Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 080
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 080
Не, не те намесвам и не казвам, че си отговорен за нещо, ама както ти тук говориш "Споко бе хора, какво толкова, един заразен има, голяма паника", е така говорят някой хора,който се качват на колите и карат с 200км/ч, какво ли си викат, тая магистрала е празна, чакай да натисна, а че може да се появи някой на пътя, не се мисли. Няма споко и един болен е достатъчен да пламне епидемия, както и една кола на пътя е достатъчна да те прати в дерето. Просто мислене е това.

Soft Click Не съм казала да не ходи, а да престане да се хвали, че ще ходи и едва ли не да се изкарва тук безсмъртна, защото всички сме смъртни.

# 4 081
Александрия, и теб, и Иван ще ви черпя, ако излезете прави.

Аз това работя, по цял ден анализирам данни и от началото на епидемията се чудя повечето хора нарочно ли се правят на глупави.

Аз пък се чудя анализиращите данни, какво анализират:
https://bnr.bg/post/101230518/skok-na-turisticheskite-patuvania- … s-blizo-19-na-sto

Тъкмо преди да се разчуе епидемията в Китай статистиката отчита, че има скок на пътувалите българи, 17% от всички са ходили из чужбина.

А на вас проблем ви е жената, която се колебае за пътуване за месеци напред, когато ще има повече яснота и съответно решението ще се вземе тогава.
Истинският проблем са вече пътувалите, а не тези които се чудят за бъдещето.

# 4 082
Мисля, че това ще е полезно да се види
https://www.thelancet.com/lancet/article/s2213-2600(20)30079-5

Изследването е проведено сред 710 заразени. От тях 52(7,32%) стигат до спешното в критично състояние.
Поставям във скрит текст превода, които направих.
Скрит текст:
Резултати: От 710 пациента със SARS-CoV 2 пневмония, са открити 52-ма критично болни възрастни пациенти. Средната възраст на пациентите е 59,7 г., 35-ма са мъже(67%), 21(40%) със хронични заболявания, 51(98%) с изаявена температура.
38 (61.5%) пациенти умряха на 28 ден, и средната стойност на времето между приемането в спешното до смъртта е 7 дни за починалите. Сравнено със излекуваните, починалите бяха по възрастни(64,6 години с/у 51,9 години), по-вероятно да развият ТОРС (26[81%]пациенти в/у 9 [45%]) и по вероятно да имат нужда от командно дишане (30 [94%] пациенти с/у 7[35%]).
Повечето пациенти имаха нарушаване на функциите на органите, включително 35(67%) с ТОРС, 15(29%) с остри бъбречни нарушения, 12(23%) със сърдечно-съдови нарушения, 15(29%) със чернодробни нарушения, и един(2%) със пневмоторакс.37(71%) имаха нужда от командно дишане. Болнично предаване на инфекцията е доказано при 7(13.5%).

Смъртността на критично болните пациенти, заразени със SARS-CoV 2 е значителна.Смъртта настъпва след 1-2 седмици след приемане в спешното. По-възрастните пациенти(>65 г.) със съпътстващи заболявания и ТОРС са в повишен риск.

# 4 083
  • Terra incognita
Четох, че вирусът е най- опасен за възрастните хора, дори повече, отколкото за деца. Всъщност, знае ли се колко регистрирани случаи има на заразени деца?

# 4 084
Мъж на около 40 години е третата жертва на вируса в Южна Корея. Мъжът е намерен мъртъв в дома си.
 https://twitter.com/BBCLBicker/status/1231143162527260677?s=19

Изглежда там нещата са извън контрол.

# 4 085
Вие хубаво се информирайте, не преди всичко си укрепвайте имунитета.
Тоя вирус се лепи преди всичко на хора с компрометиран имунитет - възрасни, болни, кихащи, дето по принцип не ги подминава вирус.

Как разбра? СЗО и лекарите не са наясно още. Информацията за него се променя и няма почти нищо сигурно.

# 4 086
  • Буркина Фасо
Не, не те намесвам и не казвам, че си отговорен за нещо, ама както ти тук говориш "Споко бе хора, какво толкова, един заразен има, голяма паника", е така говорят някой хора,който се качват на колите и карат с 200км/ч, какво ли си викат, тая магистрала е празна, чакай да натисна, а че може да се появи някой на пътя, не се мисли. Няма споко и един болен е достатъчен да пламне епидемия, както и една кола на пътя е достатъчна да те прати в дерето. Просто мислене е това.

с малката разлика, че колата не прави епидемия. а загиналите дневно от коли и други известни болести надминават починалите от короната.  просто няма спиране това. хиляди ще дадат фира докато се открие ваксина.
дори и тогава ще има починали защото не всеки ще иска да се ваксинира.

# 4 087
Вижте сега, аз съм човек на точните науки и разсъждавам трезво. В Европа има заразени под 100 човека . Населението на Европа е 750 милиона . Това е под едно на милион. Шансът да ми се случи нещо като пресека улицата е по-голям , отколкото да умра от коронавирус. Замислете са малко над тези проценти и после кажете, защо д съм притеснен от шанс едно на 10 милиона , че нещо лошо може да се случи. И 1000  човека да станат в 1 момент, пак ще са едно на милион реално, а тук сигурно  вече ще има припаднали хора от притеснение.

# 4 088
  • Terra incognita
Зависи къде точно в Европа се намираш. Ако се намираш, например, в центъра на Кодоньо, шансовете ти рязко ще се вдигнат.

# 4 089
Преди два дни четох статия, в която пише, че от 75 000 случая на заразени, само 100 са деца.

https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/02/20/807483553/c … r?t=1582377629441

# 4 090
  • Street of Dreams

Изследването е проведено сред 710 заразени. От тях 52(7,32%) стигат до спешното в критично състояние.

Стигат ди спешното и изобщо до болница тези, които спешното и болницата имат капацитет да приемат. Това е истината.

# 4 091
  • Terra incognita
А има ли починали деца?

# 4 092
Паниката от коронавируса почва да става проблем:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/02/22/4032665_panikata_ot_koro … ef=home_NaiNovoto

# 4 093
Те точно от такива безхаберни ме е страх.

Като искат да се затриват тях и семействата им, да се затриват, ама ще страдаме и ние, които не сме толкова смели и безотговорни. Е от такива започва края.

Верно, че никой не е застрахован, ама все пак когато става въпрос за почивка, не мисля че е жизненоважна, че детето щяло да плаче и страда, че пари ще се изгубят... Наистина не мога да проумея защо някои си мислят, че са недосегаеми и нищо не ги лови.

# 4 094
Иване, хайде да си говорим пак за заболелите в Европа след месец, а великата имуноложка от горните постове вместо да плещи глупости, да ходи в Китай да подсилва имунната система на заразените, че за три месеца милите не са се сетили така да се предпазват и лекуват.

Общи условия

Активация на акаунт