Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 627
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 660
Аз не мисля, че вирусът е създаден в лаборатория, нарочно и т.н. По принцип всичко е възможно, затова не мога да твърдя със 100% сигурност, че това не е така и не го изключвам напълно, но факт е, че такива вируси периодично си се появяват по съвсем естествен начин. Тъй като към чела за подобни вируси и пандемии преди този случай, ами очакваше се да се появи такъв вирус, а експертите от страшно много време предупреждаваха, че не сме готови и че това е опасност. Ето някои примери от безбройните публикации:

https://www.euronews.com/2019/10/10/the-world-is-not-ready-for-pandemic-flu-says-who-director

https://time.com/magazine/us/4766607/may-15th-2017-vol-189-no-18-u-s/

Естествено всички очакваха това да е най-вероятно грипен вирус, но ето го дойде този и защо не? Имаше 2 други като него преди това, просто този път оцелихме този. Няма причина, няма замисъл, нищо лично, просто руска рулетка в най-голямата лаборатория, наречена Земя. Винаги сме били и винаги ще бъдем на една случайна мутация разстояние от пандемия, това е истината.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 00:23 от LillyM

# 3 661
Относно клиповете в мрежата от Китай, конкретно от Ухан, мъжът ми имаше служебна кореспонденция преди време с китаец. Стана дума за някаква информация от Интернет и китаеца му написа "тук е Китай, не е Европа". Та, те така с клипчетата от извора...

# 3 662
Звучи ми като много здрава логика всичко, което каза. Освен това посочи и източници на информацията.
Икономистите следят много внимателно какво се случва, заради пазарите.
Визирам частта с конспиративната теория, че е създаден в канадска лаборатория, че китайски учени са го откраднали оттам и че после директора на тази лаборатория са го убили в Африка.

# 3 663
Действително възможностите на природата да създава (в това число и вируси) са безгранични. По вероятно е тоя вирус да е естествено създаден, въпреки всички подозрителни съвпадения и случайности, все пак като казвам че на тоя свят няма нищо невъзможно то това важи в пълна степен и за тия съвпадения. Но все пак ги има. Ако вирусът като за начало например беше тръгнал от който и да е друг град а не от най близкият до лабораторията като за начало. Това е силно подозрително. А градове, пазари, консумации на животни в Китай, бол.... 

Историята на починалият директор на болницата. Имал е рожден ден седмица преди да почине от болестта, Не е позволил на жена си да се грижи за него по време на лечението си, за да не се зарази и тя.
https://blitz.bg/svyat/pistsi-i-plach-v-ukhan-sprugata-na-shefa- … o_news728107.html

# 3 664
Кувейт забранява корабите от Иран часове след като кувейтските авиолинии спряха всички полети от и до Иран.

https://twitter.com/BNODesk/status/1230622590810632200

# 3 665
Да, според мен е много вероятно въпреки че такива официални данни няма, в Иран да е 2-то най голямо огнище на вируса в света, нищо че по официални данни на иранското правителство, заразените са 5 а починалите 2-ма, личи си че това което си го говорим си го мислят и страните от близкият изток които днес една по една почват да взимат мерки вируса да не излезе от Иран и да дойде при тях.

# 3 666
  • Street of Dreams
Уау, целият свят изтрещЕ и взеха да взимат всякакви панически мерки! Къде е Иван да им каже, че търсят под вола теле и Тесла всеки ден да им обяснява, че лошото е минало и нещата затихват, нищо че в следващия пост говори за катастрофа.

Конспиративните теории са много - намери се още една книга, в която пише за такъв вирус през 2020. Гледах и едно видео от януари, в което обясняват за двете лаборатории, в които се експериментира с вируси на прилепи. Та едната имала много общо с лабораторията umbrella нещо си от филма resident evil не знам кой номер, че и на всичкото отгоре носила името Чадър на китайски...

В крайна сметка нещата да са тръгнали точно от лабораторията за мен не е невъзможно. Има логика някой да е бил одраскан или ухапан от изтърван прилеп и така да е пренесъл вируса навън.

# 3 667
Е, че това за прилепа не е ли коментирано вече? Нали уж някакъв работник в лабораторията, връщайки заразен прилеп в клетката му, се покапал с кръвта от животното, или го беше одрал. Не помня точно.

# 3 668
Цитат
Тесла всеки ден да им обяснява, че лошото е минало и нещата затихват, нищо че в следващия пост говори за катастрофа.
Simple Smile Е спокойно де аз казах че след това което се случи в Иран оптимизмът ми рязко изчезна защото осъзнах че нещата не са такива каквито ни ги представят и статистиките не ги отразяват. Мен оптимизмът ми се уповаваше на тенденциите в статистиките, но осъзнах че се уповавам на нещо което не е истина.

# 3 669
  • София
Пак споделям интервюто с Франсис Бойл, което гледам на части. Около 17 минута говори за ваксина, според него има такава и е логично да има, ако приемем, че вирусът е лабораторно създаден , в което аз не се съмнявам. Той също така говори за 15% смъртност.
https://www.youtube.com/watch?v=TsyujjitOFM&feature=youtu.be … EQMlPknKLuX7FhjPw
Сериозно хвърля вината на уханската лаборатория (Wuhan bsl-4), казва, че и друг път е имало проблеми с нея (около 5.30).
На китайците цялата им работа е такава, вкл. и лабораториите.

Ето и общ линк за нея, който е актуализиран:
https://en.wikipedia.org/wiki/Wuhan_Institute_of_Virology

Официалната страница:
http://lssf.cas.cn/en/facilities-view.jsp?id=ff8080814ff56599014ff59e677e003d
Дейността й, официално:
Скрит текст:
The National Biosafety Laboratory, Wuhan (NBL3), covering an area of about 280 m2, is divided into the auxiliary working area and the protection area with its core working area, 140 m2, made up of 3 cell labs, 1 small-sized animal lab, 1 medium-sized animal lab, and 1 dissecting room. The P3 Laboratory, as the main auxiliary facility of the P4 Laboratory, plays a significant role in biosafety cluster platforms.
      The scope of pathogenic activities that have been applied to be engaged in by the Laboratory is: the operation of infected materials that have not cultivated successfully for Ebola, SARS, Nipah, Marburg, Lassa fever virus, and Crimean-Congo hemorrhagic fever virus; pathogen cultivation, transformation, detection, susceptibility testing for mycobacterium tuberculosis and bacillus anthracis, and the experiment of small-sized animals' infection with mycobacterium tuberculosis; the isolation and cultivation, virus amplification and collection & use, detection of virus antigen and antibody, serological neutralization test and small-sized animal infection experiments for TBEV, CHIKV, MERS coronavirus.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 01:37 от Maidenly

# 3 670
  • Street of Dreams
Е, че това за прилепа не е ли коментирано вече? Нали уж някакъв работник в лабораторията, връщайки заразен прилеп в клетката му, се покапал с кръвта от животното, или го беше одрал. Не помня точно.

Да, коментирано е. Аз само споделям, че започва да ми изглежда логично да е така.

Тесла, не бях чела от сутринта и един от днешните ти постове пак е в този стил. Simple Smile

# 3 671
Simple Smile Аз по принцип си нямам определен стил, пиша ги нещата така както ги виждам, спрямо наличната информация  до преди Иран ми изглеждаха добре, след Иран не ми изглеждат добре, особено и след новините какво става и в други гнезда извън Китай, Южна Корея, Япония, но Иран......показа че общо взето статистиките трябва да ги изхвърлим на боклука. След като в тях разликата между 1-вият регистриран случай и 1-вият смъртен случай в Иран  е едва няколко часа.......Значи тия статистики да ги гледаме няма никакъв смисъл, а пък китайското правителство което 100 пъти си смени методологиите за изготвяне на статистиката за да си е наглася както иска.....Тия детайли ми разрушиха оптимизма, граден върху нещо фалшиво. Дори няма да си направя труда да отворя новата статистика, нищо полезно няма да ми покаже. То е показателно какви мерки се взимат срещу държава която в тия същите статистики има едва 5 заболели общо......

# 3 672
Пет съобщени случая, от които два смъртни случая и нито един няма връзка с Китай. Не е трудно да се сетиш за какво става дума, нормално е съседните държави да взимат мерки. Иранската история тепърва ще се разплита, но пък и иранците ще лъжат и крият повече от китайците според мен.

# 3 673
Да, LilyM, тепърва ще се разнищва иранското огнище. Тук в Канада, има нов случай. Пациентката е пътувала само до Иран, или поне така е казала.
https://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/coronavirus-bc-update-1.5470757

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 05:40 от Dimana12

# 3 674
  • София
Темата напълно се изроди. То не са конспирацията до безумни висоти, то не е чиста проба расизъм към определен етнос или нация, то не са апокалиптични картини, потребители, които изпитват някакво задоволство при "както аз казах, както аз предвидих" и незаменимото "Ние в БГ мама пишем от седмици, тея от СЗО сега се сетиха"
Ако ситуацията не беше притеснителна, щеше да е интересно да се направи психологически поглед над всички, които пишем тук. Но страшното е, че при реална заплаха от болни у нас (а и в която и друга държава) хората ще се държат по същия опасен и ирационален начин - първично, без голяма мисъл, вярващи на истини като "една жена каза", "всички лъжат, само аз знам" . Така се заражда паника и последиците могат да натежат една  ситуация.
Та, хора спрете се малко. Не приемайте всичко за чиста монета. Китайските клипчета не е задължително да са от Китай. СЗО не искат нарочно да ви убият. Надпреварата кой ще измисли нова, още по-абсурдна теория няма да спрат смъртта в лицето на този вирус. Гледайте цифрите, мислете глобално и критично.

Иначе днес има потвърждение за едно детв японче под 10 години и 2 австрийци от круизния кораб, които са се прибрсли у дома и после да били диагностицирани.

Общи условия

Активация на акаунт