Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 275
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 490
  • Terra incognita
Скоро бях попаднала на някакъв доклад на световна организация, че трябва спешно да се намали населението. Не съм фен на конспирациите, но и аз мисля, че в основата на всичко е биологично оръжие. Застаряващото население в световен мащаб се приема като бич за оцеляването на човечеството.
Доста цинично, дори да е вярно. Тези от сзо дали биха започнали чистката със своите родители, или по презумпция  се дава ред на чуждите, понеже за тях са само цифри?

# 5 491
Да оставим служителите. Не знаеш, човекът, който е пипал доматите преди теб, дали не е болен от грип, коронавирус, някакво кожно заболяване, не знаеш, дали не си е бъркал в носа и устата преди това. Не е желателно тези красоти да попадат в салатата ти, защото трудно се елиминират с течаща вода.
Лично отдавна си съпунисвам и мия с топла вода всичко де що не се бели, но това беше заради обработващите химикали при транспорта.
Така или иначе зеленчуковите пазари и магазини в България са си същите както преди 40 години и не като тези на запад, ама нито магазините ще дават ръкавици, нито предвиждам хората да почнат да си носят скоро.

# 5 492
Това заглавие мая е доста пресилено.
В Япония има заразени и всеки ден се явяват по 1-2 нови, но някак не ми се връзва с епидемичен взрив при тези резултати.
Но в Южна Корея ми се струва доста напечено.

Изобщо не е пресилено. 16 префектури без да е ясен източника е рецепта за взрив. Тук някои се смяха като казахме, че Иран е най-големия развъдник на вируса извън Китай, но сега вече и най-невярващите започнаха да виждат, че това е така. Не гледайте само голи цифри, а ги анализирайте в контекст. Корейците между другото доколкото разбрах правят изключително бързи тестове и тестват хиляди хора на ден, така че за корейците не се притеснявам, те там разплитат вече бързо и ще ги хванат. Тези, при които уж всичко е спокойно, тези са  най-притеснителните, защото те не тестват и не гледат за вируса.

# 5 493
  • София
Китай в понеделник обяви незабавна и "всеобхватна" забрана на търговията и консумацията на диви животни, което се смята за отговорно за смъртоносната епидемия от коронавирус.

Върховният законодателен комитет на страната одобри предложение „забранява незаконната търговия с диви животни, премахва лошия навик за свръхконсумация на дивата природа и ефективно защитава живота и здравето на хората“, съобщава държавната телевизия.
https://beta.ctvnews.ca/national/sci-tech/2020/2/24/1_4824540.html

Всяко зло за добро. Поне това ще е един положителен ефект от епидемията.
Очаквам забрана за консумация и на кучета и котки.

# 5 494
Не знам къде е масово ползването на ръкавици в магазините за зеленчуци, но в туристическите градове според мен е неприложимо...

От друга страна един носител на вирус дори и да е ръкавици може да кихне върху зарзавата и пак да пръсне зараза...

# 5 495
  • Terra incognita
Да оставим служителите. Не знаеш, човекът, който е пипал доматите преди теб, дали не е болен от грип, коронавирус, някакво кожно заболяване, не знаеш, дали не си е бъркал в носа и устата преди това. Не е желателно тези красоти да попадат в салатата ти, защото трудно се елиминират с течаща вода.
Лично отдавна си съпунисвам и мия с топла вода всичко де що не се бели, но това беше заради обработващите химикали при транспорта.
Така или иначе зеленчуковите пазари и магазини в България са си същите както преди 40 години и не като тези на запад, ама нито магазините ще дават ръкавици, нито предвиждам хората да почнат да си носят скоро.
То и аз по принцип кисна повечето неща в р-р от вода и сода бикарбонат, предимно заради нитратите, но хората масово бе го правят, камо ли със сапун.

# 5 496
Само да вметна, че по време на чумата след Първата Световна не е имало постоянно движение измежду градовете и държавите така, както имаме възможност в момента и пак е плъзнала в Азия, Северна Америка и Европа - да не напомням каква част от населението приключва с летален край. Та и спирането на полети, автобуси и влакове няма да ни спаси.
Все пак хигиенните условия тогава са били много мизерни. Освен това се е разпространявала чрез плъховете и ухапвания от бълхи освен чрез пряк контакт, храна, въздушно-капков път.
Засега за този вирус казват, че се разпространява само чрез въздушно-капков път. Разликата ми се струва съществена.

# 5 497
# 5 498
Преди малко се обадих на горещия телефон да питам как третират тези които  идват от държави с малко случаи - ми може да са сред нас , но сами да се наблюдават

ако е дълга инкубацията - наште кво  правят тука

# 5 499
От горната статия какво ми направи впечатление:
"Китaйcкaтa нaциoнaлнa здрaвнa кoмиcия oтчeтe 31 161 пoтвърдeни cлучaя. Кaтo ce имaт прeдвид зaрaзeнитe във вcички cтрaни, брoят нa зaрaзeнитe към 7 фeвруaри e 31 452 души, 638 души ca зaгинaли."
Само за 18 дни болните са станали 80000 - повече от удвояване, а загиналите са пет пъти повече.
Япония, Корея, Италия, Иран - новите Китай. Ужасно бързо плъзна.

# 5 500
В нормалноте магазини всеки служител има своята функция- касиерът е касиер, зарзаватчиите- зарзаватчии.
Аз нямах предвид, че твоя пример е лош, а че само по себе си е инструмент, които ако се ползва неправилно или без мисъл не носи никаква полза.
Иначе ако чакаш на опашка обърни внимание колко други неща пипат хората с ръкавици за чиста храна зад щамда. Може аз да имам критичен поглед, не знам.

Спрете да ядете всичко от магазина. От днес само на домашна ракия го карайте. Шанса ти да се заразиш с вирус по пътя за магазина, е далеч по висок от шанса да ти се случи докато ядеш измит домат.

# 5 501
Само да вметна, че по време на чумата след Първата Световна не е имало постоянно движение измежду градовете и държавите така, както имаме възможност в момента и пак е плъзнала в Азия, Северна Америка и Европа - да не напомням каква част от населението приключва с летален край. Та и спирането на полети, автобуси и влакове няма да ни спаси.
Все пак хигиенните условия тогава са били много мизерни. Освен това се е разпространявала чрез плъховете и ухапвания от бълхи освен чрез пряк контакт, храна, въздушно-капков път.
Засега за този вирус казват, че се разпространява само чрез въздушно-капков път. Разликата ми се струва съществена.
Въздушно-капков път, ама и по животни ходи.

# 5 502
Тя и домашната ракия въпреки името не се появява спонтанно у дома Grinning

# 5 503
Кувейт също съобщават за 3 нови случая. Общо 8.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232211684955217920?s=19

Не, според иранския режим изобщо няма огромно огнище в Иран, не. Само дето който не е посетил Иран, той не го е пипнал тоя вирус. Аз вече изгубих бройката на държавите, в които се появиха случаи, идващи от Иран. Иран е новия Ухан. С тази разлика, че иранците май нищо не правят, за да ограничат вируса.

Още един смъртен случай в Южна Корея. 35 годишен мъж от Монголия.

# 5 504
Както винаги изобщо не са подготвени. Китай направи и невъзможното да даде глътка въздух на останалия свят. През това време всички останали трябваше трескаво да се подготвят. Вместо това те дори престанаха да коментират. И сега като започнаха залповете в Европа ох леле, мале и се започва едно търчане насам-натам и хаотични действия през глава. Мила родна картинка.
Абсолютно прав!:sunglasses:

Общи условия

Активация на акаунт