Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 490
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 845
Това вече е хубава новина!

# 1 846
Цитат
Много хуманен оптимизъм. Да измират азиатците.
Логика в твърденията ти няма никаква. Даже сам си противоречиш. Броят на заразените азиатци е огромен, а смъртността, дори и там не е висока, въпреки опитите ти да докажеш противното. Предвид, че само много малък брой от друг генотип са заболели, не показва, че смъртността при нас е по-ниска или по-висока.
Не разбирам желанието ти да всяваш паника, освен, ако не страдаш от параноидно разстройство.
Имам и друга теория, пишеш книга и правиш сюжет.
И къде видя да надувам фанфарите, и да се радвам че хора умират. Несериозно е това което си го написала. Не държа никой никаква логика да открива, аз за себе си вече ги имам отговорите относно това което ще се случи и в Китай и в Европа с този вирус. Не държа никой да е сългасен с мен. Всеки е свободен да си има собствено мнение стига да не обижда другите хора в темата. Това е обидно което намекваш. Може би и по тази причина не се съобщават фактите които ви обяснявам. Вие как си го представяте, излизат вирусолозите и ви казват: Хора, спокойно, тоя вирус е опасен само за азиатци, отваряйте шампанското. Еми няма да ви го кажат защото може би не е и редно да се казва, защото ако ние сме целунати от Господ, от природата или не знам от кого, други хора не са, и има през още много страдание да преминат и още много трагедии да изтърпят. Това е истината, аз ви я казвам пък оттам нататък всеки е свободен да си има мнение така ли е не е ли. Имате си глава на раменете, мислете. Само не мога да разбера защо все аз съм неудобен. Един път съм неудобен като обяснявам слабостите по метода за определяне болни/мъртви и как той изкуствено занижава смъртността на 2% (тогава всявам паника) сега като ви обяснявам че тоя вирус е много по опасен за азиатците отколкото за вас съм неудобен защо (защото може би не всявам паника). Все съм неудобен на някого. Угодия няма. Simple Smile Може би е време да спра да пиша в темата за да не съм неудобен на никого. Така или иначе, аз за себе си открих отговорите относно тоя вирус които търсих в тази тема.

Важното е да си си самоудобен Simple Smile. Явно ти се получава и си имаш последователи. Направи си туитър и инстаграм, може и да забогатееш. Хората обичат конспирации и мъгливи теории.
Истината е, че нищо от което пишеш не е доказано и е само твоя теория.
Не отричам, че си добър в измислиците, напротив, видно е, че ти се получава, но.....не си дават сметка хората, че говорим за градове, в които личното пространство е около 10 см.

# 1 847
  • София
Докато пишех ЛилиМ написа това, което мислех и аз. Изследването е базирано на 1 и подчертавам ЕДИН китаец, сравнен със 4 афроамериканци и 2 бели. Дори не е взето в предвид кой е пушач и кой не, нито пък пола и възрастта.
Става дума за проби от донори на бял дроб.
Същият екип има още едно изследване, в което се доказва, с доста повече проби, че при пушачите има увеличение на АСЕ2.
Сега за пробите в това "изследване"
Донор 1, азиатски тип, мъж, възраст 55, бивш пушач.
Донор 2, афро-американски тип, жена, възраст 63, непушач
Донор 3, афро-американски тип, жена, възраст 28, непушач
Донор 4, афро-американски тип, жена, възраст 57, непушач
Донор 5, европеиден тип, жена, възраст 49, активен пушач
Донор 6, афро-американски тип, жена, възраст 22, непушач
Донор 7, европеиден тип, жена, възраст 47, активен пушач
Донор 8, афро-американски тип, мъж, възраст 21, непушач.
Оставям на Тесла да коментира дали според него това е изследване, което доказва нещо.

Точно щях и аз да пиша за пушачите.
Освен пушенето и лекарства за високо кръвно могат да повлияят на АСЕ2

# 1 848
Демек, мен ако ме тресне короната направо ме отписвайте.

# 1 849
Цитат
Важното е да си си самоудобен Simple Smile. Явно ти се получава и си имаш последователи. Направи си туитър и инстаграм, може и да забогатееш. Хората обичат конспирации и мъгливи теории.
Истината е, че нищо от което пишеш не е доказано и е само твоя теория.
Съгласен съм, човек е най важното да се чувства добре в своята кожа. Мен затова и не ми пука че в началото бях неудобен като всявам паника, а сега съм неудобен като не всявам паника. Разбира се че нищо от това което пиша не е доказано, в момента в който почне с европейските пациента да се случва това което се случва с азиатските ще се докаже че греша. Да се надяваме че не греша, нали не искате да се докаже. То не е във ваш интерес, да се докаже че греша.

# 1 850
  • на пистата
И мен и мъжо 😃😃😃

# 1 851
Аз наистина се дразня на нашите медии, доколкото имам информация, в Турция съобщават много повече новини за вируса. Да, не трябва паника, явно новините за хазарта, НС, билетчета, колекции, евро и т. н. са по- наложителни днес. Поне да кажат министрите на здравето в ЕС събраха ли се, какво казаха, решиха...
И само като се сетя с колко хора от Европа ще имаме среща скоро и си премислям какво ли не.....

И на мен това ми прави впечатление - как БГ медии отбягват новината. Разбирам, че в страната се случват много и все важни сътресения, но умишленото спестяване на информация по този въпрос прави нацията не информирана и необразована. Което всъщност е първата предпоставка за провал при едина такава чума.
Ако ще ви успокои - същата тенденция забелязвам и при чешките медии. Чехите пътуват адски много, Прага е гъчкана с азиатски туристи и направо ми се струва невъзможно до сега да нямат нито един заразен. Пу-пу.. дано не дърпам опашката на дявола!

# 1 852
  • Варна
Joy
Още веднъж подчертавам, че трябва да благодарим на Tesla, който иска да ни покаже, че има "светлина в мрака".
Леле...Joy

Искам да питам съфорумката дето ще се крие на вилата в случай на епидемия, как ще се издържа през това време?
Ще посети ли лекар ако си счупи да речем ръка или вдигне кръвно. И защо очаква, че ще има работещи магазини в слабонаселените места?

# 1 853

Споко, Corona се прекръсти на Ebola fresh. Не намирам картинката, но е на бира Simple Smile

# 1 854
Хексе, и ти ли си от хората които ще се радват ако се докаже че греша........Това не го разбирам, честно.

# 1 855
  • Варна
Хексе, и ти ли си от хората които ще се радват ако се докаже че греша........Това не го разбирам, честно.
Няма нищо общо с теорията ти / за която смятам, че няма никакви доказателства на този етап/, по скоро в склонността на хората да вярват в това, което им се иска, та чак и благоговеят пред този, които им поднася неистината.

# 1 856
Скрит текст:
Към 28 януари от 138 случая 36 са били в интензивното отделение, 28 са се възстановили, пет са починали. Тоест, смъртността на пациенти с тежки състояния е била 3,6 на сто. Вчера (3 февруари) почина друг пациент, което доведе смъртността до 4,3 на сто. Като се имат предвид пациентите в Отделението за интензивно лечение, вероятно има повече смъртни случаи. Коефициентът на смъртност също може да нараства, но не значително.

Хоспитализираните са склонни да имат тежки или животозастрашаващи състояния. Пациентите с леки симптоми се настаняват в карантина у дома. Не сме събрали данни за процента на случаите, които прогресират от леки симптоми до сериозни симптоми. Ако пациентът премине от сериозни състояния до животозастрашаващи състояния, пациентът ще бъде изпратен в интензивното отделение. Сред 138 пациенти 36 са били прехвърлени в отделението за инсулт, което представлява 26 на сто от всички пациенти.
От интервюто на доктора. Високи проценти.
2/3 от лекарите били заразени. Кой ще ги лекува...

Какво за лекарствата за кръвно?

# 1 857
Лекарства за кръвно явно с необходими в България, защото огромен процент драматизират излишно.

Смешното е, че и маски носят, макар че тези маски са предназначени за предпазване на другите, а не за защита.

Успокойте се бе хора, така или иначе ще умрем всички. Адски ще е тъпо ако прекарате остатъка от живота си в изолация и бране на коприва и гъби в отдалечен район.

# 1 858
Да, мисля, че е отделно, но май правят връзка:...

Като чета, мисля, че правят връзка единствено, защото и двете са пневмонии. В линка, в който пишат за ростовските случаи цитират и като цифри колко са били 2018-та, колко са били 2019-та. Явно става дума за "обичайната" пневмония.

# 1 859
Хексе, брех да му се не види, уж аз бях този който всява паника в темата, сега когато аз съм този който НЕ всява паника в темата а пък други много искат да се всява паника и хората да треперят, обявяват за неистина това че вирусът е много по тежък за азиатските пациенти. Чудесно, за да докажете тезата си, трябва да игнорирате медицинските доказателства, вие вече го направихте, и да посочите къде са смъртните случаи с европейски пациенти, то едно усложнение при тях няма, ама както и да е. Вие щом искате да всявате паника, всявайте, ваша си работа, щом има хора които да ви се връзват.

Общи условия

Активация на акаунт