Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 383
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 890
Намерих и руския сайт с портала, в самата Русия съобщават за пневмония още декември.

Тази пневмония в Ростовска област през декември не е ли същата, за която съобщават  че е случаите са 8.8 % по-малко от предходната година? Т.е. не е някаква неизвестна пневмония.

https://regnum.ru/news/society/2809951.html

Или е нещо съвсем отделно?

Не знам, но правят връзка в новината при появата на първите известни случаи в Ухан. Просто се “върнах назад”, защото се сетих, че бях чела в наша “ жълта медия” ( която често превежда от руски и английски сайтове) за нова пневмония в Китай още преди ТВ или други медии да го съобщят. Ясно ми е,  че вируси и усложнения могат да възникнат винаги. Както случаите на странния вирус с дихателна недостатъчност на няколко души през лятото в хотел на остров Фиджи, резултати от изследането  за това в медии не видях, но тук датите съвпадат.
Най-вече го пиша, защото си мисля, че е минало много малко време, за да се опознае вируса, дано не се налага и да го “опознаваме”.

https://zdrave.to/top-novini/lekarite-sa-bezsilni-nova-neizvestn … amp;cache=nocache

Не знам защо, но от руската платформа, като копирам линка, се появява друга новина от платформата.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 23:59 от CasaDelSol

# 1 891
Във Испания и Румъния потвърдени случаи днес

# 1 892
Между другото, за статистиката, не знам дали някой го е публикувал, но към момента според СЗО - на базата на 17000 случаи, 82% са леки, 15% - тежки, 3% - критични. Смъртността е 2 и даже под 2% от регистрираните случаи.

https://twitter.com/WHO/status/1225797786903277568
18 минута.

# 1 893
  • на пистата
В сайта на СЗО е публикувано,че срещата ще е на 11-12.02

# 1 894
  • София
Съвсем се вкарахте във филми.
Открили, че ензимите при един китаец са по-високи и край вече при всички китайци е така. А че този ензим може да се повиши от пушене или лекарства са подробности  Frowning1
Защо няма починали европейци? Ми първо вирусът не е толкова смъртоносен и второ са под наблюдение от самото начало. В линка от Pure докторът го казва съвсем ясно. Голама част от заболелите го изкарват леко. Те се лекуват у дома. Колко са никой не знае, защото никой не ги следи, предполага се, че са много. Някои развиват 2та седмица усложнения. Какъв процент са не се знае. От тях 26% стигат до живото-застрашаващо състояние. Смъртността при тежко болните е 3-4,3%, при живото-застрашаващите 15%. Данните са за болницата.
Допълвам се - данните от Vapor говорят за същото

# 1 895
В сайта на СЗО е публикувано,че срещата ще е на 11-12.02
Ама хич не бързат !

# 1 896
Професора говореше малко наизуст разни неща дето кой знае откъде ги е прочел, а и беше икономист, а не медик.
Именно. Светът се движи от икономиката и парите. Те имат истинските данни отвсякъде и за всичко, за да следят растежи и спадания.

# 1 897
Цитат
Между другото, за статистиката, не знам дали някой го е публикувал, но към момента според СЗО - на базата на 17000 случаи, 82% са леки, 15% - тежки, 3% - критични. Смъртността е 2 и даже под 2% от регистрираните случаи.
Как са достигнали пък сега до този извод че смъртността е даже под 2%, след като единият им метод е доказано грешен, ми е любопитно какъв е този нов метод. Какви са тия 17 000 случая и на какъв принцип са ги избрали за да стигнат до заключението че смъртта е под 2%.

# 1 898
Как са достигнали пък сега до този извод че смъртността е даже под 2%, след като единият им метод е доказано грешен, ми е любопитно какъв е този нов метод. Какви са тия 17 000 случая и на какъв принцип са ги избрали за да стигнат до заключението че смъртта е под 2%.

Жената казва буквално " смъртността е 2 и даже под 2 процента от регистрираните случаи". Това ме навежда на мисълта, че се инатят и продължават да използват "доказано грешния" си метод.

# 1 899
Тя едва ли е и два процента смъртността, имайки предвид, че реално не знаят колко са болните.

# 1 900
Ама то дори и по доказано грешният им метод не е под 2%. Ясно новият метод е ЕЖК, (една жена каза че е под 2%).
Те нека си го използват доказано грешният метод няма нищо лошо. При него резултатът е изкуствено занижен и аз да съм начело на СЗО ще настоявам той да се използва за да не се плашат излишно хората.

# 1 901
Тя едва ли е и два процента смъртността, имайки предвид, че реално не знаят колко са болните.
Да, реално вероятно не се знае нито колко са болните, нито колко са оздравелите, вероятно смъртните случаи са най-точни, ако допуснем, че всички в тежко състояние търсят и намират болнична помощ.

Тесла, аз не знам при тези 17000 регистрирани болни колко смъртни случая има. Ако ти знаеш, сподели данните, за да видим  дали СЗО наистина борави с ЕЖК. В случая жената е епидемиоложката на СЗО, но може тя да го е чула от съседка, прочела във форум.

# 1 902
  • София
Аз преди време писах ли, че грипът в САЩ е по-смъртоносен
Освен това болниците са пълни и не могат да поемат всички тежко болни Disappointed

# 1 903
Цитат
Тесла, аз не знам при тези 17000 регистрирани болни колко смъртни случая има. Ако ти знаеш, сподели данните, за да видим  дали СЗО наистина борави с ЕЖК.
Ами и аз не знам, затова питам какви са тия 17 000 случая и как са ги избрали за да стигнат до извода че смъртността е под 2%. Отговорът който получавам е ЕЖК. Аз не те нападам теб, ти просто съобщаваш факта че ЕЖК на една пресконференция е казала че смъртността даже е под 2% което е много учудващо и даже би било хубаво да е истина, но за съжаление не е, след като доказано грешният метод който занижава крайният резултат не показва това, и затова питах има ли яснота как пък сега е достигнат този резултат.

# 1 904
Аз не те нападам теб, ти просто съобщаваш факта че ЕЖК на една пресконференция е казала че смъртността даже е под 2% което е много учудващо и даже би било хубаво да е истина, но за съжаление не е, след като доказано грешният метод който занижава крайният резултат не показва това, и затова питах има ли яснота как пък сега е достигнат този резултат.

Не, грешно си ме разбрал. Аз казах, че в официалната дневна пресконференция на СЗО епидемиоложката на СЗО съобщи тези данни, събрани от СЗО.  Съжалявам, ако не съм била ясна.

Общи условия

Активация на акаунт