Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 443
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 120
  • на пистата
Добре де,как така на 04.02 се е прибрал от Китай и не е бил под карантина.Представям си всекидневно колко хора от Китай кацат тук.

# 3 121
Добре де,как така на 04.02 се е прибрал от Китай и не е бил под карантина.Представям си всекидневно колко хора от Китай кацат тук.

Отдавна го говоря, че карантината у нас е само на хартия. Няма отпуски, няма болнични.

# 3 122
  • Street of Dreams
Гледах видео, в което ще вадят труп в типичния жълт чувал от дома му. Хората далеч не умират само в болниците - не. И едва ли се прави аутопсия и едва ли се броят към статистиката.

Училищата във Виетнам затварят до края на февруари, заради вируса.
https://twitter.com/BNODesk/status/1228977716780769285?s=19

Вече и най-големите скептици трябва да видят, че нещата са по-сериозни, отколкото ни се представят и това не е просто вирус. Някои медии вече го определят като неконтролируем и идващ все по-близо.

# 3 123
Гледах по БНТ преди малко новините за украинеца завърнал се в Стара Загора.В мамента е бил под карантина и са му били взети проби за тест.

# 3 124
И аз това гледах. 3 години живее и работи в Китай и сега рекъл да се върне. Точно в България. Защо не е бил под карантина през тези 12 дни, откакто е тук, не е ясно. Дали е спазвал карантина у дома, не казаха. Най-вероятно не е. Ще има паника утре в Стара Загора.

# 3 125
Дано случаят в Ст. Загора не се отнася за този вирус, но е показателно за “ мерките” ни. И не може да се разчита на случайността и късмета, както и на разсъжденията/ сравнения за грип и морбили. Това са отдавно познати болести, за които сме подготвени, има превенция, ваксини и лекарства.
Особено ми направи впечатление допускането за заразяване като с морбили.

# 3 126
Дано не е заразен . Украинец да спазва доброволна карантина , даже смешно звучи . Казаха ли от коя част на Китай идва ?
Ясно е че този и такива случаи бяха предотвратими ако имаше реални мерки а не имитация на дейност . Престъпно нехайство .

# 3 127
Човекът може да се е разболял от  друг вид грип, който може да е нормален за Стара Загора за момента. Все пак не е бил 3 години в града и имунната му система трябва де се настрои.Нека изчакаме резултатите.. А иначе ще си има паника в региона.

# 3 128
Може , въпроса е как "работи" системата и е въпрос на време да дойде реално болен , ако вече не е дошъл .

# 3 129
  • София
Доколкото чета, човекът еднократно е имал по-висока температура. Едва ли ще е нещо повече от настинка. Просто се застраховат

# 3 130
  • Варна
Може , въпроса е как "работи" системата и е въпрос на време да дойде реално болен , ако вече не е дошъл .
Не работи, няма система.
Само първите 2 - 3 случая бяха обгрижени по някакви стандарти, замазаха ни очите и това е.
Както ви казах за Варна първият мъж го докараха с линейката от летището, всички са били със специални костюми, след това прегледа на рентген...ларж, парламата до входа на болницата.
На втория Варненец са му отказали тест в. Сф, или по точно са искали да си плати теста...от там поема за Варна как и с какво не знам.Влезе човека кат пич в болницата, завъртяха ключа на стаята и тва е. Аз не видях някой по специално облечен в това отделение, даже студентите си щъкаха спокойно.
Ако в бг има коронавирус ще стане мармалад...

# 3 131
  • Street of Dreams
Потресена съм.

# 3 132
Абсурд е да се надяваме, това нещо да не дойде в България, дори затваряне на границата за хора идващи от Китай, вирусът пак ще си намери пътечка, аз се успокоявам единствено с факта, че в Европа за сега го карат по-леко, но е прекалено рано да се каже каквото и да било, сега чакам да видим какво ще стане в Египет, за сега един болен, който се е върнал от Китай и вероятно се е заразил там. Притеснява ме факта, че 10% от световното население е под карантина, това е сигурна финансова криза.

# 3 133
Въпросът е не дали, а кога ще дойде covid-19 в страната ни.Колкото по-късно толкова по-добре.Да стискаме палци да не е болен от този вирус .

# 3 134
Досега само на палци караме.
12 дена се е размотавал някъде, как е стигнал до болницата?!?
Почти 800000000 души са в карантина, ние 80 не можем да наблюдаваме и да запрем 2 седмици...
Отвратително безхаберие и липса на всякакъв контрол.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 21:13 от papi6

Общи условия

Активация на акаунт