Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 262
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 225
  • ГО
Аман вече!
Кому е нужно това всяване на паника?

# 6 226
Е добре ще разказвам по един виц на всеки пост за да не са ми депресиращи. Ами сухите числа са депресиращи, съжавалявам че и постовете ми са депресиращи, заради числата са така. Онези 3,41% смъртност в официалните данни ме депресират. Но има и добри новини.
 https://btvnovinite.bg/svetut/skoro-zapochvat-testove-s-vaksina- … -za-covid-19.html
Да се надяваме че ще доведат до спадане на този процент и постовете ми няма да са депресиращи.

# 6 227
Като нищо и тук да си го караме от известно време - безсимптомно или с леки симптоми.
Преди няколко седмици мои познати, както и голямата ми дъщеря, изкараха нещо подобно на грип /много странен грип/. Странното беше, че започна с болки в гърдите и с чувство на задух.  После с постепенно покачваща се температура, която не беше от характерната за грипа.

# 6 228
Мили хора, храната няма да свърши. Запасете се евентуално с лекарства, и маски, ако успеете да намерите.

Ако властите наложат карантина, то целта е да спрат вируса, а не да уморят хората от глад. Каквото и да става доставки ще има, както и няма да спират тока и водата. В Китай близо милиард души бяха под карантина (можете ли да си го представите?) не сме чули някой да е умрял от глад и от студ, затова не се вкарвайте в апокалиптични сценарии.

Другото, което е не пътувайте. Сега просто не е момента. Стойте си заедно със семейството, не се знае къде може да ви свари някоя карантина, че и по-лошо, ето сега чета за нов круизен кораб. Ще има време за почивки и за други неща, възможностите няма да свършат. Сега обаче не му е времето, ситуацията е извънредна.

# 6 229
За всички фенове на смъртността от обикновен грип, очаква се втора вълна от грип Б.
Успокоявам се, ще мрем от грип Б, не от корона

# 6 230
  • в кукувиче гнездо
Айде сега и Ванга, ужас, чак е смешно.

# 6 231
Пълно е с измишльотини казани от Ванга, няма как да вярвате на всичко, освен ако не сте го чули лично от нея. Последно беше че 2те дати с по 5 двойки през 2020г, ще настъпило някаква промяна, е какво стана на 22.02.2020г, абсолютно никаква промяна няма. Вирусът се появи много по-рано.

# 6 232
  • София
Вие с простотиите, дето са сложени в устата на Ванга, няма ли да спрете?Казала била, дрън-дрън? те и световния по футбол преди 2 г. рекоха, че била предрекла?
Вие сериозно ли, вашата кожица, а що не проверите Нострадамус дали не е застопорил, че ТОЧНО 2020 ще се влачат 7 милиарда по земята, и едва 100 хиляди ще оцелеят, а?

# 6 233
Оф, тези новини, че "ваксината ей сега ще дойде, ама ей сега, след 3,2,1" се появяват през два дни от един месец насам. То не беше, че Китай са готови с ваксина, Русия са готови, Австралия, САЩ... вече очаквам и Иран да излязат със становище за открита ваксина, ама в стил "Аллах е велик, лазете по пет пъти дневно пред джамията и ще ви ваксинира"

Кога успяха да изолират вируса, кога да видят какво му действа, кога го тестваха върху животни, че кога ще дойде време за хората. И пак питам, кой би си сложил ваксина разработена за отрицателно време?

# 6 234
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
За съжаление има 4-годишно момиченце от зоната под карантина с положителна проба. Детето прекарва лека форма на грип и не е хоспитализирано.

# 6 235
откога болния решава какъв медикамент да ползва?

под ваксина вероятно се има предвид лекарство.

# 6 236
Ако властите наложат карантина, то целта е да спрат вируса, а не да уморят хората от глад.
То само с желание ако ставаше, всички щяхме да сме спокойни. Със сигурност ще имаме много сериозни логистични проблеми при подобна на китайската карантина.

Като гледам как чакат сами да си решаваме проблема с карантината, и изречения от рода " на собствена отговорност" направо придобивам увереност за всичките им останали действия в бъдеще ще са адекватни.

# 6 237
Нострадамус наистина е предрекъл вируса. Според някои тълкувания, даже мога да извадя точният текст. Ванга никога не е говорила с точни дати, така че тия неща са измишльотини.

# 6 238
  • София
За всички фенове на смъртността от обикновен грип, очаква се втора вълна от грип Б.
Успокоявам се, ще мрем от грип Б, не от корона

Дали не е тенденциозно пусната новина ... нещо от сорта успокойте се, не сте болни от корона, а от грип Б? ...странно ми е ...

# 6 239
Мисля, че е време всеки да включи собственото си критично мислене и отсяване на медиина информация както и да се дава линк към първоизточника.
Що се отнася до изхранване и обезпечаване на здравето и екзистенца на населението-има държавен резерв.
Ако може модератор да елиминира постове с предсказания ще е голяммо облекчение при четене.

Общи условия

Активация на акаунт