Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 883
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 735
Аз се чудя как например в Холандия и Малта няма още случаи, като знам какво гъмжило от народ е, особено Амстердам през зимата.

Това със слънцето очевидно не работи в Тайланд, Сингапур и Хонг Конг, където в момента пече много.

# 6 736
В този брояч също са 60, а от кораба са 705.

# 6 737
  • В.Търново
И какво стана сега, кои страни край нас има зараза: МАкедония, Румъния, Гърция, Хърватия........Иран, Русия също не е много далеко.

# 6 738
Някой има ли информация за Румъния? Изтръпвам като се сетя румънката как кашляше вчера в залата.
А за България, онази вечер не съобщиха ли за съмнения освен в Пловдив, и за Сливен?Казаха, че са направени тестове, но за Сливен не разбрах резултатите.

# 6 739
Извинете, но вече става неприятно това "край нас", "у нас" и т.н. Малко емпатия няма да е излишна, а и няма как да сте под похлупак у вас, докато другите се разболяват. Вирусът не върви пеш и няма значение колко сте далеко.

# 6 740
Аз се чудя как например в Холандия и Малта няма още случаи, като знам какво гъмжило от народ е, особено Амстердам през зимата.

Това със слънцето очевидно не работи в Тайланд, Сингапур и Хонг Конг, където в момента пече много.

Лъжат . Нарочно не казват, да не им се срине туризма и като цяло икономиката.

# 6 741
Пратили ги в София, стават за два дни, до петък, но още днес обявили, че всичко е наред.

# 6 742

Лъжат . Нарочно не казват, да не им се срине туризма и като цяло икономиката.

Да, няма начин да не лъжат. А гражданите им са слабоумни, неми и нямат интернет.

# 6 743
....Изтръпвам като се сетя румънката как кашляше вчера в залата. ...
Значиии... най- се радвам, че се разболях и оздравях от пневмония миналия месец...
Ако беше сега, сигурно щяха да ме замерят с камъни (или поне тези, които не са изтръпнали от паника).

Хайде не изтръпвайте от всяко покашляне. Пневмонии, бронхити, грипове, настинки и задавяния с вода има целогодишно.

# 6 744
  • София
На мен ми казаха, че има 2 регистрирани случаи във ВМА... но естествено това е информация от уста на уста... Моля някой, който има близки, работещи във ВМА, да потвърди дали е истина.
И аз чух същото.

# 6 745
Четейки за засягането на белите дробове при вируса, се замислям за инхалатора....Преди на малкия правехме инхалации по 10 дена два пъти в годината с физиологичен разтвор .Дали да не го извадя пак??Също така инхалации с лайка  над пара дали профилактично не е добре да се правят??

# 6 746
На мен ми казаха, че има 2 регистрирани случаи във ВМА... но естествено това е информация от уста на уста... Моля някой, който има близки, работещи във ВМА, да потвърди дали е истина.
Няколко човека вече писаха подобна неофициална информация във форума от този следобед поне аз каквото видях. Потвърждение няма.

# 6 747
Вече всички го чухме.

Да, и аз се чудя как така заподозряват кой е съмнителен. До онзи ден симтоми нямаше при много от болните според информацията, сега който диша тежко е съмнителен. Моят шеф постоянно сумти.

# 6 748
Пълна глупост е изказването на този корифей на мисълта, министър председателя ни.
Категорично съм за карантината и да могат да си вземат болнични тези, които са в заварено положение. Как искаме да се спазва карантина, след като няма условия за това. Хората просто ще крият от работодателите си, че са били на екскурзии и ще си ходят на работа и общуват все едно нищо не е било, просто ще спрат с разказите и снимките по фейса докато размине, пък ако са заразени и всичко около тях ще пламне.

Какъв му е проблема с почивките, предпочитам тези неща да са ясно урегулирани, а не оставени на съзнанието на хората и те да се разправят помежду си, че така му е най-удобно. После да се пени  ида вика аз взех мерки.

# 6 749
При 705 заразени човека на Diamond Princess, 4 смъртни случая са много, независимо дали хората са били болни или стари.
Особено спрямо само 10 възстановили се. Още не се знае какво ще се случи с другите...

Общи условия

Активация на акаунт