Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 117
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 330
Добре, дунди, опитах се, но явно няма смисъл. Явно не си чел темата, когато същите въпроси се задаваха и за Иран и Италия. Казах "вероятно огнище", т.е. вероятността за такова е голяма. Ти ако не можеш да анализираш данни в контекст, няма проблем, спи спокойно и не ми чети мненията, за да не се паникьосваш.

Всики безумни твърдения в темата съм изчела. Аз пак питам на какава база предположи огнище във Франция?
А за Австрия, Швейцария и Алжир не предполагаш такова?
Аз не се паникьосвам, здравомислещ човек съм и доста четящ. Но не предсказвам огнища и апокалипсиси.

Колко пъти обясних вече? Все пак не мисля, че това, което казвам е нещо супер сложно. Къде са тежките и смъртни случаи в Австрия, Швейцария и Алжир, че да предполагаме това? Доколкото разбрах там източникът е ясен - Италия. Ако източникът не е ясен и случаят е тежък, значи е много вероятно това, което виждаме да е само върха на айсберга, нормално е тежките случаи да ги хващат първи.

Казваш безумни твърдения, то и за Италия беше безумно и за Иран и за това, че вирусът е пандемичен. Някои просто ги виждаме нещата преди останалите, това не ни прави безумни.

Хубаво ти не предсказвай нищо, не анализирай нищо, само не разбрах на теб какво ти пречи останалите да го правят. Аз изобщо не съм паникьосана, съвсем здравомислещо казвам това, което мисля, паникьосаната си ти от моите думи.

# 6 331
Когато маските са в недостиг ...

Хахахаххаааа! Мн. благодаря за смеха насред ужас Grinning

# 6 332
  • Пловдив
дунди, седмицата е млада, изчакай до неделя и пак ще си говорим.

Ние пак може да си говорим много, но към този момент няма огнище. Има писане на откоровени неистини.

LillyM, няма смисъл да ти отговарям. Както и не се включвам с коментар към постовете на някои изтрещели потребители. Излишно е. Ти няма да ме разбереш, очевидно е.

# 6 333
  • забравих си мисълта...
Извинявам се ако вече е споменато, току що го прочетох в новините.
Учителка от Виена, върнала се от северна Италия е със съмнение за kорона вирус. От полицията се съобщава, че до следващо нареждане никой няма право да напуска, нито да влиза в гимназията.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 13:32 от Venetta

# 6 334
И нещо твърде любопитно....някой чел ли го е?

Роман на Дийн Кунц предсказва коронавируса още през 1981-ва

"The Eyes of Darkness" /"Очите на Мрака"/ писателят Дийн Кунц издава под псевдонима Лей Никълс през далечната 1981-ва. В романа си Кунц предсказва появата на коронавируса и го назовава "Ухан-400". Според сюжета на книгата създаденият в лабораторни условия вирус може да бъде използван за унищожението на цели страни и разрушава мозъка на своите носители. На практика вирусът е биологично оръжие.

Според сюжета на книгата, китайски учен, на име Ли Чен, отива в Съединените щати с дискета, която съдържа запис за ново опасно биологично оръжие на Китай. То е наречено "Ухан-400", защото е разработено в лаборатории, намиращи се близо до град Ухан. Всичко това научаваме от устата на един от героите в романа на Кунц?!?

Главна героиня в романа започва собствено разследване, за да разбере мъртъв, или жив е нейният син, от когото жената получава тайнствени съобщения. По време на издирването тя попада във военен завод, където всъщност синът й е бил заразен от микроорганизми, създадени по изкуствен път в изследователски център близо до Ухан.

"Ухан-400" е съвършено оръжие. То въздейства само на хората. Нито едно друго живо същество не може да бъде поразено от него. Подобно на сифилиса, и "Ухан-400" не може да оцелее вън от носителя си. А когато носителят му умира, "Ухан-400" изчезва със спадането на температурата до 30 градуса?!?, се казва в книгата на Кунц.

В романа се отбелязва, че вирусът "Ухан-400" може да бъде използван за унищожението на цели държави. Въздействието му е особено пагубно за мозъка.

https://impressio.dir.bg/bukvi/roman-na-diyn-kunts-predskazva-ko … shte-prez-1981-va

Има и игра. синът ми я играе. каза ,че в играта последно се заразява Южна Америка, но стига и до там.

Пп Надявам се, че няма да се вземе на сериозно все пак....Blush

# 6 335
Венета, всяваш паника, заради постове като този няма маски. Кому е нужно да знаем за поредният нов случай на вируса. Единствено се създава паника.

Аз предлагам на всички паникьосани да си създадат отделна тема и да спрат да четат тук щом се паникьосват и да я кръстят. Короновирус: позитивното в епидемията.

# 6 336
Венета, всяваш паника, заради постове като този няма маски. Кому е нужно да знаем за поредният нов случай на вируса. Единствено се създава паника.

Малко да се разтоварим в темата. Simple Smile

# 6 337

Тук - има: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ademov-zakonyt-e-kategoric … karantina-2213782
"Законът е категоричен и осигурените лица имат право да ползват болничен за тъй наречената карантина".
Това заяви шефът на социалната комисия в парламента Хасан Адемов по повод указанието на здравния министър от вчера хората, връщащи се от рискови дестинации, да си взимат отпуск, за да си стоят вкъщи под „доброволна карантина“.
Следва продължение.....

Според здравния министър двата варианта са платен или неплатен отпуск за поставените под наблюдение

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2020/ … gAlmRdB83XI790wC0

# 6 338
https://twitter.com/Investingcom/status/1232622634082369536

Гърция потвърди първи случай на коронавирус. А така.

# 6 339
  • забравих си мисълта...

Аз предлагам на всички паникьосани да си създадат отделна тема и да спрат да четат тук щом се паникьосват и да я кръстят. Короновирус: позитивното в епидемията.

Защо да създавам паника? Тук има хора, които искат да пътуват за Виена. Аз го предлагам като информация и смятам, че за някои читатели ще е  полезна. Но все пак е въпрос на възприятие, твоето е паника, съжалявам за което.

# 6 340
Аз съм я чела. И това, което пише в книгата не е случайно. Заразени са християнска секта и военен лагер в Южна Корея. Със сигурност това не са подходящи туристи до богатия и напреднал Ухан.

# 6 341
https://twitter.com/Investingcom/status/1232622634082369536

Гърция потвърди първи случай на коронавирус. А така.

айдеееее, отидоха и летните отпуски. тук вече ще се леят сълзи Wink
около мен хората проъдлжават да пътуват до италия. направо съм без думи.

# 6 342

Защо да създавам паника? Тук има хора, които искат да пътуват за Виена. Аз го предлагам като информация и смятам, че за някои читатели ще е  полезна. Но все пак е въпрос на възприятие, твоето е паника, съжалявам за което.

Венета, той се пошегува. Разбира се, че информацията, която споделяш е ценна.

Аз пък изобщо не се паникьосвам от това, което пишат другите. При мен паник атаката дойде, когато разбрах, че този вирус е с  Ro=3 и че се предава безсимптомно, преди някъде около месец, може би. Шокът бяха първите случаи в Италия и Иран, знаех, че вече няма връщане назад. Приветствам всички постове тук, особено тези, които предоставят ценна информация и коментари. Ако видя, че някой се е паникьосал, гледам да го успокоя, не му забранявам да пише, това второто значи, че аз се паникьосвам от нещата, които пише някой друг.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 13:21 от LillyM

# 6 343
  • София
Хора, вие не работите ли? Очеизвадно е вече, че на няколко потребители тук сякаш им доставя някакво "садистично удоволствие" да броят съмнителните, заразените, тестваните, а най-вече умрелите.

# 6 344
Хора, вие не работите ли?
КПД-То пада покрай притеснението за вируса. Аз поне се разсейвам от тези новини цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт