Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 097
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 065
Чукча писател, не читател. Ако беше прочела нещо, вместо да дращиш, щеше да забележиш, че САРС е 10 пъти по-смъртоносен, но слабозаразен.
С този вирус засега изглежда "нискосмъртен", ама се разнесе в половината планета вече, само в Южна Америка не са го открили официално.

На Балканите го няма.

# 4 066
  • София
Александрия, и теб, и Иван ще ви черпя, ако излезете прави.

Аз това работя, по цял ден анализирам данни и от началото на епидемията се чудя повечето хора нарочно ли се правят на глупави.

# 4 067
  • Terra incognita
Нови случаи от Павия, Италия. Съпрузи- личен лекар и педиатърка. Педиатърката практикувала в едно от огнищата. Представяте ли си с колко хора и деца са имали контакт?

# 4 068
Не мисля, че е нарочно, просто има всякакви хора. Според нея например полиомиелит сме преборили само с хигиена, ваксината няма нищо общо, а тетанус е нищо работа и едва ли не го караш на крак и още един милион подобни щуротии. И това наистина е последния ми коментар за това, защото предпочитам темата да е информативна и дискусионна, но все пак с интелигентни дискусии, затова благодаря на всички, бих казала огромното мнозинство от участниците, от тук се информирам и научавам много неща.

# 4 069
Но и тях някой ги е заразил.

# 4 070
Аз никъде не намирам данни за отложена олимпиада, но ако нещата продължат така, нали не мислите, че ще има олимпиада?! Много оптимистично мислене, Япония ще ги пишат по историята после, първо Фукушима, а сега насред ПАНДЕМИЯ да си правят Олимпиади те... това не ми се струва много възможно. Аз покрай Италия, като че ли изключих малко, ама японците и те не са много добре, така че, тия мечти за олимпиади там, ще си останат само мечти.А между другото сега да си резервираш екскурзия с Круиз и да се надяваш, че тя наистина ще се осъществи, също си е голям оптимизъм, аз имам приятелка, която се е наканила за Април и ми казва, че от 6м е направила резервацията и сега не може да се анулира. Дори тя се е замислила, дали не е по-добре все пак да и изгърмят парите, без да чете толкова за вирусът, както аз например.
Аз не критикувам никой, затова че ще пътува, ама да го напишеш в тема, в която се коментира вирус, който както гледам си е пандемичен и да се хвалиш, че ще ходиш в Италия и едва ли не си робот и теб нищо не те лови, явно антивирусната е доста добра за да имаш това мислене, само че има една съществена разлика, уиндоуса ще го преинсталираш, ама белите дробове няма начин да ги преинсталираш.

Иване почни да четеш вече, не само отвреме-навреме да пишеш. Абсолютни безмислици говориш, то за това ни е такова положението в България, още вчера ти казах, че точно заради хора като теб и г-жата с билета за Италия, се случва войната и на пътищата, така че и коронавирусът няма да ни пропусне в това съм сигурна, ама хора като Вас, който си мислите, че сте над всичко, ще се сдухат най-много, защото ние тук може да пишем глупости според Вас, но ние малко или много сме информирани, как действа, на какво действа, какво може да се направи, какъв е шанса нещо да ни се случи, вече някак си за нас тоя вирус не е толкова непознат, което намаля паниката и страха в нас, ама има хора в България и името не му знаят и те като разберат и не знаят нищо, е тогава стана страшно.

# 4 071
  • Terra incognita
Новите заразени изникват като гъби, просто нещата излизат извън всякакъв контрол и честно казано вече се плаша.

# 4 072
Е защо да не ходи в Италия? Вие четете ли се въобще?

# 4 073
Страшно е, че не им пука че може да го разнасят и си позволяват да ни обвиняват, че сме паникьори.

# 4 074
  • Terra incognita
Италианският министър на здравеопазването е издал заповед за поставяне под 14- дневна карантина на всички, завърнали се от Китай.  След дъжд качулка.

# 4 075
Аз никъде не намирам данни за отложена олимпиада, но ако нещата продължат така, нали не мислите, че ще има олимпиада?! Много оптимистично мислене, Япония ще ги пишат по историята после, първо Фукушима, а сега насред ПАНДЕМИЯ да си правят Олимпиади те... това не ми се струва много възможно. Аз покрай Италия, като че ли изключих малко, ама японците и те не са много добре, така че, тия мечти за олимпиади там, ще си останат само мечти.А между другото сега да си резервираш екскурзия с Круиз и да се надяваш, че тя наистина ще се осъществи, също си е голям оптимизъм, аз имам приятелка, която се е наканила за Април и ми казва, че от 6м е направила резервацията и сега не може да се анулира. Дори тя се е замислила, дали не е по-добре все пак да и изгърмят парите, без да чете толкова за вирусът, както аз например.
Аз не критикувам никой, затова че ще пътува, ама да го напишеш в тема, в която се коментира вирус, който както гледам си е пандемичен и да се хвалиш, че ще ходиш в Италия и едва ли не си робот и теб нищо не те лови, явно антивирусната е доста добра за да имаш това мислене, само че има една съществена разлика, уиндоуса ще го преинсталираш, ама белите дробове няма начин да ги преинсталираш.

Иване почни да четеш вече, не само отвреме-навреме да пишеш. Абсолютни безмислици говориш, то за това ни е такова положението в България, още вчера ти казах, че точно заради хора като теб и г-жата с билета за Италия, се случва войната и на пътищата, така че и коронавирусът няма да ни пропусне в това съм сигурна, ама хора като Вас, който си мислите, че сте над всичко, ще се сдухат най-много, защото ние тук може да пишем глупости според Вас, но ние малко или много сме информирани, как действа, на какво действа, какво може да се направи, какъв е шанса нещо да ни се случи, вече някак си за нас тоя вирус не е толкова непознат, което намаля паниката и страха в нас, ама има хора в България и името не му знаят и те като разберат и не знаят нищо, е тогава стана страшно.

Къде пък мен ме намеси във войната по пътищата , само това не разбрах. Ами има и хора, които не мислят конспиративно и не целят да всяват паника излишмно,да.

# 4 076
  • Street of Dreams
Първо си беше нещо в Китай, сега на Балканите го нямало...
Но с тезата, че неизменно всички ще се заразим също не мога да се съглася.

Сега има карантина и за изписаните и обявени за здрави пациенти. Има смисъл.
https://twitter.com/PDChina/status/1231184704415551488

# 4 077
  • на пистата
Италианският министър на здравеопазването е издал заповед за поставяне под 14- дневна карантина на всички, завърнали се от Китай.  След дъжд качулка.
Същия този министър не прибрали пасажерите от Даймънт Принцес?Ами ако те са виновни за разнасянето?
Софт,те и онези от круиза не са мислили,че ще се заразят..ама на и смъртни случаи има.
Между другото на този круиз разбрали се кой е първия болен?Нещо за японец си спомням,ама не съм сигурна.

# 4 078
Новина за разпространението на вируса без симтоми, конкретни случаи в Китай и
информация за Италия.

https://m.dir.bg/dnes/svyat/koronavirusat-mozhe-da-se-razprostra … yava-bez-simptomi

# 4 079
  • София
Вие хубаво се информирайте, не преди всичко си укрепвайте имунитета.
Тоя вирус се лепи преди всичко на хора с компрометиран имунитет - възрасни, болни, кихащи, дето по принцип не ги подминава вирус.

Общи условия

Активация на акаунт