Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 570
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 150
Австралия и Нова Зеландия също ще изпратят самолет в Сряда за да евакуира своите граждани от кораба Даймънд Принцес. Снощи американците евакуираха 400 човека, а 48 са останали в болницата в Япония след като са били тествани позитивни през последните няколко дни.
Британците на кораба са адски ядосани и демотивирани понеже са оставени без никакво обещание за евакуация. На кораба има около 100 английски медици за да обгрижват, но за изнасяне не се говори. Евентуално можели да слязат на брега за последваща нова карантина на японска земя.
По-притеснителното е, че служител от японското Здравно министерство е сред заразените от коронавирус, при положение, че дори е липсвал пряк контакт със заразен от кораба. Смята се, че заразяването е станало на 11.02.2020 при една от дипломатическите срещи с екипажа и при спазване на ограничителните мерки от 2м разстояние.

# 3 151
  • София
Формулата е създадена преди години за борба с Ебола - експериментална терапия е. Преди дни излезе инфо, че в Бордо заразения пациент е излекуван с това лекарство - Ремдесивир.
Ако си в супер тежко състояние, ще ти е все тая

При положение, че не знаят какъв е вируса и лекуват с каквото падне - ебола, СПИН, плазма,, това е като тотото - я стане, я не стане. Едва ли ще лекуват смао тежките. Ще го шибнат на всички и който го бъде, бъде

# 3 152
Е сигурно който иска, може да откаже и да си мре... ситуацията е извънредна, затова се действа извънредно и дори извън закона. Досега се молехме за лекарство, бързо и веднага, сега пак мрънкане. Като се овладее епидемията вероятно ще си го доизследват.

# 3 153
  • Варна
Формулата е създадена преди години за борба с Ебола - експериментална терапия е. Преди дни излезе инфо, че в Бордо заразения пациент е излекуван с това лекарство - Ремдесивир.
Ако си в супер тежко състояние, ще ти е все тая

При положение, че не знаят какъв е вируса и лекуват с каквото падне - ебола, СПИН, плазма,, това е като тотото - я стане, я не стане. Едва ли ще лекуват смао тежките. Ще го шибнат на всички и който го бъде, бъде
Ситуацията го изисква, на никого не му се мре, това имат това използват

# 3 154
Така е, когато става дума за лекарство, особено такова, което е за критични ситуации, стандартите са по-ниски и може да се експериментира по-свободно. За ваксините обаче стандартите са много високи и така и трябва да бъде, защото те се слагат на здрави хора. Затова и ще трябва да почакаме за ваксината.

# 3 155
По-притеснителното е, че служител от японското Здравно министерство е сред заразените от коронавирус, при положение, че дори е липсвал пряк контакт със заразен от кораба. Смята се, че заразяването е станало на 11.02.2020 при една от дипломатическите срещи с екипажа и при спазване на ограничителните мерки от 2м разстояние.
Това говори много за заразността на вируса - даже няма нужда да си в контакт с болен, само да минеш за малко на място, където има заразени...
А идват и си ги отнасят, внасят си заразата...
Ще ги държат в карантина, но пилоти, персонал в самолета стават силно застрашени. А който ползва този самолет после...

# 3 156
  • София
Вчера с дъщеря ми бяхме в софийски мол. Детето се притесняваше, гледа новините, чува ни вечер какво си говорим с баща ѝ , та заяви, че не иска да влиза в магазини с китайска стока. Напрактика пазарувах спокойно единствено в Уайкики Smile  Уплашила се е, а аз се опитвах да и обясня за висуристе, бактериите, разликите и пр. Накрая видяхме една китайка с маска и си тръгнахме. А всъщност за мен този вирус вече няма как да не е навсякъде  по света. В България едва ли ще разберем скоро, при все, че толкова пътуват, а дори и да искат да се изследват цената на теста е 200лв. От линка даден по-горе, с броя на случаите по държави ясно се вижда, че заболеваемост в бедни държави няма. Това е защото не се изследват, не щото няма. Според мен, разбира се. . Та и тук така.

# 3 157
Абсолютно. Който не е стъпвал в болница, той може да си мисли, че е като по филмите и доктор Хаус си умира да го диагностицира,а някъде група млади доктори брейнстормват и откриват магически цяр. И у нас, че и по света здравните системи са супер натоварени и бавни и без този вирус. Сто пъти четох симптомите и лично аз не знам как да се отличи този вирус от обичайния грип. Китайските доктори може и вече да го различават, но из Европа? И без тест? Само ако някой има азиатки черти или признае за пътуване там... евентуално....

# 3 158
Гледахте ли днес проф. Кантарджиев? Каза че лятото такива вируси не виреели?!? Шефът на СЗО каза, че това не е сезонен грип и сезоните не му влияят.
Опитват се да намалят паниката.
Иначе каза, че материалите на украинеца още не са пристигнали и ако са изпратени и съхранени както трябва ще има резултат.
Апелира да не се хабят маските, че ще има нужда и недостиг. Който няма - да си прави от три слоя марля и памук.

# 3 159
Аз съм За прилагане на всякакви нови формули при такива епидемии. Те помагат на един, на друг - не, защото му трябва друго, но в такъв момент трябва да се прилага всичко налично. Нови лекарства за хронични болести се изпитват непрекъснато върху реално болни и понякога имат фатален ефект Но експериментите не спират и много болни участват. В такива ситуации пък да не се опитва всичко е абсурд.

Днес трябва да съобщят дали украинецът е заразен в Китай или просто кара някое простудно. Но не знам докога случайността може да ни пази. Нямам думи, ако карат потенциалните заразени сами да си плащат изследванията. Никой няма да плати, сигурна съм.

Продължавам да мисля, че е много важно да се удържи положението сега. Спомням си добре какво става със свинския грип. Буквално същото беше. Чу се, че в Южна Америка се появила нова смъртоносна болест. Имаше българска група туристи точно в центъра на заразата. Пристигнали, видели всички с маски по улиците и им казали за заразата. Няколко човека изпаднали в паника, заключили се в стаите в хотела и настояли да си тръгнат веднага. Върнаха ги. Повечето обаче били платили много пари и си останали да си изкарат почивката. Дойдоха си всички без произшествия, слава богу. Удържаха масовото разпространение на заразата, защото според мен американците се намесиха, беше им до границите тогава. Първия заразен у нас беше студент в Америка, който си дойде лятото и прекара първите си дни в инфекциозното отделение. Изкара леко и си отиде у дома. Лятото нещата се успокоиха, но есента с новата грипна вълна дойде вече и при нас. Помня ,че умряха набързо към 10-20 човека, имаше някаква паника тук. После вече се редуцира силно и е много по-рядка срещан. Не съм чула да има ваксина, но знам ли....
И тогава се говореше, че било изкуствено създадена болест да разреди латиносите. Е, разреди ги, доста хора си отидоха в Латинска Америка, но ние бяхме далече. Трябва да се удържи и сега на всяка цена.Имам чувството обаче, че икономическите загуби са им по-тревожни на политиците, отколкото човешките и затова се помайват.

# 3 160
Като се помайват ще стоят корабите непомръдващи по пристанищата. Това ли е икономически изгодно? На мен ми се струва, че просто няма какво да направят.
Ей ги нашите - готови сме, ама няма маски, правете си. Сто процента няма лекарства и техника.  Министерството направило всичко - разпратени са инструкции по места със съвети как да се оправят лекарите. Туй е.

# 3 161
Свинският грип изобщо не се е редуцирал, а вече 10 години обикаля по земното кълбо всеки сезон. Дори и тази година отново е част от микса. Тогава имахме късмет, че този щам не е по-смъртоносен от останалите сезонни грипове, защото можеше и да не е така.

Иначе при грипа не всяка смърт е директно свързана с него, напр. пневмония и дихателна недостатъчност. Спомням си проф. Кожухарова обясняваше, че в САЩ правят много точни статистики и при всяка грипна епидемия до месец след това се наблюдава съвсем ясно рязко увеличение на смъртността по всички останали причини - инфаркти, инсулти и т.н. И тъй като много често като причина за смъртта може да е посочено нещо друго или съпътващо заболяване специалистите използват модели, с които  изчисляват истинските поражения от грипа. За България това са около 4-5 хиляди смъртни случаи на година в следствие на грипа.

Възможно ли е и при новия коронавирус да е така? Да, особено като се има предвид, че е по-тежко протичащ вирус, но все още е прекалено рано за по-точни статистики и по ясна картина.

# 3 162
На нито една страна икономически не му е изгодно да има вирус, въпроса е коя повече ще пострада, първенците са САЩ, ЕС и Китай, 4та е Япония.Няма как близо 65 на 100 от китайците да са под карантина и да няма криза, все пак всичко иде от Китай не го забравяйте това.
Иначе за лекарствата не съм съгласна, че трябва да се експериментира на хора, който карат вирусът леко, по-вероятно е да го използват на тези в по сериозно състояние, все пак доколкото знам много хора го изкарват на крак, някак си не върви на човек, който видно не е заплашен със смърт да си даваш това онова, ако го правят наистина ще взема да си помисля, че всичко е умишлено. Смъртността продължава да е най-висока в Хубей, и преди го коментирах, Вие казахте че в останалата част на Китай по късно е тръгнало, еми нещо не ми се връзват нещата, случаите в другите части са над 12000, от тях са починали 75 човека, в Хубей има 58000 заразени, това прави почти 5 пъти повече от останалия Китай и има близо 1700 починали, което е близо над 20 пъти повече от другите провинции. Нещо има 100 пъти ви го казах, гледам аз няколко дни картата със серен диоксид, забелязвам, че се повишава сутрешно време около 8-9 часа Китайско време, през останалата част на деня са 5-6 пъти по ниски. Централите едва ли работят само сутрин от 8 до 9, и едва ли крематориумите изгарят тела, само по това време, или пръскат някаква отрова или горят телата на полетата в района на Ухан.

# 3 163
Обадиха ми се от пощата, че имам пратка. От Китай, бях я поръчала още в началото на декември. Сега се чудя, нали уж са спрени, а тази дойде? Дали да я вземам...

# 3 164
Вече три пратки си получавам аз от Али експрес. Позабавиха се, но ги получихме. Сега са ни на път още две.

Общи условия

Активация на акаунт