Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 883
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 290
Ужас наистина, това е подсъдно. Вероятно са го лъгъли човекът властите че се полагат грижи за детето а реално никой не е полагал грижи.

Още нещо смразяващо, възможно е починалите да са много повече от влезлите в статистиката. Когато предварителните изследвания устоановят че пациент има белодробни проблеми се прибрягва към тест с Нуклеинова киселина (NAT) но този тест не винаги може да се извърши т.като списъкът с чакащи е много дълъг и често човекът почива от белодробна недостатъчност преди списъкът с пациенти за тестване да стигне до него. Тогава той не влиза в статистиката за починали от Коронавирус.
 https://www.segabg.com/hot/category-zdrave/medik-umrelite-korona … oveche-obyavenite
Ние за щастие понеже нямаме епидемия от Коронавирус може да тестваме хора които на 99% е сигурно че не са болни от Коронавирус, но там епидемията върви с такива темпове че не могат чисто технологично да се направят тестове за официализиране на Коронавирус за пациенти които на 99% е сигурно че са болни от него. Епидемията там се развива толкова бързо че изпреварва темповете с които сме способни да я регистрираме. Затова и мерките са толкова драконовски.

# 1 291
Тази новина още в неделя я пишеше. Май всяват и доста излишна паника. Не че е наред всичко, де... Днес от институт в Мадрид, професори казаха, че не трябва да се вярва на всичко, което се пише. Голяма част от това, цели имено паника.

# 1 292
Някой да е чул страна от Централна или Източна Европа да е наложила ограничения ? Защото, няма такава в статията Thinking

Мисля, че полските авиолинии летят до Пекин, не знам кои други централно и източноевропейски страни имат полети, за да ги ограничават.

Тесла, както е смразяващо, така е и успокоително. Оздравелите със сигурност също са повече, отколкото са влезли в статиститката.

# 1 293
Не е фалшива новина.
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51362772

Цитат
Тесла, както е смразяващо, така е и успокоително. Оздравелите със сигурност също са повече
Вярно е че тези пропуски в с-мата важат и за оздравелите, но притеснителното е че темповете на епидемията са такива че тяхната здравна с-ма се затруднява да е следва и да е регистрира. А все пак говорим за здравната с-ма на Китай, а не на Сиера Леоне.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 19:01 от Анонимен

# 1 294
Не е фалшива новина.
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51362772

Цитат
Тесла, както е смразяващо, така е и успокоително. Оздравелите със сигурност също са повече
Вярно е че тези пропуски в с-мата важат и за оздравелите, но притеснителното е че темповете на епидемията са такива че тяхната здравна с-ма се затруднява да е следва и да е регистрира. А все пак говорим за здравната с-ма на Китай, а не на Сиера Леоне.

Да, и при положение, че те самите обясниха как е протичало идентифицирането преди създаването на тестовете, беше съвсем ясно, че са силно затруднени да следват и да регистрират, а сега тепърва ще наваксват. Не виждам къде е тук изненадата.

# 1 295
  • Варна
Вчера ми попадна тази статия, но още не мога да възприема , дали е възможно, това да се случва наистина :
https://metro.co.uk/2020/02/02/wuhan-woman-screams-chinese-authorities-barricade-inside-home-12162599/

Барикадирват ги насилствено в собствените им домове.

# 1 296
  • Варна
Вярвам го.
За китайците по-скоро очаквах да разстрелват болните по стадионите, не знам кое е по-хуманно.

# 1 297
Цитат
Не виждам къде е тук изненадата.
Е все пак, говорим за Китай, това не е коя да е държава. Една от основните сили в нашата цивилизация. А реално е поставена на колене от един вирус. Като се замисля този вирус какви ефекти и последици оказва върху Китай. Аз затова казвам че според мен ние се намиране в безпрецедентна ситуация в най новата история на света. Ситуация която ще има влияние върху целият свят. В най новата история може би 11 септември беше подобна ситуация която дълго след това оказваше влияние върху много процеси в света. Макар че там не говорим за хуманитарна криза, а друг вид събитие.

# 1 298
Цитат
Още нещо смразяващо, възможно е починалите да са много повече от влезлите в статистиката.

Това е ясно. И надали изследват починалите. Те за живите нямат капацитет да изследват всички, а ако гледаш клипа на китайския юрист, нямат капацитет и да прегледат всички със симптоми, търсещи медицинска помощ...

# 1 299
  • Варна
Като се замисля този вирус какви ефекти и последици оказва върху Китай. Аз затова казвам че според мен ние се намиране в безпрецедентна ситуация в най новата история на света.
Все още не. Същата паника имаше, когато се появи птичия грип. В крайна сметка се оказа, не чак толкова голяма заплаха.

# 1 300
  • на пистата

Аз вярвам,че е така.Като гледах как арестуват хората по улиците които са без маски Sad

# 1 301
На мен ми попадна тази статия.
https://www.sciencemag.org/news/2020/02/paper-non-symptomatic-pa … coronavirus-wrong

Твърдението, че жената от Шанхай, заразила германците, е била без симптоми или в инкубационен период не е било вярно. Била си е болна със симптоми. Май все още няма твърди данни, че има заразяване през инкубационния период.

# 1 302

За китайците по-скоро очаквах да разстрелват болните по стадионите, не знам кое е по-хуманно.

Еее, не така, де....Все пак повечето оздравяват.

# 1 303
Цитат
Все още не. Същата паника имаше, когато се появи птичия грип.
Паника може и да е имало, ама аз такова чудо, като сега не си спомням, на практика цели мегаполиси и 50 милиона да живеят в затворени градове и на практика във военно положение. Като каза причи грип.........
Само това им липсва в момента на Китай
https://news.bg/world/i-opasniyat-ptichi-grip-h5n1-predizvika-zaraza-v-kitay.html

# 1 304
  • Варна

Еее, не така, де....Все пак повечето оздравяват.
Ако те барикадират в дома ти, дали ще оздравееш?

Общи условия

Активация на акаунт