Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 097
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 035
  • София
Аз си летях спокойно преди седмица и през март бих си летяла спокойно до Италия.
Не ме е страх от болести и зарази, особено пък тази, от която са заразени броени души в Европа. Вероятността да се заразя е 0 (зеро).

# 4 036
Ти и в Сърбия не си била като те гледам, щом не знаеш че имат споразумение да се минава граница само с ЛК. А ако си мисли някой, че се проверява всеки под конец от сега ви казвам, че сте далеч от истината. Проверяват се хора за който има съмнение, сега не ми се обеснява подробно, не един роднина имам граничар, че да не знам какво става по границите на балканския полуостров. Вероятността в Сърбия да има гост от Китай е много голяма, защото международния път минава от там за Европа.

# 4 037
  • Germany
Първият починал в Италия, 78 годишен от малко градче. Не е пътувал никъде. Играел карти с още трима приятели. Той и единият се разболяват. Приемат ги в болница с пневмония. Лежат 10 дни и чак след като пациента умира се сещат да изпратят проба за проверка. От къде и как се е заразил не е ясно. Вярно ли е това инфо, ако има някой да чете директно от италианската преса?

# 4 038
Тя е от тези антиваксъри, които се смятат за безсмъртни и недосегаеми. Дошла е сега и в тази тема да ни обяснява как този вирус е нищо работа и как с хигиена само ще го преборим.

# 4 039
Сега се сетих кога имаше наплив на бежанци от Близкия изток какво беше, Сърбия вдигна огради и дори това не спря хората, да влязат в Европа. И това са хора, който се виждат с просто око от 1 км разстояние и въпреки взетите мерки тогава, имаше много Бежанци, веднъж в Германия ни свалиха целия багаж по онова време, докато не установиха, че няма бежанци с нас. Виждала съм на границата бежанци, който са пристигнали с по 1 раница багаж, свалени и зарязани някъде там и не се знаеше какво ще стане с тях, някой дори бяха с деца. Въобще гледката не беше от най приятните. Та какво остава за 1 вирус да премине, моля ви се, изобщо не сме защитени от нито 1 страна. Пътувай си, дано се върнеш жива и здрава, но ще пътуваш, ако не пламне Европа и ЕС не реши, че е време за карантина, както стана предния път, като опря ножа до кокала, решиха че е време за по сериозни действия от тяхна страна.

# 4 040
В Иран съобщават за 5-ти смъртен случай. Общо 28 потвърдени случая.

https://twitter.com/AP/status/1231157575707701248?s=19

Китайските власти съобщават, че инкубационния период може да е до 27 дни.

https://twitter.com/Reuters/status/1231119055546916865?s=19

# 4 041

Това със съвета да се пътува и, че няма страшно, е страшно ама страшно безотговорно и глупаво. Да идеш някъде, където се знае, че вече има огнище... Майната му, че ще рискувате вашия живот,  ама рискувате живота и на всички останали, живота и на децата си. Това, че е платено не е оправдание, парите ще ги изкарате пак... ако сте живи и здрави.

Може и да съм паника, ама предпочитам така, отколкото безхаберие, защото от безхаберие стават белите.

Чета от началото на темата, не пиша защото по принцип няма какво, ама сега не се сдържах... Извинете.

# 4 042
  • I want it all and I want it now.
То и затова е отложена олимпиада в Токио, понеже няма страшно. 😁
Знаете ли колко хора с заболявания, няма да изкарат вируса? Дори и лек вирус е предизвикателство. Обаче за сьжаление се проглежда след като го изпиташ на собствен грьб.

# 4 043
Следващите, които ще изгърмят, са Бразилия. Сега там се провежда ежегодният им карнавал.

# 4 044
  • Варна

Кога са отложили Олимпиадата?

# 4 045
Аз съм направо изумена от отношението на някои хора. Пътуват си и хич не им пука, нямало страшно, ей така плъзват заразите. И заради глупостта на някои хора, ще страдат и останалите, защото някои не могат да се разделят с почивката си, която може да им излезе "солено" Гледам в темата за круизите как някои потребители се възползват, че сега били паднали цените на круизите и си резервират. Ама грам не им пука, аз ли съм не нормална или незнам, аз не мога така. Явно наистина някои са си "пердета" и вече не съм сигурна дали така не е по-добре. За в момента единственото, което можем да се надяваме е наистина топлото време да спре разпространението на вируса... И да удържим някак положението до тогава, което ще си е чист късмет.

# 4 046

Кога са отложили Олимпиадата?

Никаква олимпиада не са отлагали.

# 4 047
  • София
Мисля, че е важно да се извади вече някаква читава статистика за това колко процента го карат тежко и колко реално е процентът смъртност и преживяемост. Според мен е вече неизбежно и ще се заразим всички.

# 4 048
  • I want it all and I want it now.
Вчера в предаванено на втв сутрешният блок имаше интервю с наш шампион по дьльг скок Тихомир Иванов и той каза, че нямало е да се яви на олимпиадата понеже здравето му е по важно, но и без това в момента олимпиадата е отложена.

# 4 049
  • Варна
Мисля, че е важно да се извади вече някаква читава статистика за това колко процента го карат тежко и колко реално е процентът смъртност и преживяемост. Според мен е вече неизбежно и ще се заразим всички.
Няма как, тъй като не се знае колко са болните.
И според мен неизбежно, ще се заразим всички, ако не сега, наесен.

Общи условия

Активация на акаунт