Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 352
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 880
Не е приятно да се пишат несериозни публикации. Темата доста се разми!Повечето участници сме притеснени и четем информацията тук. Някои потребители обаче се отнасят несериозно. Не е никак приятно!!! Моля, вземете си забележка!

# 5 881
  • тук-там
Не мож ги спря! Ей - мойте кокошки от фирмата резервираха 5 дни около Бари.  За март! Преди 5 дни.  Поне да бяха от 9 евровите ама... - не и се набутаха здраво.  Още не са се отказали, че пари са давали, ама им гледам сеира с всеки изминал ден....  То акъла.... нали...

# 5 882
Маски никъде няма, но те и без друго не вършат кой знае каква работа.
По-скоро разчитам на това да се избягват публичен транспорт и места като молове, ресторанти и струпване на хора. Лично аз се хващам, че си мия ръцете по-често.. До седмица сме цъфнали, така че всички превантивни мерки са добре дошли.

# 5 883
  • Пловдив
Китайката във Франция не е болна, но е била. Даже не е носител на вируса. Французите имали тестове, които показват дали си бил носител на вируса, дори и вече да не си. Момичето само е ограничило контактите си.

# 5 884
Дълбоко ме съмнява, че случаите в Индия са само три, и то вече излекувани, но това не е въпрос, който стои на дневен ред за нас в момента.

Те са с толкова силен имунитет, постоянно живеещи в мизерия и нищета, изобщо не ме учудва ако и не минават вируса на крак.

Болните от круиза продължават да се увеличават. Не съм сигурна за точните бройки, но мисля, че са 18 в САЩ, 2 в Австралия, 2 или 3 из Япония.
Това, че ги свалиха не значи, че са здрави. Тепърва поне две седмици можем да очакваме нови случаи оттам.

Ето последното видео от Дейвид Абел, който заедно със съпругата си беше свален от кораба след положителен тест. Първо в една болница, после ги преместиха във втора. Лекувани са с антибиотици, той е бил и на кислород. Нямах търпение да го изслушам, понеже е доста обстоятелствен, но ако ви е интересно:
https://www.youtube.com/watch?v=HD5k1-oe2BU&t=278s
Казва, че жена му е добре след прекарана пневмония, той все още не се е преборил с нея. И двамата са 70+.

# 5 885
# 5 886
Маски никъде няма, но те и без друго не вършат кой знае каква работа.
По-скоро разчитам на това да се избягват публичен транспорт и места като молове, ресторанти и струпване на хора. Лично аз се хващам, че си мия ръцете по-често.. До седмица сме цъфнали, така че всички превантивни мерки са добре дошли.

Търсихте ли в железариите, магазините за работно облекло, в Практикер? В Пловдив днес колега на мъжа ми е взел от Балканика, това е нещо като железария.

# 5 887
  • ГО
Като чета във фейса групата на българи в Милано и ми се реве. Има хора, дето се прибират, ще пътуват и хич не им дреме. Нямало страшно....

# 5 888
  • Буркина Фасо
От 18ч днес кметът на Пиаченца (жълта зона) с подкрепата на санитарните власти забранява седмичните и периодични базари на открито.
Всички магазини (за промишлени стоки) в търговките центрове ще останат затворени през уикендите за периода от 25.02 до 01.03 включително. Не се отнася за магазините  за хранителни стоки.
 Ограничава се едностранно работното време на барове и павилиони за продажба на нехранителни и други стоки до 18ч за всеки ден от периода 18.02-01.03.
умен вирус, а ???
през работните дни се крие както и до 18 ч.  след това се активира Smiley

Логиката е, че до 18 часа има малко посетители.
След това хората приключват работа и се насочват към магазини, барове, ресторанти и т.н.
За Моловете е същото - през седмицата има малко хора, а уикендите е препълнено с народ.
но няма логика, че малкото посетители ще бъдат подминати от вируса. достатъчно е един да се зарази.

# 5 889
Не мога да изчета всичко, но си мисля защо в Италия има толкова голяма смъртност? Да не се окаже, че европейците го изкарваме по-тежко?
От 322 заразени - 11 смъртни случаи и още 19 сериозни, а бяха 26, явно къде се местят,
в Южна Корея - 977 - 11 - 6.

# 5 890
  • Буркина Фасо
Не е приятно да се пишат несериозни публикации. Темата доста се разми!Повечето участници сме притеснени и четем информацията тук. Някои потребители обаче се отнасят несериозно. Не е никак приятно!!! Моля, вземете си забележка!
аз лично се отнасям сериозно към случващото се. притеснен съм , но зная че ще ни споходи и нас.
ето едно решение -

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 21:06 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 5 891
Ще го кажа пак. Ние реално никога не сме имали шанс срещу този вирус още от момента, в който се появи. Мълниеносен, тих, замаскиран сред другите вируси, безсимптомен. Направиха ли се много грешки, още от самото началото? Да, естествено, но нека бъдем реалисти, дори да бяхме перфектни, шансовете ни да спрем вирус с подобни характеристики са нищожни. Колкото и огнища да гасим, все отнякъде се промъква, не можем да го видим, дори когато вече има хиляди болни и т.н. Затова и да се разправяме сега според мен е излишно.

Сега най-важно е да се подготвим. Вирусът е тук, едва ли ще си отиде скоро. Подгответе се за много дълга борба. Няма да му позволим да зарази всички и да убие милиони, но реално ще живеем все едно сме във война, постоянно ще гасим огнища, карантини и т.н.

# 5 892
Ще го кажа пак. Ние реално никога не сме имали шанс срещу този вирус още от момента, в който се появи. Мълниеносен, тих, замаскиран сред другите вируси, безсимптомен. Направиха ли се много грешки, още от самото началото? Да, естествено, но нека бъдем реалисти, дори да бяхме перфектни, шансовете ни да спрем вирус с подобни характеристики са нищожни. Колкото и огнища да гасим, все отнякъде се промъква, не можем са го видим, дори когато вече има хиляди болни и т.н. Затова и да се разправяме сега според мен е излишно.

Сега най-важно е да се подготвим. Вирусът е тук, едва ли ще си отиде скоро. Подгответе се за много дълга борба. Няма да му позволим да зарази всички и да убие милиони, но реално ще живеем все едно сме във война, постоянно ще гасим огнища, карантини и т.н.

Айде да не го сравняваме с война , смятам, че е кощунство спрямо хората,наистина преживяли войни.

# 5 893
Не мога да изчета всичко, но си мисля защо в Италия има толкова голяма смъртност? Да не се окаже, че европейците го изкарваме по-тежко?
От 322 заразени - 11 смъртни случаи и още 19 сериозни, а бяха 26, явно къде се местят,

Не са чак толкова много, даже е под средното. Ако погледнеш тук 'closed cases', отношението излекувани/починали върви 10 към 1 т.е за тези 322 случая, когато случаите приключат (по един или друг начин) починалите ще бъдат към 30-на..

https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR01TBgqH5XD … Sy8CfGkigNU1Ll9n4

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 21:11 от bobby_me

# 5 894
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Според официално изказване на здравния министър на Италия, смъртността е достигнала толкова високи нива (2/3%), защото Италия е “застаряваща нация”.
Жертвите са възрастни хора с други придружаващи болести и твърде отслабено общо здравословно състояние.
Спред него (цитирам точните проценти) 95% се счита за “добър процент преживели пациенти”.
Като се има предвид и факта, че често се хоспитализират и са уязвими от инфекции, вътреболнични инфекции...

Общи условия

Активация на акаунт