Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 043
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 330
Това за болницата за мен е ПР/пропаганда не защото считам, че е лъжа, а защото е напълно излишно и демонстративно в стил "вижте ни колко сме кадърни и колко много и бързо правим".

Мисля, че става дума за три временни болнични центъра и едно преустройство на съществуваща болница. Не знам дали е голям ПР или все пак е оправдана мярка - все пак става дума за общо 4-5 000 легла, а само този Ухан е с население колкото 2 Българии.

# 331
Аз си мисля нещо като гледам числата към днешна дата. Какво ми прави впечатление. 1-во смъртността към момента е невероятно висока. Макар че към днешна дата тя слезе малко под 60%, това си остава чудовищна смъртност. Обаче в тези данни със сигурност към момента влизат само хора които са се заразили в самото начало на епидемията. Защото от тези над 230 човека които вече са преминали през всички етапи на заразата няма как да не са сред 1-вите заразени. Заради времевата линия на епидемията. Това са хора които са 1-во, 2-ро поколение заразени. Случаите в Германия например са на хора които са следващи поколения заразени, 3-то, 4-то. Възможно ли е да се сбъдва това което смятам че ще се случи. Със всяко следващо поколение предаване на вируса от човек на човек, той да се видоизменя и да се адаптира към човешкият организъм за да вирее в него без да го убива, за да може по успешно да се размножава. Мъртвият човек не може да предава вируса. Прави впечатление че всички смъртни случаи са на хора само в Китай. Това мога да се обзаложа, въпреки че не черпя вода от извора, че са хора 1-во, максимум 2-ро поколение заразени. Дали към момента смъртността не е толкова ужасяваща защото обхваща само хората 1-во, 2-ро поколение заразени защото само те до момента са преминали през всички етапи на заболяването, следващите поколения заразени образно казано току що са се заразили и тепърва ще карат вирусът, но той може да преминава при тях по леко, защото те са по късни поколения заразени. Вирусът преди да стигне до тях вече е натрупал опит образно казано, какво трябва да прави и какво не, за да се разпространява по успешно. Едно от нещата които не трябва да прави за да се разпространява по успешно е да убива. Мъртвият човек не разпространява вирусът. Разбира се тази моя теория ще рухне в момента на 1-вият починал извън Китай, не дай Боже, но такъв може да няма, защото следващите поколения заразени които са вече хората извън Китай, като например немските случаи, в които попадат хора които не са стъпвали в Китай ще карат вече видоизменената форма на вируса, както аз предсказвам че това ще се случи и той ще се самоограничи. Разбира се това тепърва ще се доказва от мед. изследвания как вирусът се видоизменя със всяко следващо поколение заразени, но числата към този момент това ми говорят, което е много обнадеждаващо.

# 332
С една дума , вирусът се видоизменя, за да се размножава. Но дали тези клетки разпознават кой е умира, или  пък не. Не знам дали се изразих правилно . Дали е възможно от агресивен тип да се превърне в не толкова, за да се размножава. Той се размножава в самото човешко тяло, и колкото повече набира скорост, толкова се влошава и клиничното състояние.

# 333
  • Germany
Nikola Tesla, да в момента долу-горе така изглеждат нещата, но е прекалено рано да се каже. Тези заразени в Мюнхен са в ранен етап явно, хора на около 30 год. (На 33 г. е първият заразен). Хората тук по принцип са доста активни, знаете колелета, уикенда се спортува, въздухът е доста чист. Не знам от каква националност са, защото имена не се споменават. Предстои да видим явно дали са заразили някой, който няма нищо общо с китайката-гостенка.
Луфтханза също спират полетите до Китай, след като на самолет от Франкфурт имало китаец от Ухан. Самолета се връща обратно във Франкфурт и екипажът ще бъде сложен под карантина. Тази информация обаче не е официално потвърдена.

# 334
Засега 74 диагностицирани случая в 15 държави извън Китай. От тези 74 случая само един болен в тежко състояние във Франция - 80-годишен китайски турист, пристигнал от Ухан на екскурзия в Париж.

В Швеция 16 души са тествани за вируса поради съмнения - всички проби са отрицателни.

# 335
Обаче в тези данни със сигурност към момента влизат само хора които са се заразили в самото начало на епидемията. Защото от тези над 230 човека които вече са преминали през всички етапи на заразата няма как да не са сред 1-вите заразени.

Съща така е възможна хипотезата, която се изказва в медицински списания - че по принцип в началото на всяка епидемия процента смъртност сериозно се надценява, защото се откриват предимно тежките случаи /включително със странични усложнения/, а и се третира съвсем непроучено заболяване. Така към момента казват, че смъртността е била 14.6% при първите 41 случая, но вече се върти около 3 %, но това са хипотетични данни, защото има много установени боледуващи, а и не се знае реалния обхват на заразата, включително леките случаи и тези, които протичат без симптоми.

Неутешителното е, че испанският грип е бил с 5% смъртност, но поради обхвата си е отнесъл доста хора, а на този към момента му дават сходна заразност. Но пък се взимат доста повече мерки.

# 336
Не знам защо не се съобщава нищо за профила на починалите или поне аз не попаднах на такава информация. Дали са възрастни хора с придружаващи заболявания или предимно млади и здрави хора, деца?
И на мен ми направи впечатление, че няма нито един смъртен случай извън Китай, засега.
Надявам се и аз, че с мутирането вирусът ще става по-малко агресивен и хората ще могат да го преодоляват защото засега данните са ужасяващи...

Испанския грип хем се е случил по време когато хората са пътували много по-малко и пак е избил 1% или повече от населението на Земята? В днешно време епидемиите се разрастват много по-бързо. Но пък и медицината е на космическо ниво в сравнение с преди 100 години. Като прибвам тогава войната, глада, мизерните условия...

# 337
Цитат
Дали е възможно от агресивен тип да се превърне в не толкова, за да се размножава.
Според мен това е неизбежно. Затова предсказвам че това ще се случи. Аз не знам дали мога да се изразя правилно и да опиша добре това което си го мисля, с правилната терминология, понеже нямам научно образование, но това ще се сбъдне с нещо като естествен подбор. Вирусът няма интерес да убива защото когато убие, дадената верига на препредаване се прекъсва. Човекът вече е мъртъв и следващо поколение заразен в тази верига няма да има. Тя изчезва. С времето и с напредването на епидемията, смъртността ще спадне много драстично под тези ужасяващи около 60% към днешна дата защото в бъдеще ще останат да се развиват веригите на препредаване които препредават видоизменена форма на вирусът която не е толкова смъртоносна. За да оцелява вирусът той трябва да развива дълги вериги от поколения заразени. Как например ще достигне до 25-то поколение заразени ако е твърде смъртоносен. Той трябва да премине през верига от 25 човека в която никой не трябва да умре а в нея ще попаднат слаби организми, възрастни хора, хора със слаба имунна с-ма и т.н. За да стигне до 25-то поколение заразени, той трябва да не е толкова смъртоносен и тежък за да си гарантира разпространението. Естественият подбор ще гарантира че в бъдеще ще се разпространява по лека форма на вирусът, по тежката ще си замине заедно със смъртните случаи.

# 338
  • тук-там
Мен силно ме вълнува дали всички  починали и тежкоболни са от азиатския гено тип.

# 339
Не знам защо не се съобщава нищо за профила на починалите или поне аз не попаднах на такава информация. Дали са възрастни хора с придружаващи заболявания или предимно млади и здрави хора, деца?

Тук има таблица към 23 януари. Пол, възраст, наличие на придружаващо заболяване.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-01-23/several-china … even-have-a-fever

# 340
Вирусът се разпространява достатъчно успешно и сега. Ако няма карантина след месец два ще е по цял свят.

# 341
  • Germany
Wild_rabbit, за сега мисля че да. Поне няма официални данни за смъртни случаи на чужденци в Китай. В момента върви брифинг на Световната здравна организация. Нямам възможност да гледам, но ми шерват тук, че са похвалили Китай за взетите мерки. Не били виждали такава концентрация и отдаденост за справяне с криза. Лекарите и учените споделяли всичко което откривали.

# 342
  • Mediterraneo
Мен силно ме вълнува дали всички  починали и тежкоболни са от азиатския гено тип.

И на мен ми е интересно. Не, че е голяма утеха, ама...

СЗО обмисля обявяването на международна извънредна ситуация. "Международна спешна ситуация би засилила мерките за превенция и координация на здравните власти по целия свят, въпреки че СЗО вече определи миналата седмица, че огнището представлява „висок“ риск в световен мащаб. За да я обяви, СЗО изисква три критерия: че е извънредно събитие, че представлява риск от бързо разрастване в други страни и че изисква международен координиран отговор". Не знам какво чакат, критериите са налице.

В испански аптеки се забелязва недостиг на предпазни маски. Китайците ги изкупували направо с кашони, за да ги пращат в Китай! Дали ще е прекалено утре да отида да си купя десетина маски, не знам. Не ми е в стила, ама параноята започва да ме обзема май.

# 343
Значи първите 24 починали са на следната възраст, някои от тях с придружаващи заболявания като диабет, коронарна артериална болест и болест на Паркинсон :

36 години - 1 мъж
48 години - 1 жена
53 години - 1 мъж
61 години - 1 мъж
65 години - 1 мъж и 1 жена
66 години - 2 мъже
69 години - 1 мъж и 1 жена
70 години - 2 жени
73 години - 1 мъж
75 години - 1 мъж
80 години - 1 жена
81 години - 2 мъже
82 години - 1 мъж и 1 жена
84 години - 1 мъж
85 години - 1 жена
86 години - 1 мъж
89 години - 2 мъже

# 344
С времето и с напредването на епидемията, смъртността ще спадне много драстично под тези ужасяващи около 60% към днешна дата защото в бъдеще...

Тесла, моля те престани да сееш паника като повтаряш през пост за чудовищните 60% смъртност. Пиши, че това е твое лично изчисление, което не се базира на начина, по който го определя СЗО.

Представителката на СЗО на въпроса колко смъртни случаи може да очакваме при 100 заболели на 27.01. отговори, че в момента, съдейки по смъртните случаи спрямо установения брой на заболелите говорим за 3- 4%, но разбира се, това е ситуация в развитие. От 04:05.

https://www.pscp.tv/WHO/1LyxBNMYqXkxN

ПП Разбира се, ако има някакви експерти, които са изказали хипотеза за 60% смъртност, и на мен ще ми е интересно да да прочета какви са доводите им, че вирусът ще унищожи половин Китай или поне ще покоси половината град, където е огнището на епидемията.

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 19:35 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт