Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 956 663
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 475
За снощният случай от Вал де Ушо е негативен резултата. Потвърден в Тенерифе.

# 5 476
Италианците май имат проблем с вътреболнична инфекция.

https://twitter.com/AFP/status/1232216888177881094

# 5 477
  • Шумен
Оф...няма няма и някой пак почне с конспирациите.Какво е  значението вече от къде е "изпуснато" ,между нас е.

Тук пише, че е публикуван НАУЧЕН доклад, в който хората залагат имената си - вирусът е създаден по изкуствен път. От самото начало на епидемията в Китай се появява информация за  двете корони плюс вложките в тоя вирус.  Мислете малко като лепвате удобния етикет "конспирация". И да, има значение дали е мутирал вирус, който за да започне се прехвърля на човек, са необходими n- броя години или е  създаден в лаборатория. Във втория случай  се нарича билогично оръжие.

http://epicenter.bg/article/Biologichnata-voyna-na-SASht-sreshtu … Kitay/207749/11/0

Темата е И информативна - дава се информация, всеки преценява дали му отговаря на гледната точка.

Тестове за корона вируса се произвеждат в Русия и се прилагат на летищата даже, когато се прецени . Казаха го в едното от филмчетата, които бяха дадени като линк в предните страници.

Допълвам :

https://pogled.info/svetoven/iskash-li-mir-gotv-se-za-voina-i-ka … onavirusat.113707

Нещата изобщо не са толкова прости и коронавирусът си има място в пъзела най-вероятно.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 10:46 от elhitza

# 5 478
  • Terra incognita
В Европа на щандовете за плодове и зеленчуци има еднократни ръкавици, които са задължителни при подбирането на зарзават. Служителите също носят ръкавици. Крайно време е и в България да се въведе тази хигиенна мярка, защото на много места липсва.
А ако се притеснявате да пипате други продукти с голи ръце, пак става с ръкавици.
Като видя на някой места служителите как ползват ръкавици ми става смешно. Казали им, че трябва да са с ръкавици ама като със едни и същи ръкавици ти вземат парите и ти пипат храната не знам каква е хигиенната полза. Бързи и лесни решения няма, ще трябва да се образоване малко..
В нормалноте магазини всеки служител има своята функция- касиерът е касиер, зарзаватчиите- зарзаватчии. Да, има пластмасови ръкавици, но за сметка на това няма пластмасови торби. Хората отдавна ползват многократни пазарски чанти, а тези за плодове и зелвнчуци са биоразградими и обикновено се разпадат в движение. Същото се отнася и за чувалите за боклук.
Относно измиването- не знам нормална течаща еода да убива грип, коронавирус,  и други красоти, които не е желателно да изконсумираме със салатата си. Не знаеш човекът, който ги е пипал, дали не си бъркал в носа или устата преди това.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 10:41 от VickyTaylor

# 5 479
В нормалноте магазини всеки служител има своята функция- касиерът е касиер, зарзаватчиите- зарзаватчии.
Аз нямах предвид, че твоя пример е лош, а че само по себе си е инструмент, които ако се ползва неправилно или без мисъл не носи никаква полза.
Иначе ако чакаш на опашка обърни внимание колко други неща пипат хората с ръкавици за чиста храна зад щамда. Може аз да имам критичен поглед, не знам.

# 5 480
Япония е на прага на епидемичен взрив. Имат 160 случая в 16 различни префектури като източникът на заразата не при всички е установен.

https://twitter.com/FinancialTimes/status/1232217446322405376

# 5 481
  • MI
Добро утро, не мога да изчета всичко писано за съжаление, извинявам се ако повтарям нещо вече писано. За маските тук много пъти повториха, че те са за да не заразиш другите, не за да предпазиш себе си. Не помагали особено да не се разболееш, много по-ефективно е да стоиш по-далеч от кихащи и кашлящи и да си миеш много, много често ръцете. Ако нямаш вода и сапун - дизенфектираш гел. Аз от доста време си нося в чантата, въпрос на навик е да не си пипаш лицето и да минеш с гела.

Тук няма много новини, седем са си жертвите, 230 заболели, почти всички в Ломбардия.

Слагам резултати от най-мащабното изследване, направено в Китай досега за смъртността от вируса:
Смъртност по възрастови групи:
Над 80 години -14,8 %
8% -  70 - 79 години
3,6% - 60-69 години
1,3% - 50-59 години
0,4% - 40-49 години
0,2 % - 30-39 години, 20-29 години и 10-19 години
0-9 години - 0 %

По съпътстващи заболявания
COVID-19 и сърдечно съдови заболявания 10,5 %
COVID-19 и диабет 7,3 %
COVID-19 и хронични респираторни заболявания 6,3 %
COVID-19 и високо кръвно налягане 6,0 %
COVID-19 и рак 5,6 %

Някой питаше защо пациент 0 е толкова важен  защото така се проследява цялата верига на заразяване. Нали така издириха толкова болни, голяма част от тях никога не биха отишли на лекар, нямат дори симптоми... Съответно биха заразили други, а така има шанс да се спре заразата.

# 5 482
  • Terra incognita
В нормалноте магазини всеки служител има своята функция- касиерът е касиер, зарзаватчиите- зарзаватчии.
Аз нямах предвид, че твоя пример е лош, а че само по себе си е инструмент, които ако се ползва неправилно или без мисъл не носи никаква полза.
Иначе ако чакаш на опашка обърни внимание колко други неща пипат хората с ръкавици за чиста храна зад щамда. Може аз да имам критичен поглед, не знам.
Да оставим служителите. Не знаеш, човекът, който е пипал доматите преди теб, дали не е болен от грип, коронавирус, някакво кожно заболяване, не знаеш, дали не си е бъркал в носа и устата преди това. Не е желателно тези красоти да попадат в салатата ти, защото трудно се елиминират с течаща вода.

# 5 483
Скоро бях попаднала на някакъв доклад на световна организация, че трябва спешно да се намали населението. Не съм фен на конспирациите, но и аз мисля, че в основата на всичко е биологично оръжие. Застаряващото население в световен мащаб се приема като бич за оцеляването на човечеството.

# 5 484
  • София
Япония е на прага на епидемичен взрив. Имат 160 случая в 16 различни префектури като източникът на заразата не при всички е установен.

https://twitter.com/FinancialTimes/status/1232217446322405376
Това заглавие май е доста пресилено.
В Япония има заразени и всеки ден се явяват по 1-2 нови, но някак не ми се връзва с епидемичен взрив при тези резултати.
Но в Южна Корея ми се струва доста напечено.

# 5 485
  • София
За маските тук много пъти повториха, че те са за да не заразиш другите, не за да предпазиш себе си.

Не само че не можеш да се предпазиш с маска, а можеш да си навредиш. Въздухът, който вдишваш и издишваш във влажната маската е идеална среда за развитие на вируси и бактерии.

# 5 486
Китай в понеделник обяви незабавна и "всеобхватна" забрана на търговията и консумацията на диви животни, което се смята за отговорно за смъртоносната епидемия от коронавирус.

Върховният законодателен комитет на страната одобри предложение „забранява незаконната търговия с диви животни, премахва лошия навик за свръхконсумация на дивата природа и ефективно защитава живота и здравето на хората“, съобщава държавната телевизия.
https://beta.ctvnews.ca/national/sci-tech/2020/2/24/1_4824540.html

# 5 487
То няма начин да няма и там. С това движение на хора.
Ограничаването е единственото, което може да се направи след като няма лечение и ваксина все още.
Ръкавиците са не за да опипваме зеленчуците, а за носене изцяло навън, вкъщи се махат и изхвърлят. Ако има заразен в магазина, не само доматите ще са проблем, а изцяло въздуха в помещението

# 5 488
С какъв дезинфектант би могъл да се унищожи този вирус - спирт, хлор, сапун ... Не намерих такава информация.
За обща хигиена е ясно.

# 5 489
Само да вметна, че по време на чумата след Първата Световна не е имало постоянно движение измежду градовете и държавите така, както имаме възможност в момента и пак е плъзнала в Азия, Северна Америка и Европа - да не напомням каква част от населението приключва с летален край. Та и спирането на полети, автобуси и влакове няма да ни спаси.

Общи условия

Активация на акаунт