Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 080
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 020
Отдавна е доказано, че тоя вирус се разпространява между хората, сигурно няма и 1% от хората да са го хванали от животно, ако изобщо животно е първоначалния източник, както се твърди. Дори да седите цял ден в банята, шанса да се заразите си остава същия. Да поради ядене на какво ли не, вирусът е попаднал в човека по всяка вероятност, но това не значи, че болниците им не са на светлинни години от българските.

# 4 021
  • София
Ти била ли си в китайска болница, че да се изказваш какви са им болниците?
Детската им смъртност е по-висока от българската, продължителността на живота - по-ниска.
Това са параметри, по които се определя качеството на здрвеопазването.

# 4 022
Болести и зарази не се разпространяват само поради липса на хигиена, какви са тези глупости? По тази логика Индия и Африка да са се затрили отдавна, а ромските махали да са обезлюдели от не знам кога. А гетата в Бразилия или Мексико?

Вътреболничните инфекции пък са нещо ептен различно.

Китай не е сложил няколко стотин милиона души под карантина, поради ниското ниво на здравната им система, а поради физическата невъзможност да тестват, хоспитализират, лекуват, наблюдават и полагат адекватни мерки върху всички потенциално заразени. Нали е близко до акъла, че в Китай няма болни само от корона вирус? Има хора с хронични заболявания, автоимунни, онкологични и други. Нали никой не си мисли, че дори и при възможност (като база, оборудване, медицински персонал) в същото отделение, в което лекуват едните ще настанят и болен от Ковид?

Пийте си кафето преди да пишете, че логиката на някои издиша като изпуснат батут.

# 4 023
Аз си чакам лекарството, дано по-бързо бъде разработено!
Ясно е какво се случва, гледам обективно на ситуацията.До тогава стискам палци .

# 4 024
Само да уточним, не сравнявайте България с 7млн жители, което прави средно 60 човека на кв. км и Китай, който е с 150 човека на кв. км, това е почти тройно. Нормално е там да заразите на какъвто и да е било вирус, не само този, да надминава заразността в България. Колкото до продължителността на живота, помислете средно колко работим тук и колко работят там, има много инфо по интернет, относно тая тема, живеят в по голям стрес, въздуха е много по замърсен, въобще много фактори са отговорни за по ниската продължителност на живота. Е тук ще се съглася, че и хигиената им има пръст. Но в никакъв случай, не може да става дума, че болниците им не минават нашите с години.

# 4 025
Чета за Италия - мъжът, който е обядвал с приятел, посетил Китай е спортувал с друг мъж, чийто баща имал заведение и 3 от клиентите са заразени също, без да са се срещали лично с предните.
Значи абсолютно всеки се заразява.

# 4 026
  • София
Болести и зарази не се разпространяват само поради липса на хигиена, какви са тези глупости? По тази логика Индия и Африка да са се затрили отдавна, а ромските махали да са обезлюдели от не знам кога. А гетата в Бразилия или Мексико?

По ромските махали и в Мексико и Бразилия не ядат прилепи и плъхове, змии и гущери, кучета и котки. Да напомня, че заразата тръгна от консумация на прилепи и др. подобни. И с нови корона вируси ще се сдобият в бъдеще ако не променят хранителните си навици.

# 4 027
Италия изтърва от всякъде въжето за наше съжаление, дори днес почнах да кашлям сутринта и се изплаших, ама се сетих че преди 2 дена правих ПКК на детето, което показва, че всичко е наред с имунната система, което означава, че едва ли съм болна, но вече от толкова инфодемия и симптоми взех да имам.

Айде сега погледни, в Бразилия колко случая на КОРОНАВИРУС има, дори при епидемията от САРС,пак не е имало.

# 4 028
Ами незнам. Може би не беше добра идея цялото световно производство да се съсредоточи в една държава. Един вирус или някакъв друг катаклизъм и цялата световна икономика литва.

Другото, което е, както правилно каза Ън, туристи и т.н. бизнес срещи трябваше веднага да бъдат отрязани и да останат само тези, които превозват стоки от първа необходимост, много по-малко хора, не само че могат да бъдат следени, но и самите хора по-лесно могат да бъдат инструктирани да вземат предпазни мерки.

Но това за следващата пандемия, надявам се. За тази експертите от години тръбяха, че не сме подготвени, ами не бяхме.

# 4 029
  • Варна
Следя темата от началото на месеца ,може би. Това , което разбрах до момента :
- лечение няма, уповаваме се на собствените сили на организма ни
- разпространението не може да се спре , все от някъде ще проникне, никоя държава не е застрахована , освен Щатите евентуално, защото до там се стига само по въздух
- разпространява се много бързо в затворени помещения и общества , 1 човек успява  да предаде вируса на 300 - 400 човека / кораба до японските брегове и християнската общност в Южна Корея /
- има хора , които не развиват никакви симптоми, но могат да бъдат силно заразни
- тъй като лечение няма , не е добре и да се стои в болница , защото в болниците не може да се осъществи контрол над вируса също / големия брой заразени медицински лица в Китай /. Пък и в България колко хора ще могат да се доредят до наличните около 300 легла , отредени за вирусоносителите в болниците ?
- стоиш си в къщи , където се уповаваш , да си от късметлиите, които изкарват леко вирусът, в противен случай- ясно какво. Неминуемо 1 болен в семейство, заразява и останалите.

Та , до момента разбрахме, че е силно заразен, най-важното е колко точно е смъртоносен , защото това чудо няма как да бъде спряно , промъква се отвсякъде.

# 4 030
  • София
Ние имаме резервирано пътуване до Милано и Бергамо 10-14ти март и  не знам какво да правя. Sad Подарък е на дъщеря ми за рождения ден, тя ще е супер разочарована ако го отменя. Всичоко е платено.

Пътувайте си спокойно, аз нищо не бих отменяла.
Според мен се създава голяма истерия около тоя вирус, който не представлява опасност за Европа.
Опасността от банален грип е по-голяма, смъртността от него също, но никой не говори за това.

Това не е ли прекалено оптимистично и ... безотговорно? Аз бих изчакала датата да наближи и според ситуацията да реагирам (по възможност с резервации с право на анулация).
В момента 10 града в Италия са поставени под карантина, та как ще се развият нещата, никой не може да предвиди.

# 4 031
Дано  Италия успее да го задържи, но мен ме съмнява, това е все едно да има нещо във Варна и ти да се надяваш да не стигне до София. Немислимо е просто, не се знае тези хора, който в момента проявяват симптоми и са потвърдени, кога и къде са заразени, не се знае и всичките хора с който са общували и тези хора не се знае дали не са излизали от страната, защото напрактика те си минават без никъде да се отчита. Притеснява ме факта, че до 2 седмици Европа ще е пламнала, много подцениха ситуацията, а ще пострадаме всички страни членки, затова като цяло смятам, че ЕС колкото помага, толкова и вреди.

# 4 032
Интересно е да се изгледа и донякъде внася яснота по доста въпроси, доколкото на този етап това е възможно. Попаднах случайно на него.
https://www.youtube.com/watch?v=CKWV0TlKYGg Руски документален филм "Коронавирус, всичко което трабва да знаем." С анализи и съвети на учени  – д.м.н. Геннадий ОНИЩЕНКО професор, доктор-епидемиолог и др.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 17:44 от Sysly

# 4 033
  • София
Дано  Италия успее да го задържи, но мен ме съмнява, това е все едно да има нещо във Варна и ти да се надяваш да не стигне до София. Немислимо е просто, не се знае тези хора, който в момента проявяват симптоми и са потвърдени, кога и къде са заразени, не се знае и всичките хора с който са общували и тези хора не се знае дали не са излизали от страната, защото напрактика те си минават без никъде да се отчита. Притеснява ме факта, че до 2 седмици Европа ще е пламнала, много подцениха ситуацията, а ще пострадаме всички страни членки, затова като цяло смятам, че ЕС колкото помага, толкова и вреди.

Да, щото Европа като пламне, Сърбия и Македония ще ги подмине, защото не са членки на ЕС. Simple Smile

# 4 034
  • Street of Dreams
Безотговорен е съветът хората да си летят спокойно. Заради такива съвети и това, че мнозина все са "над нещата" ще се стигне до пандемия изобщо. Визирам и всички държави, които не наложиха още тогава строг граничен контрол.

Животът е дълъг и има далеч по-подходящи моменти за пътуване.

Пожелавам на съпруга на ферибота и на семейството в Тайланд здраво и успешно завръщане.

Общи условия

Активация на акаунт