Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 756
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 265
Заглавие в наш информационен сайт:

“Как най-добре да се подготвим за потенциалната грипна епидемия от новия коронавирус?“

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/kak-nay-dobre-da-se-podgotvim-z … oviya-koronavirus

# 8 266
Някой да напише какви са правилата за тази тема. Какво може да се пише в нея и какво не. Защото явно всичко което се напише или постне като инфо водело до паника, а всъщност вирус нямало и всичко е артистична измишльотина.
Защо пък ще затварят магазините в Германия? В Мюнхен, днес не съм била на пазар, но вчера бях, нямаше нито празни рафтове, нито паника.

Имам приятели работещи в хранителни магазини в Берлин, от там ми е това инфо. Има такава вероятност, да се наложи да се затворят магазините и може би за това на някой места ги съветват да си напазаруват. Няма апокалипсис, прости карантинни действия от страна на Германия при една епидемия. Това е.

# 8 267
Препоръките за пиене на чай за да слезел вируса в стомаха и там да се разгради ми звучат леко смехотворно. Азиатците студена вода НЕ пият, те се наливат непрекъснато с чай. Китайците приемат винаги прясно приготвена храна и я ядат докато още пари, направо гореща. Това им е в традициите. Ако това с температурите и слизането на вируса в стомаха работеше, нямаше цяла нация да стои заключена 2 месеца.

# 8 268
Да ви кажа честно... от както чета темата съм по-... спокойна! Joy
Сериозно. От тук научих полезни официални линкове с отчет на болни, починали, оздравели, разпространение по-света и т.н. Всички данни са ОК и въобще не виждам задаващия се апокалипсис.
Паника виждам само тук сред няколко човека. Вчера видях спокойни хора из града, хора с кучета на плажа (това за съфорумката дето си измъчва кучето), усмихнати деца на площадките... Животът си тече прекрасно.

Относно "запасяването"...
Скрит текст:
Нашето семейство не можем да се организираме за повече от 2 дни. Такива сме си. Купуваме си ден за ден и шкафовете ни са празни. Хипермаркета и на 30 секунди път от блока ни и ... никога не сме  виждали смисъл да се запасяваме. И сега няма как да се променим... Не го умеем.

От другата страна са наши близки в САЩ. Много преди корони сме си говорили с тях за пазаруването. Живеят в преградие на 50-60км от голям град. Предвид работа, предвид това, че най-близките им магазини са на километри... те (пък и съседите им) пазаруват за месеци(2-3) напред. Съвсем нормално било да си купиш стек олио, 10 пакета ориз, 10 боб и т.н. Всичко се бута в големи хладилници и килери. За тяхното ежедневие, всекидневно или дори ежеседмично пазаруване би било самоубийство. Ако човек ги види на касата, ще каже, че апокалипсиса чука на вратата.

Та... различни хора, различни нрави. Няма лошо човек да е подготвен, но в рамките на нормалното. Да изпукаш спестяванията си за витамин Ц, боб и еднократни маски... не много умно...

А за хигиената, която се коментира последно...
влезте в тоалетната на бензиностанция и за около 1-2 минути гледайте колко от излизащите ще си измият ръцете. Толкоз. Simple Smile

# 8 269
5. Вирусът не е устойчив на топлина и умира при температура 26-27 градуса.
Това го срещам доста често и най-вероятно не е истина, но ми е интересно да разбера има ли изследвания при каква температура умира този вирус. Направих си измервания на температурата на всички възможни части на тялото както с контактен така и с безконтактен термометър, най-вече на крайниците където се предполага да е най-ниска и резултат под 30гр. нямаше. Значи ли това, че дори попаднал в тялото ми корона вирус ще умре и съм имунизиран? Съмнявам се да е истина. Всеки нормално здрав организъм би трябвало да реагира с поне 38гр температура за да се бори с подобни окупатори. Наистина не разбирам кой би се разболял при толкова ниска температура на умиране на този вирус.

# 8 270
  • Germany
Абсолютно никога и никъде не съм написала нищо за паника и запасяване. Гледам да поствам полезна информация и потвърдени данни. Факт е че вирус има. Официално имат потвърдени 880 или там колкото бяха до днес заразени в Италия. Едва ли са си ги измислили. Това е за колко 8-9 дни. Какво и как ще стане времето ще покаже. Да се отменят събития и затварят разни неща е решение на всяка държава. Ако Италия е решила така ок, едва ли го прави, за да играе филм.

# 8 271
  • София
Аз друго не мога да разбера,.... за смъртните случаи при млади и здрави хора пише, че са починали, защото са потърсили здравна помощ прекалено късно .... при положение, че няма лечение за короната, тези, които са я потърсили навреме с с какво ги лекуват.....

# 8 272
  • Germany
С лекарства за СПИН

# 8 273
  • София

В смисъл, че според официалната им статистика всяка година умират по 200 човека ДНЕВНО от обикновен грип в Италия. По 6 милиона души се разболяват всеки сезон. Шест милиона! А сега, след един умрял 88 годишен старец се затвориха цели градове, музеи, училища, университети, всичко! За какво говорим?! Имат някакви 600 болни и 20 умрели! И тук явно само ние сме по-зле от тях - нито един официално болен и вече тотална паника - маски, противогази, бункери.... Те поне го правят явно заради икономическа изгода (на политиците, не на народа), а ние?! Откачена работа.
На 20 януари в Китай от Covid-19 умират едва трима души ... 20 дена по-късно за ден умират 150 ... това при брутални мерки. Иначе щеше да има експоненциален растеж и 1500. В Италия се развива експопенциален растеж на епидемията и денят с 200 не е никак далеч и практически сигурно ще се случи- Италия все пак е няколко пъти по-голяма от Ухан. Ако Италия не втвърди мерките, до края на месеца може и ден с 2000 да имат

Аз друго не мога да разбера,.... за смъртните случаи при млади и здрави хора пише, че са починали, защото са потърсили здравна помощ прекалено късно .... при положение, че няма лечение за короната, тези, които са я потърсили навреме с с какво ги лекуват.....
Симптоматично ги лекуват- предотвратяват спиране на дишането. Много заболявания се лекуват така.

# 8 274
при положение, че няма лечение за короната, тези, които са я потърсили навреме с с какво ги лекуват.....
симптоматично

# 8 275
  • София
Добре че не се обявява с какво точно ги лекуват, че стадото и тях ще изкупи...
За някои неща е добре да се вярва на специалистите, а не да търсим научни открития у интернета.

# 8 276
Комбинация от лекарства за спин.

# 8 277
Италианците продължават да пътуват и да ходят на круизи, и нещата ще стават по зле.

# 8 278
Помните ли коронавируса от 2013 г.

http://babh.government.bg/uploads/File/COR_Aktualno/13-225/0147_1176.2013.pdf
Скрит текст:
Близкоизточен респираторен синдром причиняван от нов коронавирус (MERS CoV) (актуално към 22 август 2013 г)
До 16 август 2013 г в света са засегнати от близкоизточен респираторен синдром (MERS CoV) 94 човека, от които 47 умират. Всички случаи са в страни от Близкия изток или са при хора имащи директна връзка с първите случаи в Близкия изток. До 22 август 2013 г в Саудитска Арабия лабораторно са потвърдени 80 случая,
от които 41 умират. Останалите 13 случая се разпределят по страни както следва: Йордания - 2, Катар -1. Тринадесет случаи са от страни извън Близкия изток: Обединеното кралство - 4, Италия - 3, Франция - 3, Германия - 2 и Тунис - 2. Във Франция, Тунис и Обединеното кралство е доказано предаване на вируса при близък
контакт с други хора, които не са посещавали Близкия изток. Такова предаване (вътреболнична инфекция в Саудитска арабия) е установено и при служители в болници грижещи се за пациенти. Доказани са 8 заразени хора без да показват клинични признаци, като 6 от тях са служители в болници. На 9 юли 2013 г е създаден Спешен комитет са съвети към Генералния директор на СЗО относно епидемичната ситуация причинена от вируса MERS-CoV. Направен е извод, че анализът на досегашната информация не дава основание да се обявява спешна готовност за справяне с голяма епидемия/пандемия.

# 8 279
  • София
Комбинация от лекарства за спин.
Доколкото разбрах, това е за тежките случаи... а за леките, с парацетамол ли ..., ако сега се окаже, че съм заразена, с какво започва лечението ..., защото в пика на заразата, едва ли всички ще бъдем в болницата ...

Общи условия

Активация на акаунт