Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 317
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 930
  • Пловдив

С вуду магия.

# 6 931
  • Варна
Лечението е симптоматично, казват че и народна медицина ползвали и трябва организмът сам да се пребори.

# 6 932
  • на пистата
Хомеопатия. Като чуя хомеопатия и се сещам за онова детенце в Италия, което почина миналата година от вирусна пневмония, защото някакъв хомеопат казал на родителите му да не ходи в болница, а да се лекува с хомеопатия.

Някакъв хомеопат не значи Хомеопатия, моля те!
Госпожата предлагаща "лекарството" е вербален хомеапат 🤣🤣🤣

# 6 933
Или нарича себе си хомеопат. Има разлика, има много псевдо-хомеопати, които унищожават всяка възможност хомеопатията да бъде полезна. За съжаление.

# 6 934
Намейка, знам я тая група. Вече не влизам там, че като видя тия експерти по всичко как раздават илачи на килограм и ми се приисква да им гледам сеира като стигнат до интензивното от много знание.

Унабела, аз лично съм ходила при едни от най-добрите хомеопати в България и мога да потвърдя мнението си и с доказателства. Не е до кой е добър и кой е лош хомеопат.

Лечението е симптоматично, казват че и народна медицина ползвали и трябва организмът сам да се пребори.

Значи се връщаме на ситуацията на чумата от 15ти век, където който оцелее, оцелее, но без новият пеницилин.

# 6 935
Намейка, знам я тая група. Вече не влизам там, че като видя тия експерти по всичко как раздават илачи на килограм и ми се приисква да им гледам сеира като стигнат до интензивното от много знание.

Аз лично съм ходила при едни от най-добрите хомеопати в България и мога да потвърдя мнението си и с доказателства. Не е до кой е добър и кой е лош хомеопат.

Не ми се спори, но моля те, не изразявай публично мнение по въпроси, по които нямаш никаква информация. Както аз не налагам позицията си и оставям въпроса отворен, така би следвало и ти да не налагаш негативно мнение.
Нека всеки прави, каквото си иска, животът си е негов, но не и да манипулира другите в теми, по които нищо не знае.
А колкото до този вирус - аз съм оптимистка все пак, че ще мутира и човечеството ще се нагласи към него, жертвите ще намаляват и т.н. При първите заразили се е логично да е най-страшен. И в България ще дойде всеки момент, то е ясно.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 10:29 от unabella

# 6 936
  • Варна
Китайците са обявили , че ще овладеят ситуацията до края на април. 

"People's Daily, China

@PDChina
#BREAKING: China is confident that it will put the #COVID19 outbreak under control by the end of April, leading #COVID19 expert Zhong Nanshan said Thursday at a press conference. "

# 6 937
Значи се връщаме на ситуацията на чумата от 15ти век, където който оцелее, оцелее, но без новият пеницилин.
Е, и... Да не би човечеството да се е затрило от чумата през 15 в. Много са умрели, но и много са оцелели. Оцелели са най-здравите и те са предали своите здрави гени на следващите поколения. Нарича се естествен подбор и действа при АБСОЛЮТНО всички живи организми на планетата. Човека не е изключение.

# 6 938
  • MI
Каква вътрешно болнична инфекция като въпросната болница я затвориха още миналата седмица?!!! Още повече, че починалите са били в различни болници и огромната част от тях са пристигнали вече в тежко състояние? Ей така като тръгне някакъв мит и свършИ

Иначе и от СЗО си казаха, че причината за толкова починали в Италия е многото възрастни хора. Това са малки населени места с голям процент възрастни, а както знаем те са най-уязвими. Да не говорим, че тези хора и с обикновения грип вероятно биха починали, имайки предвид здравословното им състояние. Всяка година хиляди хора в страната умират от грип, основно възрастни със съпътстващи заболявания...

# 6 939
Ще ви помоля да не пускате мнения като  "баба Пенка ми каза, че дядо Гош чул, че във ВМА има 2 болни. Това може да доведе до паника и е подсъдно. Когато има официално потвърждение от държавата, тогава има болни у нас. Всичко друго са спекулации и има достатъчно хора, които да извлекат ползи от тях.
Що се отнася конкретно до ВМА, вчера бях 2 часа там за сведение и свиждане на тежко болен и 50% от лекарите не бяха с маски или ги сваляха като говорят. Ако има болни, едва ли така лежерно ще си се разхождат.
Нека да вярваме тогава на медиите, които постоянно бълват неистини. Нека вярваме на политиците, които през час заявяват противоречиви мнения.
Информацията ми е вътрешна. Помолих за потвъждение от други. Потърсете в нета и ще видите, че беше потвърдена малко по-късно.

# 6 940
Нека да вярваме тогава на медиите, които постоянно бълват неистини. Нека вярваме на политиците, които през час заявяват противоречиви мнения.
Информацията ми е вътрешна. Помолих за потвъждение от други. Потърсете в нета и ще видите, че беше потвърдена малко по-късно.
Напълно ти вярвам. По принцип всички в България знаят, че новината за първия болен от корона в България ще се появи точно в бгмамма и точно в тази тема. Не случайно всички медии и журналисти следят внимателно темата и подготвят репортажите си по сведения от тук.

# 6 941
В България може би няма заразени, може би има малко заразени, защото сме на кучето в г@за. Трябва само да устискаме докато се стопли времето. Аз бих казала до Великден да удържим, после няма да е толкова напрегнато. Стига хората да спрат поне за 1-2 месеца да щъкат до опасни места, където има зараза. В момента това е Италия. Не мога да разбера  толкова ли не може да се удържи този народ да не пътува? Да загуби едни пари, ако трябва....Да си развали плановете, ако трябва...Бойко каза : да бъдем отговорни и дисциплинирани. Поне за малко.

И още веднъж апел към всички: хора, носете си маските, с които сте се запасили! В момента тръгва нова грипна вълна. След грип организма е адски изтощен. Ако го лепне и ковид просто няма шанс, независимо на колко е години и колко е здрав човек. Носете ги тия маски, няма за какво да ги пазите. Поне в метрото, автобуса, в магазина...Ясно е че на работното място няма как да се стои с маска 8 часа.

# 6 942
  • София
Какво значи  информацията ми е вътрешна"??? Преди 2 седмици пак някаква потребителка имаше вътрешна информация от майка си, че не знам си къде имало болен. Е, нямаше такъв.
Но дай да дрънкаме глупости. Защо мислиш, че в другите държави с дилазани случаи ограничават Интернет и социалните мрежи. Заради ей такива дрънканици.

Ще ви помоля да не пускате мнения като  "баба Пенка ми каза, че дядо Гош чул, че във ВМА има 2 болни. Това може да доведе до паника и е подсъдно. Когато има официално потвърждение от държавата, тогава има болни у нас. Всичко друго са спекулации и има достатъчно хора, които да извлекат ползи от тях.
Що се отнася конкретно до ВМА, вчера бях 2 часа там за сведение и свиждане на тежко болен и 50% от лекарите не бяха с маски или ги сваляха като говорят. Ако има болни, едва ли така лежерно ще си се разхождат.

# 6 943
И още веднъж апел към всички: хора, носете си маските, с които сте се запасили! В момента тръгва нова грипна вълна. След грип организма е адски изтощен. Ако го лепне и ковид просто няма шанс, независимо на колко е години и колко е здрав човек. Носете ги тия маски, няма за какво да ги пазите. Поне в метрото, автобуса, в магазина...Ясно е че на работното място няма как да се стои с маска 8 часа.

Офффффф!!!
Само една подробност - паниката и страха също сриват защитните сили на организма.

# 6 944
На това ще разчитаме и аз вече се паникьосах

Общи условия

Активация на акаунт