Ако е биологично оръжие, не имунодулатори, ами и Господ няма да ти помогне.

Прекалено силната имунна система също може да те убие, вместо да те спаси.

# 1 957
По другите държави какво правят по-различно?

Забраняват достъпа на чуждестранни граждани идващи от опасните райони , като проверяват дадената от тях информация . Осигуряват реална карантина на собствените си граждани  в охранявани обекти като военни бази например .
https://www.bbc.com/news/world-51338899
Карантинират евакуираните от Ухан, а не всички китайци. И не ми давай пример със Щатите, а дай пример със сходни на България държави. Някой на Балканите да си е затворил границите или да поставя под карантина наред?

# 1 958
По другите държави какво правят по-различно?

Забраняват достъпа на чуждестранни граждани идващи от опасните райони , като проверяват дадената от тях информация . Осигуряват реална карантина на собствените си граждани  в охранявани обекти като военни бази например .
https://www.bbc.com/news/world-51338899
Карантинират евакуираните от Ухан, а не всички китайци. И не ми давай пример със Щатите, а дай пример със сходни на България държави. Някой на Балканите да си е затворил границите или да поставя под карантина наред?
Може би, защото още няма случаи в някоя страна на Балканите, затова не са.
А всички страни в ЕС зависят от неговото решение.

# 1 959
Устойчивост на коронавирусите върху неодушевените повърхности и инактивирането му с биоцидни агенти

Понастоящем появата на нов човешки коронавирус, временно наречен 2019-nCoV, се превърна в глобален проблем за здравето, причинявайки тежки инфекции на дихателните пътища при хората. Предаването от човек към човек е описано с време на инкубация между 2-10 дни, улесняващо разпространението му чрез капчици, замърсени ръце или повърхности. Поради това прегледахме литературата за цялата налична информация за устойчивостта на човешки и животински коронавируси върху неодушевени повърхности, както и за стратегии за инактивиране с биоцидни агенти, използвани за химическа дезинфекция, например в здравните заведения.

Анализът на 22 изследвания разкрива, че човешки коронавируси като коронавирус на тежък остър респираторен синдром (SARS), коронавирус в Близкия изток (MERS) или ендемични коронавируси при хора (HCoV) могат да останат на неодушевени повърхности като метал, стъко или пластмаса до 9 дни, но могат да бъдат ефикасно инактивирани чрез повърхностни дезинфекционни процедури с 62-71% етанол, 0,5% водороден пероксид или 0,1% натриев хипохлорит в рамките на 1 минута. Други биоцидни агенти като 0,05-0,2% бензалкониев хлорид или 0,02% хлорхексидин диглюконат са по-малко ефективни. Тъй като няма специфични терапии за 2019-nCoV, ранното ограничаване и предотвратяването на по-нататъшното разпространение ще бъдат от решаващо значение за спиране на продължаващото огнище и за контрол на тази нова инфекциозна нишка.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0195670120300463#!

# 1 960
Не мисля, че ако решим да си затворим границите за китайци ЕС може да ни каже нещо. Засега много малко държави са го направили и не е нужно да се плюе по България, че не сме го направили.

# 1 961
Не мисля, че ако решим да си затворим границите за китайци ЕС може да ни каже нещо.
Ние нямаме безвизов режим с Китай,  затварянето на границите за китайци не се ли регулира с визи? Т.е. за да забраниш достъпа, не даваш виза - туристическа или транзитна. Но ако имаш шенгенска виза, не се иска българска виза. По-скоро регулацията трябва да идва от ЕС и никой да не дава визи, иначе е малко безпредметно само ние да не даваме и същевременно да уважаваме шенгенските визи.

# 1 962
Не мисля, че ако решим да си затворим границите за китайци ЕС може да ни каже нещо. Засега много малко държави са го направили и не е нужно да се плюе по България, че не сме го направили.

Самият министър каза, че това трябва да е общоевропейско решение. Нали затова ще се събират здравните министри от ЕС.  Още в началото на седмицата го обяви пред журналисти.
Аз не виждам някой да плюва по България, а да изразява мнение относно мерките, които (не) се взимат от властимащите. Дадени са доста примери за немърливо отношение към пристигащи. Наистина по ТВ ни занимават основно с билетчета и колекции.

# 1 963

Напротив, трябва да се затворят и да не се допускат пътуващи от Китай или околните страни, в които има случаи вече. Защо да се излагат всички на риск??

# 1 964
Ще поскъпнат доста неща.

Общи условия

Активация на акаунт