Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 666
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 345
  • забравих си мисълта...
Венета, всяваш паника, заради постове като този няма маски. Кому е нужно да знаем за поредният нов случай на вируса. Единствено се създава паника.

Аз предлагам на всички паникьосани да си създадат отделна тема и да спрат да четат тук щом се паникьосват и да я кръстят. Короновирус: позитивното в епидемията.

Защо да създавам паника? Тук има хора, които искат да пътуват за Виена. Аз го предлагам като информация и смятам, че за някои читатели ще е  полезна. Но все пак е въпрос на възприятие, твоето е паника, съжалявам за което.

Венета, той се пошегува. Разбира се, че информацията, която споделяш е ценна.

Аз пък изобщо не се паникьосвам от това, което пишат другите. При мен паник атаката дойде, когато разбрах, че този вирус е с  Ro=3 преди някъде около месец може би. Шокът бяха първите случаи в Италия и Иран, знаех, че вече няма връщане назад. Приветствам всички постове тук, особено тези, които предоставят ценна информация и коментари. Ако видя, че някой се е паникьосал, гледам да го успокоя, не му забранявам да пише, това второто значи, че аз се паникьосвам от нещата, които пише някой друг.

Мина ми през ума, че може да е шега, но и аз не знам защо така реагирах, извинявам се. Blush

# 6 346
Втори круиз го закъсва май, след малко повече инфо, още чета историята. Чудя се като знаят, че има проблем, ами да спрат тия круизи бе...

# 6 347
https://twitter.com/Investingcom/status/1232622634082369536
Гърция потвърди първи случай на коронавирус. А така.
айдеееее, отидоха и летните отпуски. тук вече ще се леят сълзи Wink
около мен хората проъдлжават да пътуват до италия. направо съм без думи.
Това за мен са напълно откачени и луди хора. Вместо да си седнат на задника, да си стоят в България и да си гледат работата, хукнали точно като луди да обикалят по света. И после реват - ама хванахме това, ама хванахме онова. Ами ще хванете, какво правите на майната си.

# 6 348
Цитат
Защо да създавам паника? Тук има хора, които искат да пътуват за Виена. Аз го предлагам като информация и смятам, че за някои читатели ще е  полезна. Но все пак е въпрос на възприятие, твоето е паника, съжалявам за което.
Разбира се че няма нищо лошо в това. Точно това е целта на темата, да е информативна. Ти понеже си нова в темата и не знаеш но някои потребители не са съгласни да споделяме информация, да следим развитието на епидемията, гледами статистики и да обсъждаме неща за вируса, защото се създава паника. За тях темата е негативна, и ни обвиняват че я правим такава понеже не изтъкваме позитивите на епидемията и на това че умират хора. А може би не ги изтъкваме защото такива просто няма. И темата няма как да е позитивна за да не плаши хората. Защото е за един вирус срещу който навсякъде се взимат драстични мерки, а това не е случайно.

# 6 349
  • Germany
Темата е станала хиперактивна. Нещо интересно, ако е писано се извинявам, но нямам възможност да прочета всичко. Министър от Северна Корея се е самоубил, защото според него  се бил провалил с епидемията. Честта му не му позволявала да живее...Те нали нямат обявен заразен? 
Института "Робърт Кох" в Германия най-накрая си ъпдейтна препоръките. Всички съмнителни случаи с контакт Китай, Корея, Иран и Италия ще бъдат тествани.

# 6 350
Всички ще го изкараме тази вирус, рано или късно, това е истината.
А аз тази година имам намерение да ходя и в Италия, и в Гърция. Така, че много моля, до май месец да се кротва или поне мутира във вид на обикновен грип. Всъщност последното май е валидно в по-голямата част от случаите? Но, разбира се, акцентът е върху черната хроника.
Не ме изяждане сега, малко оптимизъм не е излишен!

# 6 351
  • София

Аз съм от паникьорите в темата, обаче предпочитам да съм такава, пред това да съм пълен непукист. Защото гледам във ФБ, че не само си пътуват до Италия, ами и гордо качват снимки от там, хвалейки се. Едни наши приятели са си платили да ходят на ски и другата седмица заминават - общо 7 семейства заедно с децата. И си го казват директно "Няма нищо страшно. Всичко е само, за да се всява паника. А пък и парите няма да ни върнат, ако откажем резервацията. Каквото има да стане - ще стане. Все от нещо трябва да се мре - няма да живеем с орлите" Направо полудявам от такъв непукизъм. Защото тук не става въпрос само за техния живот и този на близките им. Като се върнат, техните деца ще си тръгнат на училище, а ние ще се притесняваме

# 6 352
Малко за разсейване Simple Smile

# 6 353
Гръцките власти потвърдиха първия случай на инфекция с новия коронавирус, предава Ройтерс, цитиран от ТАСС. Става дума за жена на 38 години, пътувала до Италия. Тя е настанена в болница в Солун

# 6 354
щом има в гърция, мога на 100% да ви уверя, че вируса вече е в Територията!

# 6 355
Втори круиз го закъсва май, след малко повече инфо, още чета историята. Чудя се като знаят, че има проблем, ами да спрат тия круизи бе...

Става дума за круиз тръгнал в неделя от Маями, на пристанището в Ямайка и Каймановите острови, отказват да го приемат, поради съмнение, че има заразен човек от коронавируса. От компанията казват, че такова нещо няма и човека  е бил с позитивен тест за грип, след което е поставен под карантина.

# 6 356
  • София
Излязоха ли пробите на жената от пловдив?

# 6 357
Скрит текст:

Аз съм от паникьорите в темата, обаче предпочитам да съм такава, пред това да съм пълен непукист. Защото гледам във ФБ, че не само си пътуват до Италия, ами и гордо качват снимки от там, хвалейки се. Едни наши приятели са си платили да ходят на ски и другата седмица заминават - общо 7 семейства заедно с децата. И си го казват директно "Няма нищо страшно. Всичко е само, за да се всява паника. А пък и парите няма да ни върнат, ако откажем резервацията. Каквото има да стане - ще стане. Все от нещо трябва да се мре - няма да живеем с орлите" Направо полудявам от такъв непукизъм. Защото тук не става въпрос само за техния живот и този на близките им. Като се върнат, техните деца ще си тръгнат на училище, а ние ще се притесняваме

ами по принцип въобще не се шашкам, обаче това ми се струва изклчително дебилно и безотговорно. ето пример с позната, която се върна от италия - има 2 деца и 5 внуци. днес е на работа, всички около нея също са си по работни/учебни места. как да не се притеснява човек, дори и да е по-разумен /децата ми са малки, аз съм в силно рискова група/....и продължават да се мандахерцат по почивки!

# 6 358
Dioni

Да, няма коронавирус.

# 6 359
В Гърция случая е в Солун. 100% съм убедена, че случаи има навсякъде вече, просто тези от Италия сега почнаха да ги хващат, досега нищо не са хващали, защото не са гледали.

Между другото днес купих последния дезинфектант за ръце от аптеката. Вие не се паникьосвайте, няма лошо, но нещата се случват по-бързо, отколкото си мислите.

Общи условия

Активация на акаунт