Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 192
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 285
Чудя се колко време ще продължи това. На самите китайци не им плащат, докато стоят вкъщи, някои имат спестявания, други не.

# 3 286
Нещо става в Япония, случаите там се увиличиха доста прeз последните дни.

Според този доктор, който е бивш шеф на Американската агенция по лекарствата и храните, Япония се намира пред прага на голям епидемичен взрив.

https://youtu.be/wMDMrDjGsnc

# 3 287
  • на пистата
Нещо става в Япония, случаите там се увиличиха доста прeз последните дни.

Според този доктор, който е бивш шеф на Американската агенция по лекарствата и храните, Япония се намира пред прага на голям епидемичен взрив.

https://youtu.be/wMDMrDjGsnc

65 случая са в Япония,не са много.

# 3 288
65 случая са в Япония,не са много.

Малко повече от това, но горе-долу толкова са били и в Ухан на 17 януари.

В случая не е толкова важно дали са много или малко, а посоката, в която вървят. Имат удвояване на случаите за последните 4 дни.

# 3 289
Допреди няколко дни бяхте в ужас от цифрите на заболели и починали. Всички, вкл. и аз се надявахме тези показатели да падат. Вчера и днес съобщават, че пика е отминал и тези стойности намаляват. Сега подозирате, че не е вярно и лъжат. Е, няма угодия. Има потребители, които упорито  търсят драма, и други--адекватни:)

# 3 290
  • Street of Dreams
Ън, за мен това означава - нещо, което твърдя от началото. Мога утре да събера статии, ако е нужно.

И аз съм изненадана неприятно от японците - очаквах адекватна реакция от тях, защото ги имам за свръхчовеци, които могат всичко. А те...

# 3 291
И аз мен е непонятно поведението им. Но, се надявам, че са наясно със ситуацията в пъти повече от потребителите на бг мама и действията им са адекватни.

# 3 292
Япония е страната, в която си перат и гладят парите отдавна.
Япония е страната, където дори таксиметровите шофьори карат с бели ръкавици.
Япония не е страна, където може да се появи зараза поради немарливост.
И поради неспазване на хигиена.
Те знаят как да спазват правила.
Не вярвам в конспирации, написах го поне два пъти.
Ако избухне епидемия в Япония, ще трябва да си редактирам мненията, защото тази нация няма как да допусне такова нещо.

# 3 293
Не знам за хигиенните им навици, но на 14.02 са имали 29 случая, сега 75.. определено се заражда нещо там, ами дано грешим.

# 3 294
Но вече допускат удвояване на случаите за нула време. И май разходки на персонала около кораба имало? Този кораб изобщо е като дишаща зараза, който го доближи дори и прихваща.

# 3 295
Но вече допускат удвояване на случаите за нула време. И май разходки на персонала около кораба имало? Този кораб изобщо е като дишаща зараза, който го доближи дори и прихваща.

Може да са наясно, че не е смъртоносно, може да имат лечение, може да ... Знам ли... Но не мога да повярвам, че Япония ще неглижира ситуацията.

# 3 296
То аз и за нас не можех да повярвам, че ще неглижираме, ама...
Не знам дали има друга страна, която да жертва икономиката си и да вземе толкова крайни мерки. Според мен няма.

# 3 297
Преди 2 години бяхме семейно в Япония
. Хотелите бяха висок клас, със всякакви екстри на тоалетните чинии с хиляди сензори и т.н и въпреки това и двете със зълва ми се сдобихме с големи пъпки...сещате се къде, които се махнаха чак след 2 месеца след третиране с какво ли не
Така че не ги възхваляйте чак толкова, азиатците са си азиатци. И улиците им са мръсни а за тълпите да не говорим
Бях учудена от всичко това, защото преди да отида и аз мислех като вас. Но не е това, което си представях
За протокола да кажа, че съм била и в Камбоджа, Виетнам, Лаос, Тайланд, Шри Ланка и Индия, но никъде не успях да се сдобия с тези гадости, а ми се случи във високотехнологичната Япония.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 11:11 от Tatti

# 3 298
И аз имам високо мнение за японците. Клипа, които пуснах не е на които и да е.
Човекът е преподавател в един от водещите им университети, доктор по вирусология и разпространение на вирусите.С повече от 20 години опит. Бил е част от хората, които са се борили със САРС, Ебола, Холера във не една епидемия.
https://www.google.com/amp/s/www.researchgate.net/profile/Iwata_Kentaro/amp
Мисля, че има защо да се доверим на неговата преценка.
Под разхождат се се има предвид персонала от японска страна. Психолози, лекари, хора от тяхното министерството. Не пътниците.
Объркала съм превода преди малко. Не се връщат лекарите и сестрите сега. Но веднъж свърши ли карантина (което е след ден) те ще се върнат в болниците. За тях карантина няма да има, както и за служителите от министерството.

# 3 299
Япония е страната, в която си перат и гладят парите отдавна.
Япония е страната, където дори таксиметровите шофьори карат с бели ръкавици.
Япония не е страна, където може да се появи зараза поради немарливост.
И поради неспазване на хигиена.
Те знаят как да спазват правила.
Не вярвам в конспирации, написах го поне два пъти.
Ако избухне епидемия в Япония, ще трябва да си редактирам мненията, защото тази нация няма как да допусне такова нещо.
Това е стар мит , че са с бели ръкавици, същото е като всички останали азиатски страни....мръсотия и тълпи, лично наблюдение на място....и "подарък от пъпки по интимните места "

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 23:25 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт