Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 711
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 375
BREAKING - The German #COVID19 patient, who is being hospitalized in a Düsseldorf clinic with severe coronavirus symptoms, had been treated at the University Hospital of Cologne 2 weeks earlier. One employee at the hospital in Cologne now shows symptoms of the disease, too.

Пациентът приет в Дюселдорф със корона вирус е бил лекуван преди две седмици в болница в
Кьолн. Сега има лекар в болницата в Кьолн със симптоми на заболяването.

# 6 376
По темата с дезинфектантите. Ако свършат или решат да спекулират с цени от по 5 лв. И спрейове и гелове за ръце могат да се приготвят в домашни условия. По напред дадох линк и за маска. Да, маската може да не е толкова ефективна, но поне има как да се направи.
За дезинфектиращ спрей :
https://www.google.com/amp/s/livesimply.me/homemade-disinfectant-spray/amp/
Нужна ви е 1/2 чаша с  водка, 1/2 чаша дестилиран оцет, 3/4 чсшс вода и  50-69 капки етерично масло - препоръчва се да е есенция от чаено дърво, която сама по себе си има бактериоцидни свойства.
За гел за ръце:
https://www.google.com/amp/s/livesimply.me/diy-hand-sanitizer/amp/
3 супени лъжици алое Вера, 2 супени лъжици настройка от Хамамелис( може да се замени със 1 суп. лъжица алкохол или спирт), половин чаена лъжичка вит Е., 16 капки есенция от чаено дърво и 8 от лавандула.

Има и други рецепти, но това да едни от първите резултати и са лесно приложими.

# 6 377
Simple Smile Аз предлагам на всички инакомислещи които са недоволни че в темата вирусът се приема за заплаха, всяваме излишна паника и т.н. да ни обяснят защо той е по безобиден от обикновенният грип. Убедете всички в темата, че няма нужда правителството да взима никакви мерки, да пести ресурси за нещо друго по важно от борба с един грип. Хората спокойно да си ходят на екскурзии в огнища, да го чуем още веднъж популярният лозунг its just a flu bro. Давайте вие сте. Иначе и аз бях от инакомислещите в същата тая тема и даже обяснявах как хората излишно се панират, не виждат ли статистиката че вируса е победен, Китай го овладяват, случаите намаляват, въпрос на време е всичко да приключи......до Иран.

# 6 378
12-та жертва в Италия. В Лоди, Ломбардия. 69 годишен мъж, имал е респираторно заболяване.

# 6 379
Нов случай потвърден в Каталуня.

BNO Newsroom
@BNODesk
·

NOW: Spain confirms a new case of coronavirus in Catalonia

# 6 380
  • Germany
Ето и в Германия лекичко са проспали вируса. Този човек в Дюселдорф е имал контакт с човек ходил в Китай, но никой не го е тествал преди 2 седмици.

# 6 381
А тези бактерицидни лампи дали биха могли да бъдат ефикасни за облъчване на дрехи и продукти?
Има ли някаква специфика при тях? Имаме вкъщи такава лампа, но е на 20 години сигурно.

И нещо твърде любопитно....някой чел ли го е?

Роман на Дийн Кунц предсказва коронавируса още през 1981-ва

Скрит текст:
"The Eyes of Darkness" /"Очите на Мрака"/ писателят Дийн Кунц издава под псевдонима Лей Никълс през далечната 1981-ва. В романа си Кунц предсказва появата на коронавируса и го назовава "Ухан-400". Според сюжета на книгата създаденият в лабораторни условия вирус може да бъде използван за унищожението на цели страни и разрушава мозъка на своите носители. На практика вирусът е биологично оръжие.

Според сюжета на книгата, китайски учен, на име Ли Чен, отива в Съединените щати с дискета, която съдържа запис за ново опасно биологично оръжие на Китай. То е наречено "Ухан-400", защото е разработено в лаборатории, намиращи се близо до град Ухан. Всичко това научаваме от устата на един от героите в романа на Кунц?!?

Главна героиня в романа започва собствено разследване, за да разбере мъртъв, или жив е нейният син, от когото жената получава тайнствени съобщения. По време на издирването тя попада във военен завод, където всъщност синът й е бил заразен от микроорганизми, създадени по изкуствен път в изследователски център близо до Ухан.

"Ухан-400" е съвършено оръжие. То въздейства само на хората. Нито едно друго живо същество не може да бъде поразено от него. Подобно на сифилиса, и "Ухан-400" не може да оцелее вън от носителя си. А когато носителят му умира, "Ухан-400" изчезва със спадането на температурата до 30 градуса?!?, се казва в книгата на Кунц.

В романа се отбелязва, че вирусът "Ухан-400" може да бъде използван за унищожението на цели държави. Въздействието му е особено пагубно за мозъка.

https://impressio.dir.bg/bukvi/roman-na-diyn-kunts-predskazva-ko … shte-prez-1981-va

Има и игра. синът ми я играе. каза ,че в играта последно се заразява Южна Америка, но стига и до там.

Пп Надявам се, че няма да се вземе на сериозно все пак....Blush
Не съм чела този, но началото на януари четох трилогията Сблъсък от Стивън Кинг. Колкото и шантаво да звучи, в момента все едно гледам развитието на сюжета на романа в реално време.

# 6 382
Simple Smile аз го търсих този роман точно ,но не е издаван на БГ или аз не намерих Simple Smile

# 6 383
Има го в Читанка. Само да предупредя, че може да подейства зле на нервите в сегашната ситуация.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 14:26 от Дъждец

# 6 384
Simple Smile аз го търсих този роман точно ,но не е издаван на БГ или аз не намерих Simple Smile
Имам го на компютъра, значи в читанка го има или го е имало.

# 6 385
В този хотел в Тенерифе, явно нещата стават напечени, освен доктора и жена му, има още двама.

https://www.mirror.co.uk/news/world-news/number-people-infected- … tenerife-21578367

# 6 386
ЛОНДОН- Офиси на Шеврон са затворени и служителите са изпратени да работят от вкъщи.

https://metro.co.uk/2020/02/26/canary-wharf-offices-lockdown-wor … r_impression=true

# 6 387
Последното изречение ме притеснява....

# 6 388
За Турция има ли някаква информация? Интересува ме Истанбул и Кападокия ?

# 6 389
Очевидно е, че до 1-2 месеца вируса ще се разпространи по целия свят - нито може да се карантинират всички, нито може да се забранят всички пътувания. Затова, вместо да броите болните (скоро това ще е невъзможно), по-добре насочете усилия към укрепване на имунитета си. И да - много възрастни и болни хора няма да го преживеят, трябва да сме подготвени и за това.

Общи условия

Активация на акаунт