Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 062
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 510
Здравейте,
Имам въпрос-какво мислите, удачно ли е по празниците, втори-трети март, да се правят двудневни екскурзии в БЪЛГАРИЯ, т.е с преспиване една нощувка или ....?

В какъв смисъл? Не виждам причина да се живее в ужас и очакване появата на нещо страшно. Живейте се живота, хора!

# 6 511
  • ГО
Здравейте,
Имам въпрос-какво мислите, удачно ли е по празниците, втори-трети март, да се правят двудневни екскурзии в БЪЛГАРИЯ, т.е с преспиване една нощувка или ....?
Все още мисля, че е Ок. Ние също обмисляхме, ама миналата седмица бяхме на ски и искам да си почина от почивката 😂😂😂
Предполагам, че ако спите в къщи за гости, не в хотели, където има струпване на чужденци ще е по-безопасно.

# 6 512
А когато си навън?
Гелчета има в Лидл
Това от нашият Лидъл, вчера:

# 6 513
Не мисля, че е удачно пътуване сега дори и в България, от гледна точка на динамичното развитие на нещата. Просто има риск да останете карантинирани в някой хотел, както сега хората в Тенерифе. Със сигурност, аз поне бих се чувствала по-спокойна ако съм си вкъщи отколкото в хотел, теоретично пълен с болни. А и така шанса да се заразите е по-голям.
Ние сме с нагласата за карантина и не смятаме да пътуваме никъде скоро, макар че имахме планове до миналата седмица.

# 6 514
  • София
Ние вчера се върнахме от почивка в Сандански, всичко беше спокойно, не видях да има чужденци в хотела.Със сигурност в тамошния Кауфланд имаше антибактериални гелчета.
   Уикендът ще сме живот и здраве в Пловдив, но не на хотел, надявам се да няма проблеми.
  Иначе ние за 3 март мислех да се разходим за един ден до Пирот, но ще пропуснем.

# 6 515
Чета в различни сайтове. Вече има заразен в Румъния, Гърция, Бразилия, Сърбия... Как още няма в щатите?

# 6 516
Чета в различни сайтове. Вече има заразен в Румъния, Гърция, Бразилия, Сърбия... Как още няма в щатите?
А де, и аз това се чудя, при милионите им китайци и италианци.

# 6 517
Как да няма? Има в 7 щата

# 6 518
  • Germany
В кои щати? Ако е за САЩ та те имат още от началото, преди месец.

Още двама в Баден Вюртемберг - Баден-Вюртемберг съобщава за още два случая с коронавируса.  И двамата идват от обкръжението на мъжа, който е бил диагностициран за първи път с вируса.
 В Баден-Вюртемберг други двама души бяха заразени с Коронавируса.  Според Министерството на здравните въпроси двамата са имали контакт с 25-годишния младеж от Гьопинген, който за първи път е бил идентифициран като патоген и който очевидно е бил заразен на почивка в Северна Италия.  Единият е спътникът му и нейният баща, патолог в Университетската болница Тюбинген.  Те бяха сред 13-те лица за контакт, които бяха известни и информирани.  И двамата се лекуват в университетската клиника в Гьопинген.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 18:37 от PeaPink

# 6 519
Първи случай в Пакистан

BNO

Случаи има навсякъде, още не са ги открили. Сега най-важното е да ги открият преди всичко да пламне съвсем.

# 6 520
  • на пистата
Като няма маски има и друг вариант.
Едно време на военното обучение ни учеха как да се спасяваме при обгазяване- с мокра кърпа на носа, като няма къде да я намокриш- пикаеш върху нея.Не е смешно ама си е така.

# 6 521
В САЩ има 57 болни.

# 6 522
# 6 523
Днес ми свършиха антибактериалните кърпички и гелчето.. Винаги си използвам, без значение сезон, вируси, грипове...
Реших да потърся в центъра на София - не успях да открия в нито един магазин и аптека...
От ДМ ми казаха, че има нареждане временно да се прекратят доставките...
Колко е истина не знам...
Учуди ме и факта, че никъде няма, предвид че винаги рафтчетата са препълнени, дори и през зимата. С толкова мръсни ръце ли ходим през останалото време?

Гелчета съм виждала и  в Джъмбо, близо до касите.

Хубав  дезинфекциращ гел за ръце с вирусоцидно и бактерицидно действие на спиртна основа има в Метро. От там си взех два броя по 500 мл. Мисля, че имаше и по-големи разфасовки.

Дезинфекция на ръцете може и със спирт 70%, ако имате от  95%- не е проблем, разрежда се с вода.

# 6 524
  • на пистата
Всички проби от днес са отрицателни.За България става въпрос
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/vsichki-probi-iz … oronavirus-covid/

Общи условия

Активация на акаунт