Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 965
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 435
Къде следите в реално време заразените? Аз гледах тук, но се обновява 2-3 пъти на ден. https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html? … 99423467b48e9ecf6

# 436
Първи потвърден случай и във Филипините.

38 годишна китайка от Ухан, която е пътувала през Хонг Конг. Жената е пристигнала в страната на 21-ви януари.

https://cnnphilippines.com/news/2020/1/30/Philippines-coronavirus-case.html

Ще се подготвят с всички останали.
На ансамбъла вероятно нищо му няма.
Какви мерки очаквате толкова...

Аз очаквам драконовски мерки. Пълна забрана на пътуването от и до Китай, всички, които идват от там да са под строга карантина 14 дена.

Тези мерки се взимат сега, когато все още имаме шанс да го спрем това нещо, не се чака нещата да станат по-сериозни и тогава да се реагира, защото тогава вече е късно.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 12:53 от LillyM

# 437
2. Мутиралият в Европа вирус е с по-умерено протичане;

Ако последното е вярно явно обяснява защо няма смъртен случай извън Китай. Вероятно (а и логично) с мутирането, вирусът става по-малко агресивен, което може да обясни тази чудовищно висока смъртност сред първите заразени. Дано е така, въпреки че засега не се наблюдава тенденция за намаляване на смъртността. За последното денонощие тя пак надхвърля излекуваните случаи.
Много малко са заразените в Европа за да се прецени.

# 438
В коментарите под една от статиите за вируса (днес)в наш информационен сайт, потребител пише, че дъщеря му/ й пристига днес от Китай. Звъняли са на личния лекар, който казал, че няма какви мерки да предприемат, тепърва ще внасят тестовете и щяло да ги има във ВМА.

Казва, че полети от Китай за София има от много авиолинии. Връзката им за София: Катарски ( Доха), турски (Истанбул), Емирейтс(Дубай), Аерфлот (Москва), Еър Франс ( Париж), KLM ( Амстердам)...

Според мен СЗО, ако не решат днес да спрат всички полети от и за Китай, няма как да се спре разпространението.

# 439
  • София
Мисля си, че няма как вирусът да е мутирал за има-няма  една седмица, за да се каже, че в Европа нещата протичат по-леко. Да не говорим, че са 99% китайци, които са се заразили от първоизточника, защото всички са пристигнали от центъра на заразата. Но при те са в доста ранен стадий на болестта и няма как да се прецени как протича.

# 440
Къде следите в реално време заразените? Аз гледах тук, но се обновява 2-3 пъти на ден. https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html? … 99423467b48e9ecf6

Вероятно 2-3 пъти е достатъчно. Имаше съобщение от Ухан от 22 януари, че когато заработят всички 10 лаборатории, в които се обработват пробите, ще могат да се изследват по 2000 случая дневно. Съдейки по цифрата, с която се увеличават потвърдените заразени, вероятно вече работят, но няма как потвърдените заразени да се увеличават с по-голяма цифра от капацитета на изследващите лаборатории.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 13:39 от Vapor

# 441
В коментарите под една от статиите за вируса (днес)в наш информационен сайт, потребител пише, че дъщеря му/ й пристига днес от Китай. Звъняли са на личния лекар, който казал, че няма какви мерки да предприемат, тепърва ще внасят тестовете и щяло да ги има във ВМА.

Казва, че полети от Китай за София има от много авиолинии. Връзката им за София: Катарски ( Доха), турски (Истанбул), Емирейтс(Дубай), Аерфлот (Москва), Еър Франс ( Париж), KLM ( Амстердам)...

Според мен СЗО, ако не решат днес да спрат всички полети от и за Китай, няма как да се спре разпространението.

Това е ужасна немърливост. Как така няма какво да направят. Поне под карантина няма ли да сложат пристигащите от Китай (друг е въпроса защо въобще пристигат)? Какво като нямат тестове все още? Другата седмица уж ще има, ама тия хора дотогава ще сеят зараза къде ли не...

# 442
  • София
СЗО няма правомощия да спира и забранява полети.

# 443
  • София
A-L-I-N-A, мисля, че ако нямат предписание от РЗИ и МЗ няма на какво основание да сложат под карантина тези хора. После някой ще каже, че са нарушили правата му. Да не говорим, че и къде да ги оставят под карантина. Явно за нашите отговорни власти този проблем не е на дневен ред

# 444
Под домашни условия 10,14 дни, навън само с маска и добре дезифенкцирани ръце. Ето затова говорим, не си чешем само езиците, липса на всякаква превенция.
Няма ли някой журналист в темата, не може така да се оставят нещата.

# 445
A-L-I-N-A, мисля, че ако нямат предписание от РЗИ и МЗ няма на какво основание да сложат под карантина тези хора. После някой ще каже, че са нарушили правата му. Да не говорим, че и къде да ги оставят под карантина. Явно за нашите отговорни власти този проблем не е на дневен ред

Да, въпроса е защо нямат такова предписание?
Австралия ще поставите гражданите си под карантина на остров, а ние ще ги оставим да си щъкат по улицата...

# 446
Не знам какво правят, разчитат на термокамери... явно.. безотговорна работа.

# 447

Да, въпроса е защо нямат такова предписание?
Австралия ще поставите гражданите си под карантина на остров, а ние ще ги оставим да си щъкат по улицата...

Според пресата и нашите ще бъдат поставени под задължителна карантина заедно с другите европейци.
https://www.mediapool.bg/trima-ot-balgarite-v-uhan-shte-se-varna … i-news302860.html

# 448
Писах на РЗИ София за този случай. Ама и Ганьо е прост, само едни лични лекари знаят, особено възрастните.

# 449
  • на пистата

Oryon,ето за това говоря.Не 5 000 000 да тестват,да обръщат внимание на завръщащите се от Китай,но те и това не правят.

Общи условия

Активация на акаунт