Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 788
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 5 055
Няма как да го няма вече и в България вируса. До макс 2 седмици ще почнат да излизат случаите, както в Италия. Друг е въпроса дали имаме ресурс да се справим така, както Италия го правят.

И защо да няма как ?
Предвид цялата информация за характеристиките на вируса, местонахождението на откритите до момента огнища и човекопотока от там към България. В Бълария не сме извънземни, че да ни подмине.

# 5 056
  • на пистата
Ванка,голям си оптимист 😄 и аз съм такава почти винаги.Обаче тук работата хич не върви на добре.И мисля,че е по-добри да сме реалисти отколкото оптимисти.

# 5 057
Мол в Италия

Магазин в Италия

Та какво казахте за паниката там?

# 5 058
Аз също мисля, че вече циркулира тук. Просто ние не тестваме. Това е.

# 5 059

Леките лекарства, като болкоуспокояващи и противовирусни е редно да имаме вкъщи винаги.
Противовирусните не са леки лекарства. И не бива да се взимат без лекарско предписание. Болкоуспокояващи и температуропонижаващи, може.
Може би се изразих грешно. Имам предвид масовите фервекс, колдрекс и хомеопатични сиропи за кашлица, спрейчета за хрема,които са без рецепта и се изписват масово от лекарите при грип и вируси. Нямам предвид силните лекарства, които са с рецепта. За тях написах следващото, както и за антибиотиците, че могат да донесат по-голяма вреда, ако се взимат без да са предписани.

# 5 060
Та какво казахте за паниката там?

Че още днес щели да заредят 😆.

Иване, ти да не си в друга България, някоя херметически затворена? Много ме радваш, честно.

# 5 061
  • на пистата
И за любителите на луксозни стоки.
Маска Фенди само срещу скромните 190 евра

# 5 062
Ако беше толкова страшен този вирус и да помита в геометрична прогресия, в Германия да бяха станали вече няколко хиляди заразените.  Ама не, седят си 15 човека от 80 милиона население.

# 5 063
  • София
Днес говорих със собственика на средна българска строителна фирма. Ще обявят фалит до дни, защото нямат доставки от Китай. Не ми се мисли колко като него ще има. Като затихне вирусът, ще гледаме последиците още дълго, дълго време.

# 5 064
Аз също мисля, че вече циркулира тук. Просто ние не тестваме. Това е.

Мисля, че се тества при тежки случаи на пневмония и то може би с условности. И не само при нас. Тестовете явно не са неограничен брой и има някакви предписания как да се използват. И в Италия, и в Иран са тествали тежки случай /дали единият не беше и починал?/ , а след това по верижката. Може би ние още нямаме първия си тежък случай /за зло или добро/.

# 5 065
Ама пък колко от най-големите ще си напълнят яко гушите....

# 5 066
Ами да продават маски, каквито и да е. Одеве в аптеката казаха на бременна, че нямат ни една маска. И служителките бяха без маски, та явно наистина нямат.

# 5 067
  • Другата България
Няма как да го няма вече и в България вируса. До макс 2 седмици ще почнат да излизат случаите, както в Италия. Друг е въпроса дали имаме ресурс да се справим така, както Италия го правят.
И защо да няма как ?
Защото хората не са спирали да пътуват само допреди дни, дори сега продължават именно с нагласата "на мен няма как да ми се случи".  Самолетите са пълни, на ден по 2-3 полета има само до Милано, това за Италия ти говоря. Хората пътуват и се връщат, и никой след завръщането си не се затваря в къщи или да ограничава контактите си. Ходи на работа, по хипермаркети, МОЛ-ове, събира се с близки и познати, децата си посещават учебни заведения, изобщо животът си продължава както си е бил допреди да замине и да се върне. Аз поне, за моя малък град познавам няколко такива човека, предполагам всеки има такива познати или близки. На 09.02. в Милано, на "Джузепе Меаца" се игра мачът Милан-Интер, с публика 75 000 човека. Българите са били около 1000 като бройка, приблизително, пристигнали със самолети, автомобили, влакове-който с каквото е преценил. Тогава нямаше нищо официално потвърдено за Милано, но нима смяташ, че не е имало болни? Аз се моля да не е, защото там беше и синът ми, за когото треперя сега и се моля да е ок. Както вече писах, само термокамери е имало на летището. Заради мен той имаше и маска, и дезинфектанти, твърди, че ги е ползвал и дано е било така. Но стоя 4 дни в Милано, затова и ви питах за инкубационния период, досега две седмици от прибирането му, ще треперя поне още две. Тогава в Милано всичко беше спокойно, той дори казва, че рядко по улиците се срещали хора с маски. Разбира се, сега не би тръгнал, но има хора, които продължават да го правят. Разбира се, не всеки посетил Италия ще се върне заразен, и това предполагам е ясно. Но риск има, и затова е по-добре човек да е внимателен и предпазлив.
Същото се отнася и за другите страни, в които вече има потвърдени случаи. Излизат сега, но колко хора са се върнали оттам преди официално нещо да е било написано някъде? Много. Затова мисля в тази насока, дано не съм права, иска ми се да не съм права, но поне според мен няма как да останем встрани от появата на вируса и в България. Хората просто не спират да пътуват.

# 5 068
  • Countryside
А някой знае ли какво точно изследват, за да обявят някой за оздравял? Два поредни дни правят тест за короната? Защо? Би следвало не да търсят анти гените на вируса, а анти тела, които логично са се образували след като имунната система се е преборила с вируса. Някой да ме поправи ако греша, защото не си представям да имам анти тела и пак да ме тръшне същия вирус. Или е мутирал щама, което е почти невъзможно за толкова кратко време или в действителност хората на са напълно излекувани. Има ли друг вариант?

# 5 069
  • Street of Dreams
СЗО няма да обябяват пандемия. Вече не използвали такава категория.

https://www.channelnewsasia.com/news/world/world-health-organiza … tm_medium=twitter

Това е от поредицата WHO cares? Joy
Просто сменяме формуляра и воала, няма пандемия.

Общи условия

Активация на акаунт