Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 798
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 390
  • София
И за имунитет се изтощиха да пишат хората, ама нейсе....

# 6 391
  • София
Нека внеса малко яснота за заключението, че някои хора изпитват садистично удоволствие от данни за заболели тук-там Simple Smile

Не изпитваме никакво удоволствие, още по-малко садистично.
Процедираме така от самото начало, когато вируса беше в далечен Китай.

Апелирам, ако посещавате темата за информация - такава има изчрепателна на първа страница от официални източници. /Благодарности за труда!/
Не поучавайте потребителите какво и как да публикуват, ние НЕ сме официална медия и източник.

Нека внеса и аз малко яснота, защото виждам, че се припознахте в думите ми. Следя темата от самото й начало и смея да твърдя, че докато вирусът беше само в Китай, темата беше изключително полезна и информативна.  В момента е параноична, истерична и апокалиптична седянка на 3-ма души, които си ъпдейтват туитъра в бг мама на всяка секунда. ДА, знам, че вирусът е смъртоносен, силно заразен, както и съм абсолютно сигурна, че вече е достигнал нещастната ни родина, не съм дебил, но и да го повторим стотици пъти със съответния паник-патос, нищо няма да променим. Също така знаем обаче и че огромният процент хора са го изкарали, кои леко, кои по-тежко. Истерията е последното нещо, което ще ни спаси. Напротив, по-скоро ще доведе до ирационални действия.

# 6 392
Simple Smile аз го търсих този роман точно ,но не е издаван на БГ или аз не намерих Simple Smile

В интерес на истината, Кунц кръщава вируса Горки-4000, но редакторът му се намесва и за да не се влошават и без това напрегнатите отношения със СССР, решава да го прекръсти на Ухан.

---

А това, че германският пациент вече е бил "излекуван" и освободен е откровено плашещо! Как действа това биологично оръжие - първо отслабва организма, после притихва и накрая атакува по всички флангове, съвсем по Сун Дзъ.

# 6 393
и на мен ми мирише на сериозно редуциране на популацията.

# 6 394
ВМА приеха двама за карантина и се изтощиха . Много бързо бе .

# 6 395

А това, че германският пациент вече е бил "излекуван" и освободен е откровено плашещо!

В крайна сметка германският пациент заради корона вирус ли е бил в болница преди време или заради нещо друго?
Аз не виждам да пише, че е бил лекуван от корона вирус.

# 6 396
# 6 397
За Турция има ли някаква информация? Интересува ме Истанбул и Кападокия ?

За момента няма нищо. Онлайн брояча в началния пост се обновява на няколко часа, можете да използвате него, тъй като ще е по-трудно да търсите из страниците.

# 6 398

А това, че германският пациент вече е бил "излекуван" и освободен е откровено плашещо!

В крайна сметка германският пациент заради корона вирус ли е бил в болница преди време или заради нещо друго?
Имал е явно пневмония и не са усетили да му направят тест.

# 6 399
Потвърден случай има и в Торонто, Канада.

Заразена е жена, която е пътувала до Иран.

С това случаите в Онтарио стават 5, а за страната 12.

BNO news

# 6 400
При пандемия :

# 6 401
Защото лечение няма, как да го лекуват?

# 6 402
Имал е явно пневмония и не са усетили да му направят тест.
Да, точно така се оказва - първоначално мислели, че се касае за банални грипни усложнения.
Същото се случва и в болницата Крей до Париж - десет дни лекували пациент с пневмония без предпазни мерки, в момента цялата болница е под карантина..

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 14:48 от Не се сърди, човече

# 6 403
Последното изречение ме притеснява....

Нашата система, простете, няма никакъв капацитет. 40 легла в Инфекциозна болница?! Не искам да си помислям ако бухне в България тая зараза....кръстя се!

# 6 404
Орхид, знаеш ли кога темата спря да бъде информативна. Когато вирусът започна да се приближава до България и темата се наводни със спам и хипер-активност от нови потребители които се уплашиха и започнаха да задават едни и същи въпроси които сме ги нищили в темата 100 пъти докато за тях епидемията беше в далечен Китай и се напълни с потребители за които основна тема не е вируса а да обсъждат други потребители. Според теб в една тема за вирус не трябва да се следи епидемията, какво става, статистиката, защото се създава паника или трябва да се следи но без паник-патос (каквото и да значи това). Къде го видя тоя армагедон където го имал в темата. Тука аз или някой друг обяснявал ли е с паник-патос как всички ще умрем и идва края на света. В крайна сметка вместо да се оплакваш от темата за която много потребители се погрижиха да бъде събрано всичко възможно за вируса което сме намерили, даже се погрижиха всичко да бъде събрано в 1-вият пост за да е наготово за всеки нов в темата а да не го търси из страниците, че вече не била информативна. Ами създай тема, която да е информативна по твоите представи. Ти хем се оплакваш че не била информативна, хем се оплакваш че в нея през 1 час има актуални новини, преглед на статистиката, практически препоръки, как да се предпазим от вируси, насоки за действие, съвети и какво ли не. Само няма снимка на вируса под микроскоп. Май се оплакваш че темата е прекалено информативна, много новини се дават, много се обсъжда вируса и това създава паника.

Добри новини от Пловдив.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/v-plovdiv-izsledvat-dete-na-godi … -koronavirus.html

Общи условия

Активация на акаунт