Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 051
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 185
Мери Ан, аз също ти се извинявам, знаеш за какво.

Според мен ти малко правиш прибързани заключения за някои потребители, както направи и за мен и заради това се посдърпахме. Аз съм съгласен за доста от нещата които написа, но те не бива да бъдат насочени към конкретен потребител още по малко към Снежана. Тя е един от потребителите допринасящи най много за информативността на темата. Заради потребители като нея в тая тема за вируса е събрано всичко възможно за него. Наприви ми впечатление едно днешно предаване за вируса по Бтв в който епидемиолог разказа много неща за вируса които напрактика ние всички до едно вече сме ги обсъждали в темата. А за темата да е толкова полезна и информативна допринасят изключително много потребители като нея, които отделят от личното си време да превеждат статии и да постват информация за вируса. Разбира се и други потребители допринасят много за информативният дух на темата, които пишат от самото начало, като Лили, Диорела, Алина, Папи, Неко Фукакай, извинявам се че ще пропусна много от вас, понеже сте много, също много нови потребители се включиха с полезни постове. Много са полезни и потребителките пишещи от чужбина от Испания и Гермнания и осведомяващи ни за ситуацията там. Остави правописа, не той е най важен в случая. Тука сме форум, не сме официална трибуна. Аз не преценявам хората по правописа а по това което пишат.

Моят правопис също е много далеч от перфектният. Не мисля че това е най важното в случая. Иначе си права че прибързано се напада потребителката Алина (другата Алина че те са 2 Simple Smile ) която иска да направи подарък за дъщеря си с пътуване в Италия но сега е притеснена от всичко което се случва там. Това са естествени реакции на социума, които се засилват и незаслужено се насочват към нея (права си) и от поведението на някои други потребителки които се изпъчиха и казаха отивайте спокойно в Италия, аз бих отишла защото всичко това е истерия, тоя вирус не е по опасен от обикновен грип, шанса там да се заразя е 0 (зеро). Тя тая потребителка ще се разпознае коя е. Днес ми отне няколко часа да прочета темата, наистина много сте писали и направи впечатление освен това което сте писали за самият вирус и какво се случва с него днес (не се случват хубави неща, особено в Италия и близкият изток), но и този сблълък вътре в социума между притеснените и тези които са над нещата, днес много ясно се вижда. Аз откривам истина и в 2-те гледни точки. От една страна притеснените са прави да се дразнят на призоваване да се ходи в гнезда на вируса просто ей така г.з път да види с извинение (не по работа) те разсъждават така:

Хората не могат ли да се кротнат малко и да си направят почивка в България, що трябва да ходят в Италия точно сега, в България има прекрасни места за почивка. Разбирам да е някакво важно пътуване по работа ок, ама то г.з път да види. Не могат да си седнат на д-то. Зорлем искат да го докарат вируса в България, все едно не знаят ние колко зле сме уредени и организирани и тук положението чисто организационно ще стане страшно ако пламне епидемия.

На потребителката която се изпъчи и каза че шанса да се заразиш в Италия е 0, бих и казал така:
Вярно е че шанса да се заразиш все още е малък, въпреки че като чета какво става в Италия положението адски бързо се влошава, чак е плашещо, явно вече там има огромно огнище. Ама то като 200 човека се юрнат на почивка там, колкото и да е малък шанса все някой ще го донесе, може да си точно ти, дето викаш че шанса да се заразиш е 0....

А не се осъзнава че проблема да се заразиш не е само личен, шанса да се заразиш наистина все още е много малък, дори и в Италия, шанса да умреш след това също е малък, особено ако си млад, шансовете са ти прекрасни, ама като пламне България, ще се сговнася ежедневието на абсолютно всички, включително и на тия дето са над нещата, ама това не се осъзнава.

Това е гледната точка на притеснените и те са абсолютно прави. От друга страна прави са и представителите на другата гледна точка като например Иван. Светът не може да се спре заради вируса, защото икономическите последствия от това няма да са по малки, дори ще са по големи. Този социален сблъсък на различни гледни точки който го видях днес в темата е породен от това че светът се намира в извънредна ситуация заради непознат вирус.

Simple Smile Извинявам се че поста ми не е информативен изобщо за вируса, ами е коментар на сблъсъка между притеснените и непритеснените който го видях днес в темата. Толкова много сте писали че едвам ви изчетох.

Цитат
Да, сега се зачетох по- подробно. В 20- те % влизат тежките случаи. Смъртността се изчислява на около 2%.

Не знам как я изчисляват че е 2%, тя от вчера се повиши на 3%

В момента в глобален план имаме 77 984 случая и от тях са починали 2362 което прави смъртност по официалните данни 3,02% Имаме спад от снощи от 3,03 на 3,02 защото днес към официалните статистика са прибавили още заразени от новите огнища в Италия, Близкият изток, Южна Корея и т.н.
Много по висока е смъртността от тази болест по официалните данни от обикновенният грип при който е 0,1%. Затова и се случва всичко това по света и като паника и като мерки срещу вируса и дори тия сблъсъци на различни гледни точки в тази тема днес.

# 4 186
Италия съобщава за 7 нови случая. Първи случай в Милано. 42 случая само от днес. Общо са 62.

https://twitter.com/BNODesk/status/1231279927816749056?s=19

Още вчера беше ясно като съобщиха, че първите шест случая са все тежки, че това е само върха на айсберга. Сега вече започнаха да ги откриват и да разплитат и се вижда колко са много и на различни места.

За съжаление това, което се случва в Иран, Италия очаквам да се повтори на много други места. Заразата може доста дълго време да се разпространява, преди да бъде засечена, защото освен всичко друго по-леките случаи идеално се замаскират в сезона, в който циркулират и други вируси. Какво можем да направим? Освен да започнат да тестват всеки поне с пневмония, без значение дали е бил или не в Китай и др. рискови държави, друго не се сещам. Не знам обаче дали имаме такива възможности да тестваме, но това поне би ни помогнало да ги хванем по-рано, преди това чудо да се е разпространило къде ли не.

# 4 187
Да, монголоидна раса. Постоянното ползване на "Asian" просто ме е подвело, както и останалите. Сега като уточнихме, кой е глупав и кой се прави на глупав, моля, слагайте линкове или скрийншоти от новините, които преразказвате, иначе и следващият ще се появи, който вече лично ще е видял камионите с трупове и е побързал да пише във форума.

# 4 188
Извинявам се, че пак захващам темата, като се изразих с г-жата с билета за Италия, всъщност не съм говорила за Алина, а за Alexandra, която не спря тук да повтаря, колко е 0% шанса да се зарази и как би отишла с кеф. Съжалявам, ако някой не ме е разбрал правилно, не съм критикувала жената, която иска да си заведе детето. Сега като прочетох на Тесла мнението, благодаря междодругото, че се застъпваш за мен, ми направи впечатление тази грешка, аз съм си виновна, че не съм уточнила за коя по точно говоря, а може би Мери изобщо не е разбрала, защо го казвам. Понякога и аз бързам и не прочитам добре и не схващам написаното по този начин, който е имал предвид написалия поста, това ми се случи и с Лили за което и се извинявам, написах набързо че е антиваксарка, а тя въобще не е такава, просто поста звучеше така.

# 4 189
  • София
Освен да се прегърнем всички пишещи тук и да идем да изпием по едно, преди да са ни карантинирали Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 20:59 от Rafiqa

# 4 190
Лили, току що гледах новините по испанския новинарски канал 24h, 24 часа дават само новини. Обявиха, че наистина се качват случаите в Италия, и са вече 51. Имаше потребителска от Италия, дано се включи.

Иначе, информация от кораба Simple Smile Мъжът ми пристигна в Барселона, само той е бил с маска, някои колеги са се опитали да се пошегуват, но за тяхна сметка. Не е махал маската извън каютата, където е бил сам и е излязъл само веднъж да вечеря. Взел си вечерята и се отделил на голямо разстояние от останалите. Информацията, която е попълвал при качване, освен здравословното състояние и срещите, които е имал (те са нула) е и адрес, телефон, паспорт. В случай, че има нещо (да не дава Господ) да издирят пътувалите.

Забелязвам, че има новорегистрирани, предполагам с цел забава. Не им обръщайте внимание.

Имам грешки, пиша от телефон и често не слагам очилата Sad

# 4 191
  • Terra incognita
Ракия и бяла магия срещу коронавирус 👀
Винаги са ми били много фантасрични и утопични филми за някакви мистериозни вируси, които морят целия свят, ама нà.

# 4 192
Дават даже 62 заразени в Италия.

# 4 193
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Лили, току що гледах новините по испанския новинарски канал 24h, 24 часа дават само новини. Обявиха, че наистина се качват случаите в Италия, и са вече 51. Имаше потребителска от Италия, дано се включи.

Иначе, информация от кораба Simple Smile Мъжът ми пристигна в Барселона, само той е бил с маска, някои колеги са се опитали да се пошегуват, но за тяхна сметка. Не е махал маската извън каютата, където е бил сам и е излязъл само веднъж да вечеря. Взел си вечерята и се отделил на голямо разстояние от останалите. Информацията, която е попълвал при качване, освен здравословното състояние и срещите, които е имал (те са нула) е и адрес, телефон, паспорт. В случай, че има нещо (да не дава Господ) да издирят пътувалите.
Забелязвам, че има новорегистрирани, предполагам с цел забава. Не им обръщайте внимание.

ами да не ти обръщаме внимание, а ? - дори и да си стар кокал. Smiley

# 4 194
  • на пистата
Данните на СЗО за днес.Ами само 6 нови случая има в Италия.
Много нови обаче има в Америка.

# 4 195
СЗО май вървят с 1 ден назад. Шест в Италия бяха точно вчера.

# 4 196
  • В офиса
Кой знае СЗО в колко часа си обновяват справките. Уви, 62 са. https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6

# 4 197
Скрит текст:

ами да не ти обръщаме внимание, а ? - дори и да си стар кокал. Smiley

Не ти хванах хумора? Явно нещо не се разбрахме...Очевидно е кого визирам. Тези с излишни спам, регистрирани вчера...

Току що повториха новината за Италия. 51. Уж новините са на живо.

# 4 198
https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/
Тук ги дават 62. Италия мина непосредствено след Хонг Конг.

# 4 199
  • София
Не разбирам как се е разпространил вирусът в Иран. Там няма китайци, освен някой турист да го е пренесъл.

Общи условия

Активация на акаунт