Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 047
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 140
Според СЗО 80% процента от заразените оздравяват, което е оптимистично до някаква степен.
Че те признават тогава, че смъртността е 20%?

# 4 141
Може ли някой да обобщи съдържанието, на споменатия по-горе филм, аз не говоря руски, а искам да науча какво казват....Мерси!
Всичко което вече е казано, но подкрепено с цифри, факти и научно доказани резултати. Добра хигиена, подходящи маски и избягване на места с много хора.
Категорично да не се вземат имуностимулатори без да се знае реалното състояние на имунита. След прием на такива се получава рязък спад, който е като отворена врата за вируси и не само.
Да не се посещава лекар паничиески и при всяко кихане, а когато наистина има характерен симптом. С три изречения професора съвсем елементарно обяснава - Ако се чувства човек зле, да си остане у дома. Ако има температура, да пие чай от малини, но усети ли затруднено дишане незабавно да се обади на лекаря си или на посечения за това тел.
И, че всеки един индивид е инкубатор на вируси, бактерии и ред други гадини и ежедневно си ги носи в себе си и даже и не се замисля за това. Не бива да се допуска паниката и страха да пречат на реалната преценка, но не бива също съветите и предупрежданията да бъдат пренебрегвани с лека ръка.
И да, ще има ваксина, но не нужно всеки да се ваксинира с нея. Само хората посещаващи места където се знае, че е имало и най-вероятно отново ще има риск от зараза с такъв вирус. Няма нужда всеки да се ваксинира постоянно с висчките ваксини на този свят, хей така профилактично и за всеки случай.

Допълнете ме ако нещо пропускам, ако се сетя ще допълня.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 18:13 от Sysly

# 4 142
Не казват, че 20% са умрели, а че още не са оздравели.

# 4 143
Днес от Ухан и Шанхай излитали няколко самолета с цел евакуация на жителите. Единия от които лети до Португалия и там имало пасажери от почти всички европейски страни. Ще ги оставели на летището и после съответните власти от страните по националност на пътника да решавали какво да правят - да си ги отведат у дома с карантинен превоз или да ги държат в Португалия 14 дни и след това с граждански полет да се върнат сами у дома. Това обаче, аз не го видях някъде да е писано, аз го научих от Чз телевизия понеже във въпросния самолет има 5ма чехи. Имало още германци, поляци, ецт.

# 4 144
  • Terra incognita
Според СЗО 80% процента от заразените оздравяват, което е оптимистично до някаква степен.
Че те признават тогава, че смъртността е 20%?
Не знам дали в тези 20% не влизат и тежките случаи без ясен изход. Иначе 20% чиста смъртност си е голям процент.

# 4 145
Merri_An не ти ли става малко неудобно на теб? Колко пъти в тази тема написа едно смислено изречение? Колко пъти влезна в Туитър и погледна, какво става в действителност? Колко пъти постна тук, някаква информация, която да е от ползва и на другите? Колко текста преведе от Английски на Български? Ти изобщо знаеш ли, че това в Република България се заплаща и аз не съм изобщо длъжна да го правя? И накрая ще ме хулиш за това, че нямам граматика, еми аз никога не съм твърдяла обратното, аз години не съм практикувала този език и ми е пределно ясно, че не съм отличник. И спора стана, не заради това къде би отишъл някъде и къде не, а защото по този начин на мислене, ще вкарате този вирус и в България, това ли Ви е мисленето за родината Ви, за родителите Ви, за децата Ви? Добре, че има хора, коИто не мислят като Вас!
Точно заради е такива дами като теб преди години се качих на самолета, никъде в чужбина го няма това отношение, никъде няма да видиш някой да ти прави забележка за акцента ти на говорене. Аз съм си вадела телефона с гугъл преводача в болницата за да разбера, какво ми казва доктора и от среща никога, никой не се е присмивал. Мислех, че с времето ще се променят нещата и хората в тази страна,но напоследък се обеждавам, че няма шансове.

# 4 146
Как са го изчислили, защото от официалните данни не виждам да има 80% оздравели.

# 4 147
  • Terra incognita
Това за 80- те % го прочерох лично в няколко чужди новинарски сайта. Не знам на базата на какво са ги изчислили.

# 4 148
Изглежда им успокоителна цифра. Досега си изчисляват всеки по своя схема и даже променят схемите, ако нещо не им харесва.

# 4 149
Как са го изчислили, защото от официалните данни не виждам да има 80% оздравели.
80% не бяха ли хората, които го карат леко?
Което значи, че 20% са сериозните случай.
Може ли линк, защото ако само 80% оздравяват, значи положението е много сериозно.

# 4 150
Ами някакви осреднени данни вероятно.
Сега четох, че от вчера насам 51 германеца са се върнали от Diamond Princess, от пасажер на MS от Камбоджа и от Ухан с три различни полета. Всички са под домашна карантина. Няма да превеждам, има лесни начини човек да го направи, ако иска.

https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus.html

Мои приятели онзиден се върнаха в Мюнхен от триседмична почивка в Шри Ланка. Никой нищо не ги е питал.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 17:21 от Анонимен

# 4 151
  • Другата България
Снежана, никакво намерение нямам да влизам в словесен дебат с теб.
Темата и форумът като цяло са пожелателни, не са задължителни. Явно изобщо не си разбрала смисълът на това, което написах. Не ми е неудобно, защото няма от какво, нямам никакво намерение да ти давам отчет какво пиша и защо го правя, това, което искам да кажа съм го направила. Не си ти човекът, който ще ми дава наклон на постовете.
Само се замисли обаче защо на теб ти става обидно когато някой ти казва истини, нямащи общо с темата, а ти се чувстваш свободна да го правиш с други пишещи, отново не по темата? Обиждаш хора, които не познаваш, пишеш неистини, които не са верни, а са твоя интерпретация, и когато това ти се каже, отново нападаш.
Е, аз няма да ти влизам в тона. Основно чета, но когато прочета откровена глупост, не мога да остана безразлична.

Респект на останалите момичета, които безпристрастно споделят информация и от други държави.

# 4 152
Аз изобщо не съм се обидила от това, което ми каза, аз много добре си знам, че граматиката ми не е идеална и никога не съм се обиждала, някой като ми го каже. Между другото ти като си толкова добра с граматиката, почни да си слагаш запетаите, защото и ти ги пропускаш, но иначе устата ти е много голяма. Нямам намерения да се карам с хора, коИто са ми под нивото, защото аз преди да пусна нещо тук, го прочитам добре, не на един, ами на два езика, така че не знам за кои по точно неистини ми говориш. Информацията, която Ви поднасям редовно, между гледане на дете, гладене, чистене и готвене е 20% от тази, която всъщност прочитам, аз може да не съм добре с граматиката, ама си чета и се образовам нон стоп, не само за коронавирусите.

# 4 153
  • Terra incognita
Да, сега се зачетох по- подробно. В 20- те % влизат тежките случаи. Смъртността се изчислява на около 2%. 80% го изкарват, едва ли не, на крак.

# 4 154
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
#LATEST on #COVID19 outbreak in China, as of Feb 21:
- 76,288 confirmed cases in Chinese mainland
- 2,345 deaths
- 20,659 discharged from hospital

Подреждат се така:
Бр. заболели
Брой починали
Изписани от болницата, явно излекувани

За останалите 53 хиляди, още не се знае

Общи условия