Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 935
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 315
Американците имат и други проблеми. Японска двойка туристи мъж и жена са дали положителни тестове за коронавирус малко след като са посетили Хавай. В последните дни от престоя им там мъжът е имал леки симптоми. Потърсил е медицинска помощ чак като се прибрал в Япония и състоянието му се влошило. Жена му също е болна. Сега издирват всички, които са били в контакт с тях.

https://amp.cnn.com/cnn/2020/02/18/health/coronavirus-hawaii-japan-delta/index.html?__twitter_impression=true

Този вирус затова толкова успешно се разпространява, защото е супер подмолен. Освен че се предава и безсимптомно, но когато започнат симптомите в началото са леки, а докато нещата се влошат и се разбере за какво става дума, повечето хора вече са го разнесли възможно най-надалеч. Тежко болният или мъртвият човек трудно или невъзможно да предаде вируса, но този с леки симптоми е идеалния заразоносител.
Кошмарен вирус.

# 3 316
Аз съм работила с японци, вярно е че са чисти и спретнати, ама чак да кажеш че си мие ръцете по 100 пъти и мие зъбите по 5 пъти, тия твърдения може да са за някоя хиперчистница, която изпитва ужас от микроб. Не съм била в Япония така че мнението си за тамушните няма как да дам, но определено тези в Европа са чисти колкото една съвременна Българка. Иначе да спрямо другите азиатци, наистина са по чисти, поне за пред хората.

Случаите в Сингапур, изглежда за момента одържат фронта, е на това му се казва подготовка и високо ниво на защита, Япония може скоро да пламне като факел, ако продължава така.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 09:31 от Snezhana Petrakova 651272

# 3 317
Бяха огромни червени пъпки по интимните места  не сърбяха и не дразнеха, но не се махаха в продължение на 2 , 3 месеца. Третирахме ги с какво ли не , докато те сами не се махнаха. Не знам какво беше .Във всеки случай гентамицинът не помогна. Мислех че така все ще си стоят , докато сами не изчезнаха. Мъжът ми  не го  хванаха, макар че ползвахме 1 тоалетна. И това в Япония....

Извинявам се, но как може 2-3 месеца да не отидете на лекар, та поне да ви каже какво е. Че и в същото време сте се мазали със какво ли не... И точно вие ще съдите за хигиената в Япония, която е на светлинни години пред нас?

Миналата година целият октомври месец прекарах в Япония. Най-добрата ми приятелка живее там. Много може да се каже за японците. В прекалено много неща мислят и действат различно от нас. Но за хигиената... Те са разбирали ползата от всекидневен душ и хигиена, когато ние тук в България сме се къпали веднъж годишно напролет.
Не мога да си обясня реакциите и действията на правителството им относно кораба.
В много отношения те са малко като извънземни за нашите западни стандарти. Действат много прикрито за нашите разбирания.
Надявам се да успеят да овладеят нещата, защото ако Токио пламне нещата ще се затруднят адски много.

Добрите новини продължават и днес
Заболели - 75 201
Извън Китай(вкл. Макао, Тайван и Хонконг) - 1016
Сериозни/ критични - 12 015
Починали - 2008
Излекувани - 14 534
Подозирани - 5248

Новите случаи за 24 часа са 1866
Новите случаи извън Китай са 118
Починалите са 139
Излекувани са 1839
Има лек скок в починалите и критичните случай, но тенденцията за спад на заболелите и ръст на излекуваните продължава.
Други неща трябва да започнат да ни притесняват, като задаващата се финансова криза.

# 3 318
И многото нови случаи извън Китай.

# 3 319
Добри новини от Китай, но лоши от Япония.
Струва ми се случаите главоломно растат, доколкото разбирам последните два случая са на таксиметрови шофьори.

# 3 320
Новите случаи за 24 часа са 1866, просто звучи много страскащо, па макар и да е в тенденция за спад.

# 3 321
Нищо оптимистично не виждам. Новите случаи са ужасно много.

# 3 322
  • Street of Dreams
Според схемата за Сингапур - от всички само двама са били импортирани, така ли?

# 3 323
Новите случаи са вероятно от подозираните. А те също падат като брой
Ето от последните дни новозаразените и подозираните

15.02 заразени 2745
Подозирани 8969

16.02 заразени 2088
Подозирани 8228

17.02 заразени 2085
Подозирани 7264

18.02 заразени 1980
Подозирани 6242

19.02 заразени 1866
Подозирани 5248

Заразени е разликата на заразените за 24 часа.
Както се вижда падат закономерно, ако се запази тази скорост след около 2 седмици не трябва да има нови подозирани случаи.
В бройката на тези подозирани не влизат случаи извън Китай, защото нямам време да ровя в сайтовете на всички правителства. Информацията я взимам от един сайт.

# 3 324
Хубаво изглежда тази статистика.Важно е точно съотношението по дни, а не голата бройка.  То показва тенденцията. Благодаря.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 13:14 от Judy

# 3 325
В Ухан нещата определено вървят надолу вече, броят на подозираните убедително намалява, но с такива мерки беше очаквано. Лошото е, че вирусът успя да избяга в доста други държави, а там вече какво ще стане, предстои да видим. Мен най-много ме притесняват тези, които са обявили нула случаи, някак си се набива на очи, че колкото по-развита една държава, толкова повече обявени случаи, а по-бедните, дори тези в региона с по-малко или нула. Едва ли се дължи на предпочитанията на вируса и дано обяснението да не е това, от което се опасявам, че в държавите с по-слабо здравеопазване просто не ги хващат. От СЗО също обявиха, че вярват, че Китай ще се справят, повече се притесняват от други държави.

# 3 326
Е то е ясно, че нулевите случаи са най-вероятно предимно в държави, които не провеждат изследвания просто.
Сега четох за два съмнителни случая във Велико Търново. Но по какви признаци са се "осъмнили" и дали и с какво ги изследваха - никаква информация. Даже не помня в кой сайт беше. На друго място чета, че не били съмнителни, ами се връщали от Китай и сами поискали да се прегледат. Ама ако се прегледат, дали е обективно възможно нещо да се установи - лично аз в това не съм убедена. Журналистика...
Точно като в останалите държави от "третия свят" сме.

# 3 327
  • Countryside
На мен ми е интересно, какво ще се случи с круизния кораб, който акостира в Камбоджа. Пуснаха ги по живо, по здраво. Само температурата им мериха и толкоз. Дано съответните държави си ги проследят.

# 3 328
Интересно как при нас няма. От една страна здравния като е казал, че няма ясно че може да крие, ама от лаборатории и болници все щеше да се разчуе сигурно ако имаме случай..

# 3 329
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/186927-dvama-balgari-postave … ya-za-koronavirus

Двамата във Велико Търново нямат симптоми, завърнали са се от Китай и са потърсили личния си лекар и сега ще се наблюдават. Поставени са под 14 дневна домашна карантина.

Общи условия

Активация на акаунт