Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 602
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 640
В страницата на астролога Филип Филипов, който следя от години, преди малко бе публикувано това. Не знам доколко е достоверно, предвид безбройните спекулации в мрежата.
За мен е доста тревожно. Особено след като сериозен и отговорен човек като Филип Филипов е решил да оповести тази информация публично.

https://www.facebook.com/mindofcosmos/videos/vb.1440319452900960 … ype=2&theater

Откъде тия 16%, как са ги сметнали, дори това да са действителните цифри на заболели и починали, според формулата на СЗО прави 3% при положение че от 1.5млн са починали 50 000 което е максималното дадено. Като ги видя такива, говорят за едно, но не си пропускат рекламата отдолу, са ми ясни.

# 2 641
  • Варна
Да, нещата вървят към естествен подбор,който оцелее, оцелее , така или иначе лечение не се прилага, само карантина. И британеца ,сигурно затова са го изписали вкъщи, да не им точи здравната каса.

# 2 642
  • Street of Dreams

"благодарение на оперативната намеса на лекарите..." what?!

# 2 643
  • София
Имам чувството, че този тест грам не е сигурен и то, защото го спретнаха така бързо.
Затова се притеснявам и от бързата ваксина

# 2 644
  • Germany
В Германия нещата вървят към домашно лечение. Явно здравните каси не искат да плащат двуседмично лежане в болница и усилено се говори, че заразените вече ще се лекуват по къщите. Ще разчитаме да са съвестни и да не излизат две седмици.  А и тестове също отказват да правят ако не си в рискова група, т.е.  да си ходил в Китай. На хора върнали се от Тайван им отказали тест, въпреки че не се чуствали добре. Не били в рискова група. Ако искали тест трябвало да платят 150 €.

Pea Pink, къде го чете това? Това е много рисково, ако нямат информация, че повечето хора ще го карат леко...

# 2 645
Ето го изследването, откриващо връзката между коронавируса и ХИВ - https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1.full … n7-_IMcb2tBfab52M

Не е странно, при положение, че вируса атакува имунната система. Повече от тревожно е.

Колкото и голям противник да съм на конспиративната теория, този доклад ме хвърли в много сериозни размисли.
Изследвани са 28 щама на вируса и при всички са установени 4 вмъквания в шиповите гликопротеини, които нямат общо с нито един друг коронавирус, но са идентични с 2 протеина (не разбрах добре) на СПИН - HIV-1 gp120 и HIV-1 Gag. При това тези части отговарят именно за разпознаване на приемната клетка и за свързване с мембраната й и размножаването.
Цитат
Gag протеинът на ХИВ участва в свързването на мембраната на гостоприемника, опаковането на вируса и за образуването на вирусоподобни частици. Gp120 играе решаваща роля за разпознаването на приемната клетка чрез свързване с първичния рецептор CD4.
Учените правят извод, че това не може да е случайно.
Цитат
Въпреки че четирите вложки представляват несъвместими къси участъци от аминокиселини в шипов гликопротеин на 2019-nCoV, фактът, че и трите споделят идентичност на аминокиселини или сходство с HIV-1 gp120 и HIV-1 Gag (сред всички анотирани вирусни протеини) предполага, че това не е случайна случайна констатация. С други думи, човек може спорадично да очаква случайно съвпадение за участък от 6-12 съседни аминокиселинни остатъци в несвързан протеин. Малко вероятно е обаче, че всичките 4 вмъквания в шиповия гликопротеин 2019-nCoV случайно съвпадат с 2 ключови структурни протеина на несвързан вирус (HIV-1)

Доказват и, че е най-близък до SARS, но САРС няма тези гъвкави механизми на разпознаване на гостоприемника и прикрепване.  А тези неща, според мен, го правят много лесен за разпространение като грипа и по-опасен от СПИН.
Наистина изглежда, че това не е случайно кръстосал се в природата вирус, а лабораторно  отроче.

Освен, че  не е случайно съвпадение, учените правят и следното заключение:
Цитат
Отбележете, всички 4 вмъквания имат pI стойности от около 10, които могат да улеснят взаимодействието вирус-домакин. Взети заедно, нашите открития предполагат нетрадиционно развитие на 2019-nCoV, което налага по-нататъшно разследване. Нашата работа подчертава нови еволюционни аспекти на 2019-nCoV и има отражение върху патогенезата и диагностиката на този вирус.

Проучването е публикувано още на  30.01.2020

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 18:55 от Diorela

# 2 646

Кое ви кара да се доверявате на този източник? Кой е направил изследванията? Къде? От къде са взели вируса?

# 2 647
Китайската комунистическа партия е притеснена че мерките за ограничаване на вируса забавят икономическият растеж на страната. Китайската централна банка препоръчва да се възстановят дейностите в затворените и изолираните райони. Ясно е че ако се възстановят това ще даде нов тласък на вируса и възход на епидемията, но китайската банка смята че ако се поставят на кантар овладяването на епидемията и забавянето на икономическият растеж без който тя не може да бъде овладяна (драконовските мерки) то трябва предимство да се даде на икономическият растеж. Според мен нямаше да са на това мнение ако от епидемията не умираха само хората които са в тежест на икономиката (възрастните и хронично болните) а умираха само тези които са в активна възраст и градят икономиката, така че чисто емпирично погледнато абстрахирайки се от моралният въпрос, и че един живот не се оценява колко е важен спрямо това дали е от едната или другата страна на социалната с-ма която е изградена върху солидарността към стари и болни чрез социалните с-ми на държавите, то напрактика няма кантар между запазването на живота на едни хора които и без това са в тежест на икономиката с мерки които само усложнавят икономическото положение. От гледна точка на икономиста и ако се абстрахираме че всъщност не говорим за цифри а става въпрос за човешки животи, то наистина няма никаква икономическа логика да се спира тоя вирус който и без това ликвидира само хора "които не допринасят с нищо за о-вото" (както се изрази една потребителка и аз много я нападнах за това и изказване, защото погледнах емоционално на въпроса, но погледнато от неутрална страна по същество е права). Щом вирусът ликвидира само тази част от о-вото (възрастни и болни) мерките трябва да се вдигнат. Според мен това се чете между редовете зад заключението на китайската власт че „В контекста на епидемията и натиска върху икономиката е по-важно да се поддържа икономически растеж,“ и в препотъките да се възстонавят дейностите в засегнатите райони въпреки че епидемията не е овладяна и това ще напрактика ще и даде нов възход.
https://www.investor.bg/aziia/336/a/si-dzinpin-merkite-za-spravi … onomikata-298407/
Според мен тук има и много сериозен външен натиск върху китайското правителство да вдигне мерките, защото аз съм на мнение че епидемията не вреди на Китай икономически повече  отколкото на външният свят. Много западни фирми вероятно вече много сериозно се дразнят че производството им в Китай е спряно заради мерките срещу вируса. Дори производтва които са извън Китай и не би трябвало мерките в Китай да ги затруднява зависят от Китай. Неслучайно Китай се нарича работилницата на света. Тук не говоря само за западни фирми на които производстово им е базирано в Китай. Примерно някой произвежда нещо извън Китай и не би трябвало да бъде засегнат от вируса само че за производството на това нещо му трябва да получи някакъв дребен детайл който е произведен в Китай който обаче сега няма да го получи и това затруднява и него.
За съжаление това е реалността, когато се постави на кантар човешкият живот спрямо икономическият растеж, се преценява колко точно е ценен този човешки живот. Вреди ли или помага на икономиката неговото запазване. А в случая с този вирус отговорът е ясен. В крайна сметка емпирично погледнато защо трябва да се спре един вирус със цената на забавяне на икономическият растеж след като самият вирус може да направи услука на икономиката на Китай ако мине като косачка през населението и ликвидира тая част от него която представлява тежест за с-мата.

# 2 648
  • Варна
Днес приеха в инфекциозното във Варна мъж дошъл от Китай с грипоподобни симптоми.
Инересно ми е кога ще съобщят и дали изобщо ще го направят....
За мое нещастие в момента се намирам в  тази болница и инфото е достоверно

# 2 649
Днес приеха в инфекциозното във Варна мъж дошъл от Китай с грипоподобни симптоми.

Всеки момент ще те цитират, споко.

# 2 650
  • Варна

Всеки момент ще те цитират, споко.
Вероятно.
Доста често чета неща от темата качени в различни сайтове.
Както и да е, дано човека да е добре.

# 2 651
Искам да изкажа своята теория относно вируса и ситуацията, данните ги събирам от деня в който Китай затвори мегаполиса Ухан с 11млн жители,някой съм прочела тук, други във фейсбук, проверила съм всякакви теории и стигнах до един извод, че Китай сам си убива населението и този вирус или е изпуснат от някоя лаборатория в Ухан или умишлено е пуснат сред населението, ще ги разредя на няколко точки да Ви стане по ясно.
1. Китай  бликира над 40 млн души в провинция Хубей, при заразени 830, това са 0.002% от населението на Хубей.
 Това е разбираемо, Китай имаше епидемия и от друг коронавирус познат като ТОРС, така че мерките може би са взети именно заради тоя факт, а не заради броя заболели, напрактика до тогава не се знаеше, кой знае колко за вируса или поне ние не сме знаели.
2. САЩ и Русия затварят границите си за хора пребивавали в Китай, преди по малко от 14 дни.
 Е това вече ми хвана интереса, много бързо се взеха драстични мерки, за 1000 китайци на фона на 1.4 млрд население, да си затворят границите, явно нещо и те са знаели, което ние не знаем.
3. Постъпката от страна на СЗО и ЕС
 Никакви мерки освен някакви термокамери, не вярвам в ЕС да са толкова бавни, че да позволят да пламне пандемия в Европа и да избие населението, което трупа хазната, освен ако и те нещо не знаят, което ние не знаем.
4. Високи нова на серен диоксид във въздуха в Китай
Е така аз спорих за тази теория с мой познат и твърдях, че Китай няма интерес да си избива хората и вероятно е дошло от храненето с прилепите, очудвах се просто на високата смъртност в Ухан, дори имах теория, че е от източника на заразата и че вируса вероятно като попадне в човешкия организъм, не е толкова смъртоносен и като се предаде от човек на човек не е толкова опасен, което обесняваше малкото смъртни случай извън Хубей. Онзи ден в този форум постнахте една сателитна снимка, източника е windy.com, според тази снимка SO2 над Хубей е 1700.14μg / m3, за сравнение ще ви напиша и нивата, който се смятат за опасно високи 80μg / m3, изводите сами си ги направете. Останалата част на Китай също е със завишени SO2 във въздуха, по малко от тези в Хубей, но пак надминават опасно високите от 80μg / m3. Има няколко теории за тези нива:

• централа, която произвежда този газ - малко вероятно, цифрите са много повишени да говорим за централи
• Ухан изгаря градския боклук и вероятно заразени трупове на животни - също малко вероятни за тия цифри.
• Изгаряне на мъртвите в покрайнините на града - аз лично отхвърлям тази теория, някак си ми се вижда невъзможно да изгаряш 14000 тела ежедневно и това да не се е разчуло до сега, а и в другите градове също е завишен, втория най-висок е в Чунцин 800μg / m3. Ако все пак предположим че е това, значи и в другите провинции се изгарят поне по 4000-5000 тела дневно, в Китай има случай на коронавирус в около 40 провинции, е сметнете го по 4000, средно 160 000 тела на ден, хич не ми се вижда възможно, за 10 дена да избие 1 000 000 000 човека, но има си хора, който вярват на това твърдение, което за мен лично звучи безумно. Това са просто терористични цифри, не съм следяла в кой провинции колко е завишен и колко тела се изгарят средно за да се получи това замърсяване.
•Замърсяване чрез дезинфектиране
Е това мисля, че се случва, по официални данни Китай казва, че дезинфекцира с алкохол, ама тия нива на SO2 са много съмнителни, гледайте в Туитър на ден има по най-малко 10 видеа с камиони, който дезинфекцират. СПОРЕД мен Китай умишлено си трови народа със серен диоксид, може би защото знае нещо за вируса и знае какво го убива, иначе не виждам друго обяснение да не изберат по малко вреден дезинфектант.

5. Твърде висока смъртност само в района на Хубей, където серния диоксид, както написах по горе е над 20 пъти по високо от опасно високите нива. И ето я връзката с коронавируса:

Серният диоксид и човешкото здраве: Какви са фактите?

Какво представлява серният диоксид?
Серният диоксид - съединение на сяра с кислород в състав SO2 - при нормални условия е безцветен газ с характерна остра миризма на горяща клечка кибрит. Той е реактивен замърсител на въздуха, тоест лесно взаимодейства с други вещества. Разтваря се във вода като образува нестабилната серниста киселина.

Най-чести източници на емисиите серен диоксид са от изгарянето на изкопаеми горива, съдържащи сяра, като въглища и нефт и естествената вулканична активност. Антропогенното замърсяване със сяра обаче надвишава два пъти природното.

SO2 и други серни оксиди могат да реагират с други съединения в атмосферата, за да образуват фини частици, които намаляват видимостта и образуват смог.

Как влияе серният диоксид на човешкото здраве? Симптоми
Серният диоксид дразни кожата и лигавиците на очите, носа, гърлото и белите дробове.

Чести симптоми са болка при дълбоко вдишване, кашлица, дразнене в гърлото и затруднено дишане. Високите концентрации на SO2 могат да повлияят на белодробната функция, да влошат пристъпите на астма и съществуващите сърдечни заболявания при чувствителните групи.

Симптомите на отравяне със серен диоксид са хрема, кашлица, дрезгавост, силна болка в гърлото. При вдишване на серен диоксид с по-висока концентрация - задушаване, нарушение на речта, затруднено преглъщане, повръщане, остър белодробен оток. Този газ може да реагира и с други химикали във въздуха и да се промени до малка частица, която може да попадне в белите дробове и да причини подобни ефекти. Подозира се, че излагането на високи концентрации серен диоксид може да причини генетични дефекти. Систематичен преглед от 2011 г. заключава, че излагането на серен диоксид е свързано с преждевременно раждане.

Доказателствата относно хроничната интоксикация са противоречиви, понякога, дори честото излагане на по-високи концентрации не изглеждат толкова вредно, колкото непрекъснато излагане на по-ниски, по-поносими концентрации, според изследване, публикувано в Arch. Indust. Hyg. & Occupational Med.

Какво се случва, когато се излагаме на серен диоксид?
Краткосрочно:

Краткосрочното дишане на серен диоксид може да причини:

• Изгаряне на носа, гърлото и белите дробове
Затруднено дишане
Увреждане на дихателната система
Излагането на много високи нива на серен диоксид може да бъде опасно за живота.

Дългосрочно:

Дългосрочното излагане на серен диоксид може да причини:

Промени във функцията на белите дробове
• Намалена плодовитост при жените и мъжете
• Загуба на обоняние
• Главоболие и виене на свят
• Гадене и повръщане
Бронхит и задух

Кой е изложен на риск?
Чувствителните към серен диоксид са:

Хората с белодробни заболявания като астма, хроничен бронхит и емфизем обикновено имат по-сериозни последици за здравето при по-високи нива на SO2.
Децата са изложени на по-висок риск от излагане на SO2, защото белите им дробове все още се развиват. Освен това е по-вероятно да имат астма, която може да се влоши при излагане на SO2.
Възрастните хора може да бъдат по-силно засегнати от излагане на SO2, вероятно защото по-често имат предшестващи белодробни или сърдечно-съдови заболявания.
Активните хора от всички възрасти, които спортуват или работят на открито, имат по-висока експозиция на серен диоксид, отколкото хората, които са по-малко активни.

Не съществува антидот срещу отравянето със серен диоксид, така че тялото само се справя с прочистването му, дори да нямаш коронавирус, това вещество и това повишение стотици хиляди пъти над нормата би могло да те убие, тези хора, който виждате да припадат, може би са починали от натравяне, това е втората епидемия на Ухан.
Най-страшното, което прочетох е, че тези нива може да предизвикат киселинен дъжд, разбира се той се разрежда със въздуха, но има тази вероятност

# 2 652
  • Germany
Moni, четох го в Туитър. Мисля че още не е официално, но още в началото след първите трима заразени от Байришкото министерство го подхвърлиха това за домашното лечение. Тогава беше много непознат вируса, но явно сега са сметнали, че скъпичко им излиза две седмици да скучаят в инфекциозното хората.
Snezhana Petrakova, според теб хората в Китай умират от вирус или от този серен диоксид?

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 20:18 от PeaPink

# 2 653
  • Варна
Доколкото аз разбрах, китайците са изтървали вируса от лабораторията и понеже знаят с какво си имат работа използват серен диоксид за да трепят населението и едновременно с това и вируса. Хората умират и от двете, като старите хора и тези, със заболявания са по-податливи и смъртността сред тях е по-голяма.

# 2 654
Moni, четох го в Туитър. Мисля че още не е официално, но още в началото след първите трима заразени от Байришкото министерство го подхвърлиха това за донашното лечение. Тогава беше много непознат вируса, но явно сега са сметнали, че скъпичко им излиза две седмици да скучаят в инфекциозното хората.
Snezhana Petrakova, според теб хората в Китай умират от вирус или от този серен диоксид

Двете заедно според мен са по-добро оръжие и от Атомна бомба, едното уврежда белите дробове, а другото засича имунната система. Единствените два случая извън Китай, познайте откъде идват, от Китай. Напрактика няма смъртен случай от хора заразили се извън Китай.

Общи условия

Активация на акаунт