Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 258
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 690
Първи случай в Норвегия.

Между другото понеже сега ме мързи да ровя, кажете нещо за слънцето като дезинфектант. Ако оставиш маска на слънце ще се дезинфекцира ли, за колко време.

# 6 691
Мисля че е Шумен

# 6 692
  • София
Една вметка, малко да разведря обстановката, а именно - учуден съм, че все още има хора, които се Възхищават на "Бате Бойко - как ме кефи". Значи, народ, който продължава да го кефи "бате бойко" не може да бъде унищожен от корона вирус!
Наистина българинът е толкова тъп, че по всяко вероятност и корона вируса няма да (иска) се засели в нас....

# 6 693
  • София
Най-добре е да се пусне отделна тема за това къде и какви маски и предпазни средства могат да се купят. Така ц1лата информация ще е на едно място, а не през пост някой да пита - ама тази става ли.

# 6 694
Първи случай в Норвегия...

Шефовете в моята фирма също смятат, че опасност няма. Изпращат се хора в командировки - Франция, Германия, Гърция... Не мога да разбера как го смятат за разумно...

# 6 695
  • София
Което е добре за маските, защото те всички идват от Китай, така че по-добре да няма отколкото да пристигат заразени маски.

И в амазон не можеш да си поръчаш. Преди месец и нещо имаше много разновидности, сега само няколко са останали и от тях много малко пристигат към България, дори и да си с прайм.
Ок, дано не си си купила мартеници (90% са от Китай...)  Grinning

# 6 696
Работата става дебела. Едва ли ще умрем всички, обаче такава световна криза може да се заформи, че да се чудим откъде ни е дошло и да стане масова безработица.

# 6 697
Между другото твърдението как маските не предпазвали от вируса е поднасяна на населението невярна информация, за да не се паникьосва от липсата ...
 Навсякъде в проверената от мен литература се казва, че N95 FFP2 и FFP3 предпазват и още как.
Това се получи, защото хирургическите не пазят достатъчно. Обаче нали журналисти, блогъри и кой ли не, пишат без много да мислят и оттам тръгна това мнение за маските. А хората са незапознати и не правят разлика между респираторна и хирургическа маска.

# 6 698
Гледам в новините, папата прави молебен на площада за болните от корона вирус. Той и другите свещеници на доста голямо разстояние, сигурно има и защитно стъкло, а хората много, седнали един до друг. Е, сега ли беше момента да ги съберат всички тези хора!

# 6 699
Мариана, а какво е настроението в Кастейон? Усеща ли се напрежение, паника?

Честно казано, не. Днес сутринта имах работа в съда, всички са спокойни. изумявам се простотията на испанците да се целуват и да се врат в лицето ти докато говорят. Мен ме знаят, че не обичам този вид поздрав и ме прескачат:)) Днес не заведох децата на басейн. Голямата имат състезание по плуване събота и неделя. Ще има 400 деца, и след това ще опънат едни дъъъълги маси и всеки ще носи по нещо да се черпят. Само мисълта за 400 деца на едно място, затворено и още минимум по двама възрастни с тях и ме втриса. Та, и това ще пропусне. Тук, след две седмици започва голяма фиеста от една седмица. Днес кметицата каза, че за момента не е отменена, но са в готовност за отмяна. Надявам се да отменят и Las Fallas във Валенсия. Че ще стане мазало. Четох, че са приели в болницата и приятелката на заразеното момче, с температура, но повече никаква информация няма. Съседът ми работи в policía nacional, говорихме Тази вечер и каза, че щом пламен Италия, ще пламне цяла Европа. Днес взех още няколко спирта, в Меркадона са по евро и нещо, в аптеката същия грамаж за 2.50:))) Никъде няма спирт санитарен, нито в Лидл, нито в Алди, в Диа.... Никъде!

# 6 700
Първи случай в Норвегия.

Между другото понеже сега ме мързи да ровя, кажете нещо за слънцето като дезинфектант. Ако оставиш маска на слънце ще се дезинфекцира ли, за колко време.
Мисля че за няколко часа ултравиолетовите от слънцето ще избият вирусите по маската. То проблема на еднократните не е толкова във вирусите, а че се мърлят и задръстват и започва да се диша по-трудно през тях.

# 6 701
  • София
В Блиц - същото. Точно, защото са (не) сериозни медии - обикновено се оказват прави, уви. А и след като във всички държави около нас има, какво ни гарантира, че ще ни подмине? Верно, че нация, дето пие ракия и чесън яде за закуска не може да бъде унищожена, но все пак - ням да бъде подмината. Дали днес, дали е петък, от дни е ясно, че е въпрос на часове.
Въпросът е не дали, а къде?

# 6 702
  • София
Първи случай в Норвегия.

Може да си дезинфекцира с пръскане на спирт,поне аз мисля така да правя

# 6 703
  • София
Внимавайте с тези гвлове за дезинфекция. При честа употреба са опасни за кожата на ръцете и после няма оправия

# 6 704
Ако влажността убива вируса,може би трябва да се молим да вали .

Общи условия

Активация на акаунт