Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 129
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 960
Смъртността според мен е различна, според зависи възрастовата група на заразяване. Китай както в този случай и предния път е поставил карантина. Тоя метод на болни/починали въобще не прави окончателен процент на смъртност. До 2-3 седмици като се види, колко човека са заразени, колко от тях са с усложнения , колко от тях влизат в критична фаза и колко не успяват да се възстановят и си заминават за съжаление. Аз отдавна Ви казах да не гледате данните в Китай, защото там много се лъже, има много починали, но има и много, който въобще не са разбрали, че са болни. Не ги обвинявам дори в лъжа, защото напрактика като гледаме колко е заразен този вирус, немислимо е да вярваме, че от 11млн, че има само 50к болни, явно просто само тези 50к са успяли да стигнат до болница и да се установи вирус. Но според мен лично има милиони заразени, ако това което излиза като инфо от крематориума, че 40% от загиналите са от болницата и 60% са от вкъщи, ще видите, че смъртните случай, са някъде 4000. Все пак в тая цифра няма как да влизат само починали от коронавирус, коментирах и по-рано, че в Ухан на ден си умират поне 300 човека по различни причини, особено сега когато болниците са препълнени, няма място за хората с другите здравословни проблеми.
Аз непрекъснато наблюдавам в Сингапур какво се случва, там цифрите вероятно са по верни, защото имаха време, а и здравната им система е на доста добро ниво. Вчера ви качих скрийн, където ясно се вижда, че до момента 4 човека са в критично състояние, някой са в изолатор, някой дори вече са освободени. Като гледате тия 4 човека са 5%, но те все още са си живи хората, искренно се надявам да оцелеят всичките. При предната епидемия от коронавирус в САЩ от над 100 човека, няма нито 1 загинал. Не гледайте само черната класация.

# 3 961
В Италия 10 града(около 50 хил. души) са под карантина.
Жителите са помолени да останат по домовете си за около седмица. Всички публични събития са отменени. Без работа и магазини. Без забавления. Всички училища са затворени. Градския транспорт няма да спира.
https://twitter.com/BNODesk/status/1231045580610207744?s=19

Южна Корея съобщава за 142 нови случая. Така случаите общо стават 346 (Само преди 4 дена имаха около 30 случая)
https://twitter.com/BNODesk/status/1231021220835069952?s=19

# 3 962
В момента си върлуват и още една купчина други вируси, които също се карат тежко. Отделенията по нашите болници са пълни всяка година с болни с усложнения. Да смъртността е много ниска при познатите ни видове и очевидно не са чак агресивни.
Света няма са спре да живее, както не се е случвало и при предишните епидемии.

# 3 963
Южна Корея много лошо върви, дано направят нещо и дано не стигне до Северна Корея. Ужас ще е това, сега може да разберете, защо САЩ въпреки разправиите си с тях е решил да им помогне в тая насока. Както многократно Ви казах Северна Корея да пламне е по зле от Сиера Леоне и Еболата. Там % на смъртност ще е много висок заради здравеопазването им, Китай ако бяха 5к заразени щяха да овладеят положението, защото имат технологията и медицината, както се вижда и при предния САРС, това срещу което те не успяват да се преборят е високата зараза на вирусът. Колкото и болници и персонал да имат, 5000 е една цифра, 50000 е друга цифра. Времето ще си покаже. Иначе Италия според мен си е имало нещо още в началото на февруари, когато откриха първите заразени, вероятно не са проследили всички и ето докъде се стига. А Иран даже не ми се коментира, да се сетят, че може да има вирус, чак когато е станало критично положението, този вирус там го има поне от месец, така че заразените са доста повече, просто сега взеха да изследват, до ония ден за тях това си е било грип.

# 3 964
Не че вече не го знаехме, но:

Жена без симптоми успява да зарази 5-ма други нейни роднини: Проучване

Китайските учени предоставят още доказателства за безсимптомно предаване на вируса. 20 годишна жена от Ухан, пропътувала 675 км. до друг град и там заразила нейни роднини. Жената не е показала симптоми на болестта.

https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN20G00J?__twitter_impression=true

Това чудо няма спиране. Не че и това вече не го знаехме, де.

# 3 965
  • Terra incognita
Италия вече е страната в Европа с най- много заразени. Доста са подценили ситуацията, положението никак не е розово и броят на заразените не спира да се покачва.
Тази жена от Ухан ще е като нулевият пациент в Италия, завърнал се от командировка в Китай. Никога не е имал симптоми, пробата му е отрицателна.

# 3 966
Междодругото Италия беше страната, която в началото не подценяваха така ситуацията, но явно са изтървали някой от колоната. Сега не ми се издирва статии, но тая страна имам спомен, че уж казваха, че трябва да се вземат мерки, а то какво стана. Според мен Франция е следваща, защото този Британец, който е бил на ски там е немислимо да вярваме, че само 5 зарази, явно още нямат симптоми или и те нещо крият. При такива ситуации, човек да не знае на кой да вярва.

П.П. Все още ми е много интересно, защо в Китай на хората им се казва да затварят прозорците, като трябва да е обратното. Това нещо с което пръскат там много ме съмнява, тези умрели птици, това странно поведение на врани и факта, че вчера гледах клип от Южна Корея, която също пръска за дезинфекция, въобще не прилича на това, което пръска Китай. И аз като Тесла се чудя, защо никой не задава въпроси по тая насока. SO2 във въздуха над Ухан сутрешно време продължава да е много висок, през деня пада на около 100.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 09:24 от Snezhana Petrakova 651272

# 3 967
Няколко въпроса ми се въртят в главата.
С колко теста разплагаме в България? Какъв е капацитета за тестуване?
След като зарзата може да дойде не само от Китай, а от десетки други места как точно ще се действа с тестовете? Ще бъдат ли отказвани такива на хора имащи симптоми, но да кажем нямащи контакти с китайци, а с такива от огнищата в Италия?
Ако се стигне до огнище в България знаем, че капацитета на държавата за лекуване е доста малък. Колко? 1000 човека? 10 000? Когато капацитета за хора на които може да се осигури лечение бъде достигнат, ще продължат ли да тестват други хора?
При евентуална ситуация като в Италия например, как ще се следи за спазване на карантината? Колко града в страната могат да бъдат поставени под такава?
Мисля си, говорят ни политиците, колко е цветущо и подобряващо се положението на стандарта за  българите, а в същото време хората се дигат на бунт заради едни стотина лева на година увеличение на разхода /визирам винетките от последните дни/, явно доходи и разходи са в много крехък баланс, какво ли ни очаква ако това явно мизерно за доста хора от обществото ни положение се комбинира и с една епидемия и всички последици от нея?!

# 3 968
Понякога в тази тема се чудя да се смея ли да плача на изказвания метнати с апломб.
Чичко гугъл може да отговори на въпроса защо се проветрява при вируси.
Както и тук в темата вече няколко пъти се писаха основни насоки, резонни и разумни дадени от медицински лица.
Добре би било преди да се плесне поредната доза невежество да се помисли малко.

# 3 969
Въпроса не ми е защо се проветрява, а защо не се прави в Китай, четете малко. Аз не съм медицинско лице, нито съм химик, но съм чувала, че при наличие на вирус се проветрява! И в Англия и в България са ми го казвали.

# 3 970
  • Terra incognita
В Италия съветват хората с грипоподобни симптоми на да не ходят в спешното, да не излизат навън и да носят маски.И да се обадят на специален номер, предвиден за такива случаи.

# 3 971
https://twitter.com/YonhapNews/status/1231127106362298368

Южна Корея съобщава за нови 87 заразени от Коронавирус, бройката им достигна 433.

# 3 972
  • София
Няколко въпроса ми се въртят в главата.

Ако се стигне до огнище в България знаем, че капацитета на държавата за лекуване е доста малък. Колко? 1000 човека? 10 000? Когато капацитета за хора на които може да се осигури лечение бъде достигнат, ще продължат ли да тестват други хора?

Ето...320 легла , има - нема.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2020/ … virusa/?ref=rcmnd

# 3 973

Катарцуте спряха полетите от Китай, сетиха се след дъжд качулка...
Превид последните новини от Италия, се чудя дали да не си седим в Тайланд, ако упееем да удължим визите и чак каря на април да се върнем. Не знам вече каков е правилно и какво не. Ако решим да останем ще трябва да летим до Куала Лумпур за удължаване на визите.
Ще следим и мислим още малко.
Как да знам кое е правилното решение?!
Тук е много топло, болни няма засега.

# 3 974
  • Terra incognita
Надявам се наистина със затоплянето на времето заразата да спре 🙏

Общи условия

Активация на акаунт