Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 717
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 275
Ситуацията е много сериозна.

# 1 276
  • София
Не мога да открия новините за съмненията за заразени в Хасково и Варна. Бяха на челна страница в dir/dnes, сега ги няма.

# 1 277
Една добра новина, тестовете на болните от Хасково са отрицателни, тестът на мъжа обаче който е развил пневмония резлултатие му ще бъдат готови слдващите дни.
https://haskovo.info/122019/отрицателни-са-пробите-за-коронавиру/

# 1 278
Доколко могат да са добри подобни новини, след като по-назад в темата стана ясно, че тестовете за корона вируса хващат заразата в късен етап?

# 1 279
И аз не вярвам на тестовете. Не трябва да се  всява паника.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 17:32 от ksati

# 1 280
  • на пистата
Много интересно.Мъжа от Варна е от вчера в болницата и още не са готови тестовето.Тези от Хасково са от днес и техните вече са готови.Май само прах в очите ни хвърлят.Или нищо не правят или има нещо притеснително.

# 1 281
Зависи от случая, според мен освен с тестовете лекарите могат да преценят и по симптомите, но именно за да се спази основният принцип в медицината за който говорех по назад, те са длъжни да направят тестове дори и симптомите да не отговарят точно на Коронавируса за да са сигурни. Аз например съм убеден че морякът от Варна не е болен от Коронавируса, сипмтомите му не отговарят но и при него са длъжни да направят тестовете за да спазят този принцип. За новите 6 случая които се изследват във Варна за Коронавирус не знам, дано и те не са болни от тоя вирус, но предстои да видим в следващите дни.

# 1 282
Според мен, още няма 100% сигурност дали това са всички симптоми. А при кръстосана инфекция, ще има промяна в симптомите.
Още се проучват начините на заразяване, какво остава за симптомите да са сигурни. Те все още са вероятни.

# 1 283
  • София
Семейството от Хасково не беше ли се върнало около 22 януари? Това са си почти 2 седмици, приети са в болница с оплаквания - според мен в този случай не би трябвало тестът да е фалшиво отрицателен. Много се надявам поне.

# 1 284
  • София
Diorela, поръчах такива маски, с филтър, четох, че са противовирусни:
Скрит текст:
Не съм наясно съвсем как става тяхната многократна употреба, как се дезинфекцира и изобщо дали са удачни.

Във видеото човекът говори, че няма достатъчно маски, няма достатъчно предпазни костюми, няма достатъчно карантинни сертификати, които ти позволяват да отидеш в болница за лечение, без тях няма лечение, а ако все пак отидеш в болница, няма места, лекуващи лекари също. Също така правителство ли, полиция ли, го търси.

# 1 285
  • на пистата
СЗО доставя 7 милиона ръкавици,5 милиона маски и 1 милион костюма...ама не разбрах на Китай или те се запасяват.

# 1 286
Цитат
Според мен, още няма 100% сигурност дали това са всички симптоми. А при кръстосана инфекция, ще има промяна в симптомите.
Факт. Има го и още един момент освен този, че това е непознат вирус, който не се знае как ще мутира в бъдеще, а може с евентуална мутация и да се измени и съответно действието му, съответно и симптомите, за това лекарите трябва да се предпазливи и да се застраховат и да изследват всеки потенциален случай, дори и симптомите да не отговарят точно.

# 1 287
Още една добра новина. Simple Smile Точно както предполагах моряка няма Коронавирус, а има ангина.
https://bnr.bg/varna/post/101223755/43-godishniat-varnenec-ne-e- … el-na-koronavirus

# 1 288
# 1 289
  • Варна
Синтезирано, кои държави са ограничили полетите до и от Китай и въведените от тях ограничителни мерки, спрямо китайски граждани и туристи / на англ. ез. / :
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-02-02/coronavirus-t … t-travel-to-china

Някой да е чул страна от Централна или Източна Европа да е наложила ограничения ? Защото, няма такава в статията Thinking

Общи условия

Активация на акаунт