Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 097
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 975
  • Варна
Южна Корея много лошо върви, дано направят нещо и дано не стигне до Северна Корея. Ужас ще е това, сега може да разберете, защо САЩ въпреки разправиите си с тях е решил да им помогне в тая насока.
Имаш роднини в Северна КОрея ли?
Аз честно казано съм повече загрижена за България.
П.П.
С едно наум съм за подбудите на САЩ да предложат помощ.

Ако се стигне до огнище в България знаем, че капацитета на държавата за лекуване е доста малък. Колко? 1000 човека? 10 000? Когато капацитета за хора на които може да се осигури лечение бъде достигнат, ще продължат ли да тестват други хора?
нея?!
Доста оптимистично. Според мен не повече от 500 и то ако се намери персонал, който да ги обгрижва.

# 3 976
Ние имаме резервирано пътуване до Милано и Бергамо 10-14ти март и  не знам какво да правя. Sad Подарък е на дъщеря ми за рождения ден, тя ще е супер разочарована ако го отменя. Всичко е платено.

# 3 977
  • Terra incognita
Дано да овладеят нещата до средата на март.

# 3 978
Тази жена от Ухан ще е като нулевият пациент в Италия, завърнал се от командировка в Китай. Никога не е имал симптоми, пробата му е отрицателна.
Значи това, че тестовете на нашите завърнали се изобщо не са гаранция, че не заразяват масово...

Южна Корея много бързо качва заболелите, май по-бързо от в Китай.

# 3 979
Няколко въпроса ми се въртят в главата.

Ако се стигне до огнище в България знаем, че капацитета на държавата за лекуване е доста малък. Колко? 1000 човека? 10 000? Когато капацитета за хора на които може да се осигури лечение бъде достигнат, ще продължат ли да тестват други хора?

Ето...320 легла , има - нема.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2020/ … virusa/?ref=rcmnd
Жалка картинка, щеше да е смешно ако не беше толкова отчайващо. Не ми се мисли...
И защо продължават да държат под карантина и да наблюдават потенциалните виросоносители само 14 дни и гордо да обявяват, че няма заразени!? Вече стана ясно, че времевият диапазон на инк.пер. е даста разтегливо понятие - 7, 14, 23 дни....Тестовете също се окзва, че не са на 100% точни.... И в тоя ред на мисли, дали ние вече не си го имаме вируса, но още не знаем!?
Спирам да мисля.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/02/22/4032816_inkubacionniiat_ … a_izglejda_e_dva/

# 3 980
  • Terra incognita
Струва ми се, че на база ниската смъртност в Европа, този вирус нистина не е чак такава заплаха за бялата раса. Или просто здравеопазвнето и мерките тук са по- добри? Също и гъстотата на нселението е по- ниска.

# 3 981
Тесла, по въпроса ти защо навън % смъртност е повече от този в Китай. Сам видя, че в началото в Китай % стигаше до много по високи стойност, просто защото беше малка бройката. Сега е същото.

Мисля, че и в темата се писа за 60% заболели като най-лош вариант при изпуснато положение.
Населението на Ухан е 11 000 000.
60% от тях са 6 600 000.
От тези 60% сериозни стават 20%. Това значи 1 320 000.
При смъртност от 2% на всички заразени броя в Ухан на починалите трябва да е 132 000.
За България
60% от 6 900 000 е 4 140 000.
От тях 20% са 828 000.
2% смъртност на 4 140 000 са 82 800.
Това е при най-тежките прогнози за 60% заразени.

# 3 982
  • Варна
Струва ми се, че на база ниската смъртност в Европа, този вирус нистина не е чак такава заплаха за бялата раса. Или просто здравеопазвнето и мерките тук са по- добри? Също и гъстотата на нселението е по- ниска.
Не е ниска смъртността в Европа.
Това е при най-тежките прогнози за 60% заразени.
Защо 60%?

# 3 983
  • Terra incognita
Колко са смъртните случаи на европейски граждани?

# 3 984
  • София
Неко Фукакаи, логична калкулация.
Тъпото е, че смъртност като потвърден процент не знаем. И някак всички случаи от света, за които научаваме, са все сериозни/критични/завършват летално.
Как пък не се появиха пет човека да кажат "аз оздравях, така и така го прекарах, така и така се чувствам сега". Това ме обезкуражава за процентите ...

# 3 985
И мен ме озадачава липсата на отзиви на излекувани.
В Италия от 21 болни един загинал, 6 в критично състояние, това са 30% засега. Повечето млади.
Починалият кой е, онзи, който им стоеше дълго време в критично състояние ли или от новите?

И друго - в Китай е ясно, че болните са многократно повече, а оздравелите няма начин да не са с повишен процент. Ако от милион заразени имат само толкова или даже по-малко оздравели...

# 3 986
  • София
Според данните на Bnonews, като се съберат смъртните случаи и критичните става около 5% смъртност в Европа. За сега.

# 3 987
Да, но според мен даже биха ги изцедили докрай журналистите, за да дадат позитивизъм на останалите. Странно е.
Британецът дали го следят още. Да не продължава да ръси наред?

# 3 988
  • София
Абе ясно, то по официални данни на тоя етап в Иран смъртността е страховита, много по страховита от тази в епицентъра, ама това се дължи понеже иранците крият какво огромно огнище имат там, ако махнем от официалните данни Иран които не следва на този етап да се взимат под внимание, докато не се разкрие истинската ситуация там, то тенденцията с Короната е обратна на САРС, по висока смъртност в Китай по ниска извън него. Защо е така, трябва да почнат да се задават тия въпроси. Ако външни фактори играят роля, тяхното намиране може да помогне в борбата с епидемията, но трябва да започнат да се задават тия въпроси, за да почнат и да им се търсят отговорите. Ако вече се знаят е редно да се кажат на о-вото, но за да стане трябва някой журналист да започне да пита за тия неща. Защо са така.

Смъртността е по-висока в Китай, защото здравеопазването там е на по-ниско ниво.
Според мене въпросите, които трябва да се задават са: 1) кога китайците ще спрат да ядат всичко, което мърда; 2) какво прави китайското правителство, за да ограничи и напълно забрани законната и незаконна търговия с диви животни.

# 3 989
За китаеца в Италия четох, че теста му е отрицателен. Понеже заразяването е станало в началото на месеца, той е бил безсимптомен, предполагат, че просто е оздравял. В La Vanguardia гочетох тази сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт