Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 443
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 830
Аз съм склонна да вярвам, че вирусът е по-разпространен и тежък за азиатците, отколкото за европейците, позовавайки се на данните на Tesla. Освен това, благодарение на това твърдение, се чувствам по-спокойна по отношение на това заболяване. Трябва да благодаря на Tesla, че е забелязал тази зависимост!☺

# 1 831
Аз съм склонна да вярвам, че вирусът е по-разпространен и тежък за азиатците, отколкото за европейците, позовавайки се на данните на Tesla. Освен това, благодарение на това твърдение, се чувствам по-спокойна по отношение на това заболяване. Трябва да благодаря на Tesla, че е забелязал тази зависимост!☺

Дано да е прав, но в Европа навлезе много скоро. Ето една от първите новини за вируса от началото на януари:

https://zdrave.to/top-novini/lekarite-sa-bezsilni-nova-neizvestn … amp;cache=nocache

Намерих и руския сайт с портала, в самата Русия съобщават за пневмония още декември.

https://www.medikforum.ru/health/87414-v-kitae-pochti-50-chelove … y-pnevmoniey.html

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 21:26 от CasaDelSol

# 1 832
Това, че поразява азиатците изобщо не е доказателство за изкуствен произход.
Например маларията изтребва хората с кръвна група А. Това прави ли я изкуствено създадена?

# 1 833
blackisback, без да се обиждаш, но си личи, че се занимаваш с неща, които са далече от науката. Иначе щеше да знаеш, че първо едно проучване пролет не прави, едно нещо за да се приеме за истина или факт трябват много повече доказателства от това и много по-голям брой проучвания, а най-добре е мнението на експерти или експертни организации, които са прочели и анализирали цялата налична информация. И второ едно проучване от 8 човека, от които само един доколкото разбрах е азиатец, е крайно малко и това се признава и от авторите на проучването. В крайна сметка проучването е интересно и повдига интересни въпроси, надявам се учените да разровят повече в тази посока, но от това засега не могат да се вадят генерални заключения.

# 1 834
Чета за румънската пациентка . Дошла от Китай през Лондон , но скрила че идва от Китай . Почувствала се зле преди 5 дни , но сега отишла в болница . Толкова за гениалната идея на нашите власти за "домашна" карантина базирана на съвестта .

# 1 835
Намерих и руския сайт с портала, в самата Русия съобщават за пневмония още декември.

Тази пневмония в Ростовска област през декември не е ли същата, за която съобщават  че е случаите са 8.8 % по-малко от предходната година? Т.е. не е някаква неизвестна пневмония.

https://regnum.ru/news/society/2809951.html

Или е нещо съвсем отделно?

# 1 836
Господи, какви са тези хора?! Да кажеш да са  някакви необразовани. Криела се... Да я питаш с каква цел. Отчайвам се вече.

# 1 837

Ама разбира се, чувствай се по-спокойна. Само дето няма подобно нещо доказано освен в кристалната топка на Тесла.
Заболели са повече азиатци, в Азия, където гъстотата на населението е направо като в мравуняк.

Няма никаква зависимост за смъртност или заразност за сега базирана на раса.

# 1 838
Спокойствието е здраве! Дори и при евентуална заплаха, когато сме спокойни, съпровителните сили на организма ни са по-силни, отколкото при стрес. Това твърдение е вече доказано! Затова е по-добре за всички нас да проявим здрав разум, като се опитаме да се позовем на оптимистичните прогнози до момента. Още веднъж подчертавам, че трябва да благодарим на Tesla, който иска да ни покаже, че има "светлина в мрака".

Ама разбира се, чувствай се по-спокойна. Само дето няма подобно нещо доказано освен в кристалната топка на Тесла.
Заболели са повече азиатци, в Азия, където гъстотата на населението е направо като в мравуняк.

Няма никаква зависимост за смъртност или заразност за сега базирана на раса.

# 1 839
Да, мисля, че е отделно, но май правят връзка:

https://www.medikforum.ru/health/86741-rostovskuyu-oblast-nakrylo-pnevmoniey.html

Има още един линк:

ето го....

https://www.medikforum.ru/health/87414-v-kitae-pochti-50-chelove … y-pnevmoniey.html

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 21:27 от CasaDelSol

# 1 840
LillyM, така е, не се занимавам с наука или поне не с такава, няма от какво да се обиждам, даже по-назад по страниците си го признах. Но предвид, че заболяването е ново, колкото и да не разбирам от наука, вярвам, че все се започва отнякъде. Сещам се за едно от основните изследвания по тема, която ми е силна за съжаление - синдромът на поликистозните яйчници. Заключенията там през 2005 г. са направени въз основа на резултатите на 5 жени, но впоследствие се потвърждават от други изследвания в годините. Няма как да твърдя, че случаят тук е същият и едва ли не ще се повторят резултатите от това проучване с 8 проби, но явно, че и 5 жени са били достатъчни като брой за проучването и заключенията му. Още повече, че тук, с вируса говорим за принципни, статични генетични разлики, които ги има по принцип и винаги от векове.

# 1 841
Дори в самото изследване, мисля, пишеше, че все още не е потвърдено и не могат да се правят генерални заключения.
т.е това е предположение и нищо повече.
Както и да е, важното да имаме информация, а всеки може да прецени на какво да се довери, кое му звучи достоверно и кое - не. Ето, много хора смятат и че е изкуствено създаден, аз не смятам.
Просто при положение, че засега няма ясно становище, твърдящо, че вируса е по-тежък за азитците, а само предположение на база изследване върху изключително малък брой хора, няма нужда това да се твърди като нещо 100% сигурно.
А 99,9% от заразените са азиатци. Дори и в Европа и САЩ някои от случите мисля, че бяха на туристи-азиатци. Колко хора от друга раса има заразени досега - двуцифрено число? И то от скоро заразени.
Дори и в Китай смъртните случаи извън Ухан са много малко - около 20. А има няколко хиляди заразени. И пак са азиатци. Така че това не доказва нищо, освен че в Ухан не смогват да окажат адекватна помощ на пациентите колкото и да се стараят.
Иначе ако някой това го успокоява - ОК.
Те някои се успокояваха и с това, че вируса убивал възрастни хора, ама какво да кажем за 34 годишния лекар? Следил се е постоянно, млад е, не се споменава за заболявания, колегите му със сигурност са направили всичко възможно за да го спасят...

# 1 842
Цитат
Много хуманен оптимизъм. Да измират азиатците.
Логика в твърденията ти няма никаква. Даже сам си противоречиш. Броят на заразените азиатци е огромен, а смъртността, дори и там не е висока, въпреки опитите ти да докажеш противното. Предвид, че само много малък брой от друг генотип са заболели, не показва, че смъртността при нас е по-ниска или по-висока.
Не разбирам желанието ти да всяваш паника, освен, ако не страдаш от параноидно разстройство.
Имам и друга теория, пишеш книга и правиш сюжет.
И къде видя да надувам фанфарите, и да се радвам че хора умират. Несериозно е това което си го написала. Не държа никой никаква логика да открива, аз за себе си вече ги имам отговорите относно това което ще се случи и в Китай и в Европа с този вирус. Не държа никой да е сългасен с мен. Всеки е свободен да си има собствено мнение стига да не обижда другите хора в темата. Това е обидно което намекваш. Може би и по тази причина не се съобщават фактите които ви обяснявам. Вие как си го представяте, излизат вирусолозите и ви казват: Хора, спокойно, тоя вирус е опасен само за азиатци, отваряйте шампанското. Еми няма да ви го кажат защото може би не е и редно да се казва, защото ако ние сме целунати от Господ, от природата или не знам от кого, други хора не са, и има през още много страдание да преминат и още много трагедии да изтърпят. Това е истината, аз ви я казвам пък оттам нататък всеки е свободен да си има мнение така ли е не е ли. Имате си глава на раменете, мислете. Само не мога да разбера защо все аз съм неудобен. Един път съм неудобен като обяснявам слабостите по метода за определяне болни/мъртви и как той изкуствено занижава смъртността на 2% (тогава всявам паника) сега като ви обяснявам че тоя вирус е много по опасен за азиатците отколкото за вас съм неудобен защо (защото може би не всявам паника). Все съм неудобен на някого. Угодия няма. Simple Smile Може би е време да спра да пиша в темата за да не съм неудобен на никого. Така или иначе, аз за себе си открих отговорите относно тоя вирус които търсих в тази тема.

# 1 843
Докато пишех ЛилиМ написа това, което мислех и аз. Изследването е базирано на 1 и подчертавам ЕДИН китаец, сравнен със 4 афроамериканци и 2 бели. Дори не е взето в предвид кой е пушач и кой не, нито пък пола и възрастта.
Става дума за проби от донори на бял дроб.
Същият екип има още едно изследване, в което се доказва, с доста повече проби, че при пушачите има увеличение на АСЕ2.
Сега за пробите в това "изследване"
Донор 1, азиатски тип, мъж, възраст 55, бивш пушач.
Донор 2, афро-американски тип, жена, възраст 63, непушач
Донор 3, афро-американски тип, жена, възраст 28, непушач
Донор 4, афро-американски тип, жена, възраст 57, непушач
Донор 5, европеиден тип, жена, възраст 49, активен пушач
Донор 6, афро-американски тип, жена, възраст 22, непушач
Донор 7, европеиден тип, жена, възраст 47, активен пушач
Донор 8, афро-американски тип, мъж, възраст 21, непушач.
Оставям на Тесла да коментира дали според него това е изследване, което доказва нещо.

# 1 844
  • на пистата
СЗО ще се събират на 11-12.
Данните от днес.Смъртните случаи за 24 чостават същите като вчера (73)
А разболелите са с 500 по-малко от вчера.Това е много добре.

Общи условия

Активация на акаунт