Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 651
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 255
Никога не съм вярвала, че подобен кошмар е възможен в наши дни.

Защо? Имайки предвид мощта и влиянието на фармацевтичните компании, мисля, че е реалистично да очакваме зачестяването на подобни кошмари в бъдеще.

# 3 256
Много филми гледате.

# 3 257
https://twitter.com/coronaviruscare/status/1229586125628551173

Директор на болница в Ухан, почина днес от коронавирус. Това е първи случай на загинал директор на болница причинена от новия коронавирус. Доколкото четох в коментарите е роден 1969г. Както с предния починал лекар и тук първо е съобщено че е починал, после са казали, че не е, но накрая е потвърдено. Явно като изпаднат в клинична смърт правят ЕСМО с надеждата, че ще се върне към живота, а преди това е изтекла информация по медиите.

https://twitter.com/HelenBranswell/status/1229516440308502528

Таблица с по подробни данни за годините на пациентите, заболели и починали.

https://twitter.com/HelenBranswell/status/1229516448235708416

Тук ясно се вижда, че случаите на загинали при мъжете са доста повече от жените и смятам, че именно хигиената на жените подпомага тоя % при мъжете да е по-голям. Също така в коментарите чета, че тютюнопушенето при мъжете в Китай е по-високо, така че и това може да бъде фактор.

# 3 258
В Германия са обявени 16 болни някаква идея откъде са уловили , последните случаи.

# 3 259
  • Street of Dreams
Тоест по подразбиране жените са по-чисти от мъжете, така ли? Не мога да се съглася, може би някъде в бг е така.

Не видях таблицата с възрастта.

Тази сутрин четох това. Двама англичани са диагностицирани с коронавируса, казват им, че ще ги водят я болница, но всъщност ги водят в хостел. Те самите недоумяват какво става.

British couple on cruise ship test positive for coronavirus

https://f7td5.app.goo.gl/XUD8LS

Sent via @updayUK

# 3 260
Видях таблиците с възрастта и твърдо не им вярвам. Това ме задължава да не вярвам и много на инфото, че вече има спад на заболелите, а много ми се иска да намаляват.
Виждам, че англичаните са по-отнесени отколкото са тук нашите управници. Смятам, че трябва тези заразени да протестират, не да се чудят защо са в хостел. Поне да са в Риц. Като ще е гарга, да е рошава.
Украинците не са просто комунисти на власт, като в Китай. Там на власт са от огледалното лице на комунизма. По-добре за тях е всъщност да останат в Китай и ако се наложи там да ги лекуват. Ще имат повече шансове, отколкото в Украйна.

# 3 261
Като знам британското здравоопазване какво е, не бих се очудила да ги изпратят в хостел за карантина. Вероятно искат да е предназначено място за болни от коронавирус, за да избегнат заразяване в болниците. Все пак говорим за Великобритания, там тия неща са напълно нормални, те всичко лекуват в парацетамол вкъщи. Даже моята дъщеря като имаше коксаки ме изпратиха за домашна карантина с високата температура, и на 10 мнения да отидеш и 20 пъти да отидеш в спешното те връщат вкъщи, ако състоянието се влоши до критично, тогава хоспитализация.

Забравих да уточня, че моето дете е с 4 фебрилни гърча и ме върнаха.

# 3 262
  • Street of Dreams
Конспиративните теоретици намериха книга за вируса в Ухан. Grinning

Като сме започнали по тази линия, отново ще заявя, че не вярвам на числата, подадени от Китай.

Очаквах, че след като за една вечер признаха 15 000 нови случая, нещата да вървят по права линия.

Първо, при този страхотен и тотален локдаун на цял Хубей ние няма как да знаем какво става в действителност.

Второ, при този див комунизъм кой ни посмял да изрече истината? Който посмее, ще опере пишкира - има много примери. Мотивацията на локалните политици да изрекат истината сигурно е нищожна. В противен случай идва армията, локдауна и икономическия колапс. Предполагам, че числата са толкова истински, колкото на едни избори в комунистически режим.

Съмнявам се в методите на тестване, в локалните политици, които трябва да предадат информацията нагоре и накрая в политбюрото, което също фризира нещата пред света.

И трето, кой ти очаква истински числа в страната на фалшификатите?

Числата им са също като останалото в Китай - фейк и пропаганда.

Дано да греша.

# 3 263
В Германия са обявени 16 болни някаква идея откъде са уловили , последните случаи.
14 са в Баерн (жената и две от деца на първи заболял и вече са изписани).Всичките са свързани с ф-ма Веспо.А другите двама са в Щутгарт ..евакуираните от Ухан.

# 3 264
  • Sofia
14 са в Баерн (жената и две от деца на първи заболял и вече са изписани).Всичките са свързани с ф-ма Веспо.А другите двама са в Щутгарт ..евакуираните от Ухан.

Тук каква е връзката с работодателя - колега от китай ли ги е заразил?

# 3 265
Разликите във функционирането на имунната система между жените и мъжете, които между другото са документирани в множество видове, се дължат на:

-Различни хромозоми (Х хромозомота съдържа някои гени, свързани с имунната система)
-Различни хормони (Естроген, Прогестерон, Андрогени всички те имат влияние в/у имунната система)
-Фактори от околната среда (Хранене и Микробиом)

https://www.nature.com/articles/nri.2016.90

Защо? Имайки предвид мощта и влиянието на фармацевтичните компании, мисля, че е реалистично да очакваме зачестяването на подобни кошмари в бъдеще.

Е добре де, тея фармацевтични компании не можаха ли да го пуснат тоя вирус някъде в Африка да речем, досега да беше обиколил земното кълбо. Вярно, че китайците в началото изпуснаха положението, но сега не може да им се отрече, че правят чусеса от храброст и все пак дават време на останалия свят за реакция и подготовка. Реално малко са държавите, които могат да наложат толкова драконови мерки и в такъв мащаб.

# 3 266
Току-що си взех пратките от Китай от пощата, от миналата седмица имах една и от тази още две. Най-кратко време е пътувала едната- 2 седмици, другите много по-дълго. Сложих ги в една торба и не смея да ги отворя. Направи ми впечатление, че в пощенски клон в квартала ни и двете момичета, които се занимават с колетите от Китай бяха с ръкавици, страх ги е хората, въпреки информацията, че не може да оцелее вирусът върху повърхност повече от няколко часа.
И още нещо, обадих се на горещия телефон за въпроси във връзка с вируса в Китай, който беше публикуван преди известно време и ми вдигнаха от първия път. Една дама, докторка, каза, че няма риск от зараза от получени пратки, стоки, колети и писма от Китай, прекалено дълго време пътували.

# 3 267
  • София
Сигурно могат да се дезинфекцират някак, но не знам как. Има ли някакъв спрей за домашна употреба, който може да се ползва?

# 3 268
Има един спрей Детол, но незнам колко е ефективен ако не е на алкохолна основа. Как се дезинфекцират кашони - сигурно лесно, но отвътре ако е електроника може и да е фатално.

# 3 269
  • Sofia
Охх и аз днес трябва да си взема пратките, но пустия му страх ме отказва вече няколко пъти. Казвате с ръкавици са - добре че са взели поне минимални мерки.

Общи условия

Активация на акаунт