Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 432
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 615
Не знам коментирано ли е, все пак са 400+ страници. Очакваме ли икономическа криза в резултат на един китайски грип?
Видях, че на ФБ акциите поевтиняха...това началото на края ли е?

# 6 616
аз искам тема за сигурната икономическа криза!

# 6 617
Сега остава и имотите да поевтинеят Simple Smile
Ще има икономическа криза сигурно.

# 6 618
Струва ми се, че искат да отклонят вниманието от короната като го пренасочат към грипа и сравняват смъртността. Да, знаем колко в опасен грипа (аз не успях и ваксина да си сложа този сезон), но кой вирус е толкова непознат, заразен, неуловим, скрит, без ваксина или лекарство?
Преди седмица казаха, че имаме около 200 и няколко легла подготвени за болни от коронавируса, тогава се говореше само  за Китай, т. е. съобщаваше в края на новините, а ЕС министрите се хвалиха с мерки. Сега е друго и това беше предвидимо предвид свободните полети. Дали се опитават да ни успокоят с “ Това е просто грип”.

Сега сериозно. Няма да умрем всички, но 3% смъртност си е високо. Здравната система няма да издържи на наплива, това е най-лошото. От грип всеки сезон не боледуват толкова хора, срещу ковид19 никой нама имунитет сред населението. Той затова така лети в момента.

# 6 619
Не знам коментирано ли е, все пак са 400+ страници. Очакваме ли икономическа криза в резултат на един китайски грип?

Неминуемо. Ситуацията вече се отразява финансово на целия свят. Китай е работилницата на света в края на краищата, а карантината на над 400 милиона души продължва.

Вече има срив по фондовите борси, а някои фирми обявиха фалит, поради спирането на доставки от Китай.

Тепърва ситуацията в икономически план ще се утежнява.

# 6 620

Очакваме. Както и очакваме облагодетелстване на конкретни браншове и хора от създалата се световна суматоха.

# 6 621
Сега остава и имотите да поевтинеят Simple Smile
Ще има икономическа криза сигурно.
Надявай се ти за имотите Wink

# 6 622
  • тук-там

А трябва да се покачват.... Сал той ще ни остане като се консервираме по къщите. Smile

# 6 623
И Бг мама

# 6 624
Вече има срив по фондовите борси, а някои фирми обявиха фалит, поради спирането на доставки от Китай.

Кой например? Процедурата по обявяване на фалит не е от днес за утре.

# 6 625

Очакваме. Както и очакваме облагодетелстване на конкретни браншове и хора от създалата се световна суматоха.
Фармацевтика нали?
Мамка им, много са им мишките. Богатите искат да са си сами.

# 6 626
Изкуствена криза е това според мен. Така да го кажа, удобна криза, която да съсипе бизнеса на собственика на вестникът, който все още си позволява да критикува Тръмп.

# 6 627
А ако е платил солидна сума за самолет и хотел предварително???
Не е обявено извънредно положение със затваряне на летища....и това  е много удобно на властите.
[/quote]
Ако е платил солидни суми и не само, най-добре да е платил и застраховки при отказване на пътуването.
[/quote]

Ами нашите самолетни билети имат застраховка при отказ, но съответната застраховка не покрива създалата се ситуация в момента! Застраховката покрива отменен полет или хоспитализация на съответния гражданин. А и щяхме да летим до друга област в Италия, не до Милано. Полетите до там си вървят и уж проблеми нямало, така ни казаха! И звънях даже и във външно министерство и ми казаха, че няма проблем да се лети до Рим. И в крайна сметка пак се отказахме...

# 6 628
Аз също имах план за пътуване до Генуа през април.
Всичко отпада.

# 6 629
Сега погледнах на сайта BNO. За Германия пише 19 заразени, 1 критичен, 15 възстановени. Защо епидемия? Някаква промяна ли има?

Пп. Благодаря, на всички за труда да информирате!
Промяната е в това, че има вече 4 потвърдени случая според WDR 1- става дума за мъж и жена, които са имали много контакти с хора и деца, момче, което се е завърнало от Италия и лекар от университетската клиника в Тюбинген. Отделно има още съмнения за болни от вируса.
Уча на около 40 км. от Хайнсберг, от където са двама от болните, и днес в университетската клиника тук трябваше задължително да си дезинфекцираме ръцете на входа и да носим маски.. https://www1.wdr.de/nachrichten/erste-corona-infektion-nrw-ticker-100.amp

Общи условия

Активация на акаунт