Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 592
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 270
  • Варна
Охх и аз днес трябва да си взема пратките, но пустия му страх ме отказва вече няколко пъти. Казвате с ръкавици са - добре че са взели поне минимални мерки.
Все си мисля, че няма нужда от толкова голямо спичане.
Няма как вируса да оцелее там, тва все пак не е краста....

# 3 271
Кърпички с хлорхексидин. Хлорът трепе всичко (почти). Естествено зависи какво е съдържанието, не всяко нещо може да се дезинфекцира.

# 3 272
Излишно е да се притеснявате от пратки. Ако вирусът можеше да оцелее върху пратки сега щеше да е по цял свят.

# 3 273
Мисля, че това с пратките е малко прекалено.
Това е вирус, колкото и дълго да издържа върху повърхността, няма как да оцелее над две седмици.

# 3 274
Аз не мисля че има нещо лошо хората да са предпазливи, все пак няколко различни немски учени излязоха с имената си и казаха че вирусът може да оцелее много дни наред. Едва ли са го казали ей така само за да плашат хората. По добре да са прекалено предпазливи отколкото прекалено не. Аз по рано казах че вирусът на практика е победен и е въпрос на време да се официализира победата. Като гледам натам отиват нещата.
https://www.vesti.bg/sviat/kitaj-izglezhda-pobezhdava-koronavirusa-6105879

# 3 275
Може да оцелее дни наред, но при специални условия. Върху метал, стъкло, пластмаса и прочие непорьозни повърхности изкарват в пъти повече отколкото върху хартия, плат и т.н. Освен това колкото по-дълго се намират вирусите извън приемника толкова повече им спада възможността да заразяват.

# 3 276
  • Street of Dreams
Германският здравен министър призна, че нещата може и да отиват към пандемия и (най-после) се безпокои. Щели да взимат мерки, имали готовност и още се подготвяли по клиники и институти, които се занимават с вирусология и подобни.

Епъл е обявил, че заради короната няма да могат да си постигнат целите. Заедно с него и множество други предприятия.

Мейнстриймът започва да пише неща, които тук писахме преди седмица и повече.

# 3 277
  • Sofia
Охх аз паниката днес се престраших да взема пратките и ги метнах на терасата и не съм ги пипала - жената ми ги сложи в торбата директно. Имаше доста хора в пощата, служителките не са с маски или ръкавици - идея си нямам дали е безопасно така. Личната карта искаха т.е сме обменили вируси със сигурност .  Минах се с спиртови къпрпички след като се измих на чешмата  - май ме гони параноята ..

# 3 278
Колко дни да е пътувало до вас, за да е фатално?

# 3 279
  • Sofia
Колко дни да е пътувало до вас, за да е фатално?

Много - едната е от края на ноември, другата е поръчана края на декември. Не ме притеснява, че са поръчани преди много време, а че по държавите отлежават с всякакви други пратки, които може би са от близък период. Но... ако пък беше опасно с пратките жените в пощата вече щяха да са се натръшкали ...

# 3 280
  • София
Не може да е заразно след толкова време. Китайците правят чудеса от храброст да спрат вируса, а ще оставят милиони пратки да обикалят света, ако има опасност.
Ако се притеснявайте, минавате със спирт и готово.
Икономическите последици тепърва ще запичнат да се усещат. Епъл са първите признали си. Ройтерс днес съобщава, че може дс има недостиг на антибиотици и всякакви други лекарствата, защото много от състава идва от Китай. Скоро ще почне и автомобилната индустрия, технологиите.

# 3 281
https://youtu.be/vtHYZkLuKcI
Клипчето е на английски.
Професор по разпространение на инфекциите от университета в Кобе.
Позволили му да се качи на кораба, след като се опитал да им обясни, че така само ще заразят всички, го пращат в къщи. Той сам си налага карантината, защото по неговите думи го е страх за неговото здраве и здравето на семейството му.
Казва, че на кораба е хаос, всеки се разхожда навсякъде, без да има определени "зелени" и "червени" коридори. Половината лекари и сестри ходят без предпазно облекло, после отиват в болниците да лекуват други пациенти.
Някой пък седят постоянно със предпазното облекло, дори когато ядат или работят на смартфоните си.
По неговите думи, когато е бил на място да се бори със Ебола, САРС и холера, никога не се е притеснявал да не се зарази. А в момента го е страх, че се е заразил. Също така го е страх колко хора още са заразени на кораба от пътниците и от служителите, които се качват там.
Призовава другите държави да изтеглят своите граждани и да ги поставят под нова 14 дневна карантина.

Започвам да си мисля дали този кораб не е наистина експеримент със хората на него, за да се види колко бързо и как действа.
Но това не обяснява защо японските власти постъпват толкова лежерно с хората, които са всеки ден там, а вечер се разхождат спокойно.

# 3 282
Хората от кораба съвсем не са оставени да се разхождат свободно. Имат по 1ч на два дни време за разходка. Много от тях дори не излизат и не се възползват от това време защото се притесняват да не се заразят. За персонала - може и да си хойкат, все пак всеки от тях има специфични задачи да изпълнява.
Капитана винаги звучи много измъчен при дневните ъпдейти.

Оффтопик - не знам как имате нерви и търпение да чакате пратки от Ноеври до сега...Това е основната причина да не купувам от китайците и се радвам, че поне веднъж в тоя живот това мое нетърпение има и положителна страна Simple Smile

# 3 283
Германският здравен министър призна, че нещата може и да отиват към пандемия и (най-после) се безпокои. Щели да взимат мерки, имали готовност и още се подготвяли по клиники и институти, които се занимават с вирусология и подобни.

Епъл е обявил, че заради короната няма да могат да си постигнат целите. Заедно с него и множество други предприятия.

Мейнстриймът започва да пише неща, които тук писахме преди седмица и повече.

Какво ще рече това? Че приказките за намаляване на болните и предстоящо овладяване на заразата не са верни, а по-скоро нещата се влошават?

# 3 284
А може би, че Китай ще се справят, но останалите страни го удариха през просото...
Японците ме разочароват, как може лекарите да лекуват едновременно корабните пациенти и други по болниците?!?!?! Дано не е вярно!

Общи условия

Активация на акаунт