Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 723
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 150
  • София
Човечеството досега не си е давало сметка че това е можело да се случи, зараза която се предава по въздушно капков път толкова лесно и със смъртност 10-ки пъти по висока от тази на грипа. Няма как да има маски за всички. Досега тази стока въобще не се е търсела и производството и по света е било недостатъчно се оказва сега.
Ами не е достатъчно производството. Производствените мощности са според търсенето + малък запас. Като скочи търсенето в десетки пъти настъпва дефицит.
Захващам се за това, не съм чела предишните десетина страници, ще ги дочета след малко.
Китайската ми колежка каза днес, че мъжът й работи в огромна фабрика, свързана със самолетостроенето (не знам какво точно прозивеждат), но от тази седмица фабриката произвежда на 100% маски и при това изцяло за вътрешни нужди. Няма да се продават по света. Така че дефицитът ще се задълбочи, за съжаление.

# 6 151
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.

Лично аз смятам, че голяма част от активното население ще изкара грипа безсимптомно или на крак. Затваряне на граници няма как да стане и няма да има смисъл.

Възрастните и болните са най-уязвими.
Това е и становището на запознатите с реалната обстановка поне в Италия.

# 6 152
Да със затопляне на времето, но след Април някъде, защото и през Април има студени дни. Няма как да издържи при различни условия целогодишно. Ще има случаи, но ще са единични. И следващата година отново, както и при др щамове.

# 6 153
  • Пловдив
Вчера гледах колко са обеднели заради вируса Зукърбърг, собственикът на Зара и Амазон. Някой ще ми обясни ли каква е връзката между двете неща?

Нали не си мислиш, че състянието им се изчислява в пари в брой, които те държат някъде.
Световните борси отчитат спадове през последните дни т.е. цените на акции падат.
Няма как коронавирусът да не окаже влияние на икономиката. И Китай е прекрасен пример за това.
Не знам дали официално влязоха в рецесия, но рецесия в Китай ще повлече след себе си целия свят.
Той Тръмп нека се фръцка, но и САЩ ще пострадат, всъщност всички по един или друг начин ще бъдем засегнати.
На времето се цитираше, че Ванга бела казала, че жълтата раса ще ни превземе. Е, чисто физически не са, но икономически са ни завзели отдавна.

Току що прочетох, че останем ли под карантина, трябва да ползваме отпуск - платен или неплатен, нямало вариант за болничен. То е ясно, НОИ ще се срине в случай на епидемия. Защо да не натоварят още работодатели и работници.

# 6 154
Не мога да ви насмогна с четенето, много пишете, а ние сме грипясали. Аз още не яко, трудно ми избива болестта, сигурно защото съм с автоимунно и имунната ми система си е на крак постоянно - винаги съм с температура 37,5, ако падне на 37 и не ми е ОК. Ама на детето от понеделник не мога да му смъкна температурата - 39 - 39,8, рядко 38,8. Вчера ходихме при ЛЛ - ами, то настинка, бе, сигурно е седяла на хладно, краката мокри... Рядко боледуваме, 4ри години не бяхме. Вчера започнах да ѝ давам антибиотик, след 2 пъти хексалгин днес сутринта Т 38,3, една напоителна кашлица. Доста дечица от класа са болни, от други училища също, едно колабирало в час от висока температура. Рано ни обявиха грипната ваканция тук. Днес пак ще я водя на лекар, ще искам снимка на дробовете, че има вече 2 пневмонии изкарани, а също и кръв - ПКК. Нашата ЛЛ нямаше маска, хората също.
За Лудогорец - не искат да ходят момчетата, Домусчиев също се притеснява, до последно чакаха отлагане, ама на - не можело. Днес трябва да летят. Стискаме им палци, всичко да мине благополучно. Започнаха да се притесняват хората, някой пусна слух, че имало двама заразени в инфекциозното. Едва ли има, рано е още за болни.

# 6 155
  • София
"Причини за паника няма, тъй като Ковид-19 е доста по-слабо заразен от грипа и има много по-ниска смъртност от подобните му, познати вече коронавируси." - това прочетох във Вести .... нямам думи ....

# 6 156
За втори път изписваш Баден Вюртемберг грешно. Baden-Württemberg  няма С в името си.

Голяма работа като го изписвам грешно. Мога и трети път, искаш ли? Между другото, хич не си играя да го пиша, телефонът ми мисли, че така се пише.
За мен е по-важно е кое е населеното място, ако знаете?

Хайнсберг.

# 6 157
Тия па от НОИ са малоумни. Има си текст за карантината, като толкова се стискат, да си приемат текст с неплащане на болничен лист за карантина, но да се издава!

# 6 158
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dvama-balgari-varnali-se-ot-itali … ya-za-koronavirus

Тази нощ двама души са постъпили за наблюдение във ВМА в София заради съмнения, че са заразени с коронавирус.

# 6 159
  • ГО
Аз също мисля, че рано обявиха грипната в Бг. Сега е пикът на грипно болни за нашия град/регион. Сега много хора ще се паникьосат, че са с корона, вместо грип.

# 6 160
А някой има ли представа с какво "лекуват" болните? Нали имало излекувани

# 6 161
  • Germany
Хайнсберг, доколкото виждам е до Дюселдорф и там е критичният мъж. В Баден Вюртемберг е в градче до Щутгарт.

# 6 162
Цитат
Да със затопляне на времето, но след Април някъде, защото и през Април има студени дни. Няма как да издържи при различни условия целогодишно. Ще има случаи, но ще са единични. И следващата година отново, както и при др щамове.
Ето това можеше да кажеш, за да успокоиш паниката в темата която не ти харесва и затова си я напуснала. А не да ме обвиняваш мен че създавам паника посочвайки че в официалните данни смъртността за 2 седмици е скочила от 2,29% на 3,41%. Аз какво съм виновен за този факт. Или съм виновен само че го посочвам. Аз го посочвам само защото не ми харесва. И не разбирам защо всички успешни лечения за които достигнаха новини, не се отразяват на сухите цифри.

# 6 163
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Особено се притеснявам за децата.
Според националната педиатрична асоциация в Италия децата (здрави, без астма и хронични заболявания) имат “нагласа” в ранна детска възраст и после в училищна среда да се борят с разни вируси, настинки, бактерии и точно те ще прекарат вируса по-лесно.
Спешното е пълно с болни деца, няма данни за болни малолетни от коронавирус. И дано да няма.

# 6 164
Не писах тук,за да ме нападате,как още сме планирали да пътуваме.Следим обстановката и новините,ние също мислим за близките си и едва ли бихме искали да рискуваме.Естествено,че факта със загубването на не малко пари,особено,когато си ги заделял трудно,за да пътуваш с половинката си -е повече от неприятен.Пиша,за да разбера дали все пак някой е минал и през това,за да знаем дали може поне да се опитаме да поискаме възвръщане на средствата ни!

Катарците не връщат нищо. Минала съм по тоя път.

Общи условия

Активация на акаунт