Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 576
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 135
  • София
Седим тука, един куп безропотни нещастници, някакви мутри малоумни ще ни изтребят, а ние и гък няма да кажем.
Не помня скоро да съм била толкова бясна.

# 3 136
Проследяване наживо случаите на коронавирус по света (ъпдейтва се ежедневно).
https://infographics.channelnewsasia.com/wuhan/gmap.html

# 3 137
  • Street of Dreams

И аз забелязах, че във Виетнам и в Германия случаите са еднакъв брой, а мерките са коренно различни... Както казах в началото - не не се пуашим, ние сме над тези неща...

Колко отчаян е Китай ли? Толкова отчаян:

Китай опитва 3000-годишен традиционен цяр на заразени с вируса пациенти.

Нещо като пръснането с нещо си там - пак изглеждаше отчаяно. Пласeбо ефект дали ще помогне?

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 23:16 от OnDiNe_

# 3 138
  • Буркина Фасо
хем е на живо, хем се обновява ежедневно ... ??? някак си не  върви.

# 3 139
Седим тука, един куп безропотни нещастници, някакви мутри малоумни ще ни изтребят, а ние и гък няма да кажем.
Не помня скоро да съм била толкова бясна.
И аз. Нямам обяснение защо и докога ще търпим, всичко!

# 3 140
  • Варна
Може , въпроса е как "работи" системата и е въпрос на време да дойде реално болен , ако вече не е дошъл .
Не работи, няма система.
Само първите 2 - 3 случая бяха обгрижени по някакви стандарти, замазаха ни очите и това е.
Както ви казах за Варна първият мъж го докараха с линейката от летището, всички са били със специални костюми, след това прегледа на рентген...ларж, парламата до входа на болницата.
На втория Варненец са му отказали тест в. Сф, или по точно са искали да си плати теста...от там поема за Варна как и с какво не знам.Влезе човека кат пич в болницата, завъртяха ключа на стаята и тва е. Аз не видях някой по специално облечен в това отделение, даже студентите си щъкаха спокойно.
Ако в бг има коронавирус ще стане мармалад...

Ужасно !

# 3 141
Абсурд е да се надяваме, това нещо да не дойде в България, дори затваряне на границата за хора идващи от Китай, вирусът пак ще си намери пътечка, аз се успокоявам единствено с факта, че в Европа за сега го карат по-леко, но е прекалено рано да се каже каквото и да било, сега чакам да видим какво ще стане в Египет, за сега един болен, който се е върнал от Китай и вероятно се е заразил там. Притеснява ме факта, че 10% от световното население е под карантина, това е сигурна финансова криза.
Не съм съгласна с “вирусът пак ще си намери пътечка”.
Според мен навременното затваряне на полетите от и за Китай щеше да ограничи или недопусне навлизането му в другите страни. Пример е случаят с англичанина, който зарази няколко човека във Франция, след бизнес семинар в Сингапур с участници от Китай. А за влизащите в БГ пътници контрол за вируса няма. Това се вижда и от изнесените примери тук, от личните и служебни пътувания на хора, които познавам и изобщо от факта, че разчитат на термокамери, за които стана ясно, че в много случаи са безсмислени.
За двамата студенти вдигнаха Спартан,  медиите прегряха и ги изолираха, само защото идват от Ухан и беше общоевропейко решение. За другите- нищо: Здравните министри в  ЕС се смеят и хвалят на срещата за “ сигурните мерки” ( пример българския), а СЗО се събира да го кръщава.

# 3 142
Дори и да бяхме затворили границата, просто щяхме да го забавим, иначе съм съгласна, че точно това трябваше да се случи и то много по-рано. Така и не разбрах ЕС защо действа така спокойно, все едно нищо кой знае какво не става. Е от такова държание ми идват идеите за конспирацията. Едните затвориха границата като уплашени пилета още преди да има каквато и да е информация за вируса , а другите седят и си подсвиркват въпреки очевадната заплаха. Все си мисля, че има нещо гнило в цялата тая история с Китай. Аз на случайности в 21 век не вярвам.

# 3 143
Може , въпроса е как "работи" системата и е въпрос на време да дойде реално болен , ако вече не е дошъл .
Не работи, няма система.
Само първите 2 - 3 случая бяха обгрижени по някакви стандарти, замазаха ни очите и това е.
Както ви казах за Варна първият мъж го докараха с линейката от летището, всички са били със специални костюми, след това прегледа на рентген...ларж, парламата до входа на болницата.
На втория Варненец са му отказали тест в. Сф, или по точно са искали да си плати теста...от там поема за Варна как и с какво не знам.Влезе човека кат пич в болницата, завъртяха ключа на стаята и тва е. Аз не видях някой по специално облечен в това отделение, даже студентите си щъкаха спокойно.
Ако в бг има коронавирус ще стане мармалад...

Това е ужасяващо! Ако искат пациента да си плаща теста, кой знае колко хора няма да се изследват , заради липса на средства. А това ще води до още по-сериозно разпространение.

То стана като лаймската болест. И  тестовете на кърлежите трябва да се поемат от държавата, ама карат хората да си плащат.
Но този вирус не е лаймска болест, а е обществено опасен, поради предаване на заразата.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 23:47 от Diorela

# 3 144
Карат го спокойно, защото, ако спрат пътуванията, това значи загуби навсякъде. Самолетни компании, хотели, заведения, туристически агенции. Командировки и работа няма спрат, няма и починал заразен, който да не е азиатец.
Вече се отразява и без сериозни мерки на бизнеса извън Китай.

# 3 145
До сега само ви четях, но във връзка с последния случай бих искала да споделя моите наблюдения.
Пътувам всеки ден по един и същ маршрут и по едно и също време с ГТ. Често пътувах с китайци..които изчезнаха към средата на януари , а от седмица насам линията, която ползвам е пълна с китайци отново. Всичките са с маски, но да..
Ясно къде са били и че са се върнали. Толкоз за взетите мерки в България...

# 3 146
  • Street of Dreams
Цяла серия от туитове, показващи домино ефекта на сриващата се световна икономика.

В първото видео се виждат карго кораби край Сингапур, които просто стоят във водата. Може да е нормално, не съм била там. Останалите статии са в коментарите.

https://twitter.com/IAMIRONMAN7/status/1228855691906912256

# 3 147
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Може някой  да е давал този линк, статистика

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 02:27 от Dimana12

# 3 148
  • София
Китайците започват да правят лекарствата. Ужасявам се, че ще приложат тази химическа формула, сътворена за 1 месец върху хора. Ето това вече са отчаяни мерки на комунистическата партия. Влияние, съранични ефекти, тежки последици - никой няма да се занимавам с това.

https://www.actualno.com/world/kitaj-pochna-da-pravi-lekarstvo-p … utm_content=02_17

# 3 149
Формулата е създадена преди години за борба с Ебола - експериментална терапия е. Преди дни излезе инфо, че в Бордо заразения пациент е излекуван с това лекарство - Ремдесивир.
Ако си в супер тежко състояние, ще ти е все тая дали е експериментална или не терапията, стига да ти помогне.
Това съм  скрийншотнала че го пращах на приятелка, беше споделено тук, във форума.

Общи условия

Активация на акаунт